Årssammanfattning för 2017: juli – december

Fredag och bara ett par dagar kvar av 2017. Är det inte rätt knäppt, att det snart är ett helt nytt år? Idag tänker jag att vi tar sista halvan av årssammanfattningen, första halvan av året finns att läsa här. Nu hoppar vi rakt in i sommaren, och avslutar i nutid.

Här kommer andra halvan av årssammanfattningen för 2017 ↓

1529

1532

1511

1516

Juli

I juli gick jag och Johan på den efterlängtade semestern. Vi hade picknick ute vid havet hos mina föräldrar en solig dag, och skådade sedan fågel på Ölands stränder en annan helg. Innan vi åkte till Öland på vår semester kikade vi förbi mina föräldrar och hälsade på deras nya kattungar. Det var även i juli som vi äntligen fick kontrakt på en lägenhet i Malmö, och flytten kunde planeras på riktigt!

Den här månaden skrev jag två inlägg på bloggen, och egentligen har jag ett helt gäng bilder från sommaren som fortfarande ligger oredigerade. En kall dag i januari får jag kanske tid att kika på dem.

1544

Augusti

Augusti kom och vår semester på Öland fortsatte. En varm morgon vaknade jag upp till beskedet att jag blivit antagen till att läsa till Informationsarkitekt på Malmö Högskola till hösten. Dröm. Jag var överlycklig. Från och med den dagen förändrades mitt liv rätt mycket. Jag som gått på semester i juli fick åka in till jobbet en dag och rensa mitt skrivbord och sätta autosignatur på min mail innan jag flyttade till Malmö. Det var en sådan knäpp känsla. Vi ses om tre år.

Bloggen fick ett nytt omslag, det här i orange, men ändå pysslade jag inte supermycket med den under sommaren och i anslutning till min flytt till Malmö.

1575

1579

1577

September

Månaden efter, i september, tog jag inte en enda bild med min kamera. Den låg fortfarande nerpackad i min resväska, för det här var nämligen månaden då jag bodde halva hos min storebror och halva i vår nya lägenhet. I mitten av september fick jag äntligen hämta den där lägenhetsnyckeln!

September var månaden då studierna började kännas av på riktigt. Och jag trivdes direkt.

1581

1588

1585

Oktober

Under oktober tog jag heller inte en enda bild med min kamera, men telefonen följde ju såklart med mellan föreläsningar och möblering i lägenheten. Vi köpte ett hyllsystem till vårt kontor och inredde detta med allt möjligt under en eftermiddag. Det blev höst över en natt men stockrosorna på grannhuset stod fortfarande fina.

Det här var också månaden då jag kunde bocka av mina livs första seminarium och dessutom pricka in godkänt på alla. Det var också månaden av #metoo. Tänkt vad den skapat samtal och förändring. Att vi får vara med om det här. Det var på tiden, äntligen.

1611

1665

1597

1609

1647

1678

November

I november plockade jag fram min kamera igen, och började pyssla med det roligaste jag vet – bloggen. Den hade fått vila alldeles för länge under sommar och höst, men nu fick den nytt liv igen. Jag skrev en del om hur det var att plugga till Informationsarkitekt, och läste kurslitteratur i badkaret på kvällarna. November blev månaden då jag blev förälskad i badbomber och ansiktsmasker. Den här månaden började Otto på hunddagis och vi åt långa, mysiga helgfrukostar ihop när vi var lediga.

Under november fick jag möjligheten att börja se bloggen som mitt jobb, i alla fall som extrajobb bredvid mina studier. Det var en fantastisk möjlighet och jag är så glad att jag fick chansen. Att fortsätta kunna skapa content med er är det roligaste jag vet. Tack för att ni hänger här med mig! Ni är guld.

1741

1832

1815

1944

December

Jag och Johan hade i princip hela december uppbokad, till och med halva november innan det. Varje helg hade vi något äventyr på schemat, och vi bockade bland annat av en helg i Stockolms skärgård, ett besök av Martin och Maja och ett av Anna, Rami och Mira. Mot slutet av december gick jag på mitt första jullov på 6 år och åkte hem till Småland för att hälsa på över jul. På juldagen åkte jag över till Öland för att träffa Johan och hans familj, och här stannar vi till ett par dagar över nyår.

December blev månaden av badbomber och ansiktsmasker. Det blev också månaden då vi gjorde en ordentlig djupdykning i hur vår nya lägenhet ser ut, alla de inläggen finns samlade här.

