Jag har mitt första jullov på 6 år och det är så här det känns

God morgon! Idag vaknar jag upp, för andra morgonen i rad, i mitt gamla rum hos mina föräldrar i Småland. Mamma har bäddat med ett blommigt påslakan i rött och Otto har fått en egen matta nedanför sängen för att kunna ta sats i hoppet upp.

Det är ingen snö här än, och faktiskt känns Oskarshamn prick som när jag lämnade för fyra månader sedan. Då var det fortfarande sommarvärme och fågelkvitter från de gröna träden, men annars är det sig likt.

1914

Jag har mitt första jullov på många år nu. Sex om jag räknat rätt. Det är en sådan märklig känsla att vara ”ledig” tre veckor på vintern. Bara så där. Utan att behöva ansöka om semester och ha sparat undan semesterdagar från sommaren. Så den här julen ska jag bara njuta. Njuta av att faktiskt vara ledig. Så när på ledig att jag bara behöver plugga litegrann inför en hemtenta och göra två programmeringsuppgifter. Men på de två och en halv veckorna som är kvar ska väl det gå fint, tänker jag.

Att jag har jullov nu innebär också att första terminen på vägen till att bli Informationsarkitekt snart är över. Och vet ni vad? Jag är så himla glad över att jag tog beslutet att börja studera. Jag älskar att plugga, och att bli färdig IA en dag kommer vara guld.

Det är dock så himla märkligt att vara i Småland och hälsa på nu. Jag hann bara sätta mina fötter här innan jag kände att det faktiskt är skönt att bara kunna hälsa på, jag och Oskarshamn har ändå växt ifrån varandra. Det här är inte min stad längre, men det är fint att ändå kunna vara på besök ett par dagar. Att umgås med hela familjen i mitt barndomshem, att träffa en gammal klasskompis från grundskolan i mataffären, att kassörskan i vårt lilla ICA hälsar med ett chockat ”nämen hej! är du hemma och hälsar på över jul?”. Oskarshamn är sig likt, och på ett sätt känns det ändå skönt att jag känner igen det här.

Idag ska jag sätta mig och klura lite på det gångna året. Vad som hänt och känts och vad jag hoppas på med nästa. För nu vänder det ju faktiskt. Från och med idag blir det ljusare igen. Äntligen.

Jag tror att 2018 blir ett händelserikt år. Tror ni inte?

6 kommentarer

6 kommentarer

 1. Så himla fint med långledigt! Och att du trivs så bra med studierna, jag kan verkligen sakna den tiden<3

  Mysigt att få vara hemma också, att ”hälsa på” det gamla livet. Det är intressant och fint att du kommit till ett avslut med din gamla stad. För mig blev det ju prick tvärtom. Kanske berodde det på att kontrasterna blev så stora, i en stad på flera, flera tiotusentals, när ”hemma” var 2500. Eller under halvårspraktiken i Stockholm, som var ännu större och stressigare. Varje gång jag ”hälsade på hemma” upptäckte jag saker jag tagit förgivet. Som jag saknade, uppskattade mer nu när jag hade något att jämföra med. Så när hela klassen flyttade 40 mil söderut efter examen, flyttade jag samma 40 mil norrut igen. Tänk vad olika det kan bli, och vad fint det är<3

  Önskar dig en superfin jul med massa gott, fint sällskap och mycket vila<3

  1. Åh ja, det känns så skönt! Tänker att det där är minst lika fint, att vilja flytta hem igen efter en tid borta. Huvudsaken är ju att en hittar sitt *hem*, att en når något som faktiskt får en att må bra. Jag har tidigare aldrig velat flytta från Oskarshamn, men sen kom dagen då jag längtade. Precis som när du flyttade hem igen. Så fint!

   Tusen tack! <3 Och du, hoppas du också får prick den julen du vill ha! Kram <3

 2. Så skönt med långledigt speciellt som recovering utmattad! Själv har jag lite över en vecka vilket känns som en riktig gåva i mörkret☺️

  1. Verkligen! Ska ta tillvara på varenda ledig stund den här vintern. Lite över en vecka är ju också värt guld! Hoppas du får det kanonfint <3

   God jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.