 


Om den första halvan av 2017 var året då jag försökte skapa mig en ordentlig vardag med min utmattning var andra halvan av 2017 då jag lyckades. När jag mitt i sommaren fick mitt antagningsbesked och platsen på Malmö Högskola förändrades allt för mig. Jag tror det var prick detta jag behövde, ett miljöbyte och lite nya vanor. Inte för att det löser utmattningsproblematik, utan för att jag fastnat i mitt tillfrisknande när staden jag bodde i påminde så mycket om allt som hänt. Jag behövde det här, och det syns rätt tydligt på årets sista månader att dessa var betydligt gladare och bättre än årets första, även om jag ännu inte är helt frisk och återställd.

2017 blev ändå året av förändring. Jag flyttade till Malmö, började studera och skapade en ny vardag.

Och vet ni vad? Även om årets första halva var rätt tuff att ta sig igenom är jag SÅ nöjd med det här året. Jag är glad att kunna lämna det bakom mig nu, men jag är ändå nöjd över att det varit där. Det behövdes. Nu ser jag fram emot vad 2018 kommer bjussa på!

 

Hur har ditt 2017 varit? Vad kommer du ta med dig och alltid minnas? Berätta gärna, det hade varit så fint att få ta del av.

12 kommentarer

12 kommentarer

 1. Så härligt att läsa! Den där flytten till Malmö verkar ju varit SÅ bra på alla sätt :) håller med om att miljöombyten ibland är det som krävs för att man ska bli ”lyckligare”, exakt så kände jag när jag flyttade från Sverige till Dublin. Hoppas nu att resterande två dagar kvar av året blir fröjdefulla, så kickar vi igång 2018 med massa pepp! 👊

  1. Det är ju verkligen så ibland, att bara ett miljöombyte kan göra så mycket för välmåendet. Inte för att en flytt löser alla problem, utan mer (i alla fall för min del) att det ger en chansen att börja om ”på nytt”. Hoppas ditt nyår blev pangfint <3

 2. Så fint att läsa! Och fint att du är nöjd med året trots allt de där jobbiga. Så starkt.
  Hoppas att 2018 blir året då vi får till en fikadejt någonstans!

 3. så himla fint att läsa! Håller tummarna för att 2018 blir det bästa året hittills!
  Jag ska försöka få till någon slags sammanfattning för året inne hos mig, om jag lyckas mitt i flyttkaoset :’)

 4. vad härligt att du känner dig nöjd med 2017, trots allt! jag känner likadant. första halvåret och ett par månader in på det andra halvåret var rätt tärande för mig (mest pga jobbet) men sett i sin helhet har jag varit gladare och mått bättre det här året än vad jag har gjort på länge. hurra! och 2018 kan därmed bara fortsätta på samma spår, hoppas jag :)

 5. Älskar din ärlighet, det starka i det sköra. Det är så viktigt att prata om utmattning, och jag är så glad att det vände till det bättre för dig, även om det fortfarande inte är helt bra. <3<3

  Från 2017 tar jag med mig mycket fina lärdomar, nya bekantskaper och ett lite lugnare sinne. Det senare beror nog på att jag, efter så många intensiva flyttar, valt min plats och har en fast punkt att utgå från nu. Att resten liksom löser sig, bara jag aldrig mer (förhoppningsvis) behöver packa en flyttlåda.

  Jag tar också med mig besvikelsen över att jag faktiskt fortfarande, 13 månader efter ett besök på vårdcentralen, inte fått någon hjälp. Tröttheten har absolut blivit bättre sedan jag på eget initiativ gått ner i arbetsbörda, men det hade varit så skönt att bli tagen på allvar och kanske fått utesluta eventuella orsaker istället för att leva i ovisshet (och känslan av att jag gjort fel som inte tjatat om hjälp tillräckligt). Men överlag har det varit ett fint år, där mycket som tidigare år varit jobbigt har blivit betydligt bättre. Det är jag tacksam för, och jag ser fram emot det oskrivna bladet 2018.

  1. <3<3<3<3

   Fina, fina du. Jag blir SÅ glad av att läsa att du är så nöjd med platsen du bor på nu, så himla skönt. Att behöva packa och flytta konstant, usch. Hoppas att det här är platsen du kommer vara glad och nöjd på sen också <3

   Blir dock vansinnig av att läsa om din vårdcentral. Usch, så hemskt. Jag hoppas för allt i världen att du blir lyssnad på, kan få hjälp och stöttning den vägen. Det är såklart bra att du kunnat justera vardagen så att tröttheten inte är lika påtagen, men det är inte meningen att du ska behöver laborera med det själv. Vårdcentralen SKA hjälpa till. All pepp och kärlek <3

 6. Så fin sammanfattning! Skönt att höra att du kommit till rätta i vardagen, miljöombyte gör mycket!

  1. Vad fint att du tycker det, tack! Miljöombyte kan verkligen göra mycket gott. Hoppas du haft ett bra 2017 och får prick vad du vill av 2018!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.