En middag på Dubbel Dubbel

För ett par veckor sedan förvandlades vårt kontor till ett gästrum igen. Typiskt bra förvandling.

Den här helgen var nämligen Martin och Maja på besök hos oss! De var med och körde vårt flyttlass till Malmö i september, men sedan dess har de inte sett lägenheten mer än på bild. När de lämnade oss sist var alltså inte en enda flyttkartong uppackad och köket ännu inte renoverat. Det har hänt mycket på tre månader ändå.

Så här såg vår fredag ut, när de anlände och vi gick på restaurang ↓

1889

Jag hämtade hem den här lille filuren tidigt från dagis den här fredagen. Jag hade mina första känningar av den här nedrans förkylningen, så jag och Otto vilade ihop på soffan hela eftermiddagen. Jag tryckte på senaste avsnittet av Riverdale men somnade direkt och låg utslagen till det knackade på dörren ett par timmar senare.

1890

På kvällen gjorde vi oss fina för att gå på restaurang. Jag och Johan matchade med skjorta i samma blå nyans. Hehe.

1891

Maja hade bokat bord på Dubbel Dubbel och fått tips om att deras dumplings var grejen. Jag hade aldrig varit där tidigare, men den bästa förklaringen på typen av restaurang är nog: liten, gemytlig, lite dunkel och asmysig. Kan ni föreställa er? Det är min bästa typ av restaurang.

Vi beställde deras veganska setmeny för fyra och åt så himla goda grejer. Tips, tips!

1892

1894

Beställde in drinkar gjorde vi också. Den här tjusiga fick Johan i sin hand ↑ Hur fin är den inte?

Jag smakade men gillade inte alls, MVH från en ordentlig socker-junkie :))

1893

Maja och jag beställde istället in varsin sweet peach tea. Den rimmade mer i min melodi. Som ett godare iste!

1895

Sedan kom första rätten in ↑

Jag minns inte riktigt vad det här var för något, men det var SÅ gott. Någon slags kål var det i alla fall, i sesamolja. Åts med pinnar, det vill säga maxade smakupplevelsen ytterligare.

1896

Sedan kom andra rätten ↑

Lotusrot, glasnudlar och strimlad gurka. Också friterad blomkål som doppades i soya. Mmmmm.

1898

1899

Och till sist kom ett ordentligt matkalas in ↑

Det var dumplings och tempeh, svampsallad, algsallad, gurksallad och edamamebönor med flingsalt.

Så. Mycket. Mat.

1900

Mitt i middagen beställde Johan in en Här är din lön-öl. Fiffigaste namnet i stan.

1903

Vi åt länge, länge. Så där som en bör göra på restaurang, speciellt när en är på sista sittningen och en börjat bli lite för trött för sitt eget bästa. När vi var mätta och redo för hemfärd promenerade vi en stund och tog sen en taxi sista biten hem.

Skönt avslut på en lång, och väldigt fin, dag.

 

Men hörni, finns det några Malmö-bor här? Jag har fortfarande så dålig koll på restaurangutbudet i Malmö, trots att det snart är ett halvår sedan jag flyttade. Har ni några tips på bra restauranger? Jag gillar som sagt de små, mysiga restaurangerna och god vegansk mat är enda kravet. Vilken är din favorit som jag borde testa?

18 kommentarer

18 kommentarer

 1. Allså jag ÄLSKAR Dubbel Dubbel. Finns i Göteborg också! Åt en helt magisk dumpling där med pumpa, ricotta och typ… buljong i. Jesus.

 2. Mitt favoritämne! Rekommenderar Taco Tuesdays på Scania, la trattoria (tror inte det står i menyn även fast de har, så fråga), Delhi, sajjva, nois och scandwich (båda dessa är bra för lunch). Ställen som jag är lite osäker på veganutbudet /inte varit på själv: shamiat, mineral, que. Lyran har fantastisk mat, jag har bara ätit vegetariskt och hört lite blandat om veganskt men ska nog ge det en chans själv!

  1. Men åh, tack för alla tips <3 Komiskt nog ligger la trattoria på vår gata, bara ett par meter från vår port, hehe. Jag och Johan har tänkt äta där så många gånger, men sen har det liksom blivit för nära? Ska verkligen boka bord där nu, efter ditt tips!

   Lyran har jag varit på en gång sedan flytten hit, då tror jag dock att jag tog vegetariskt - men sååååå gott! Ska definitivt kika på det veganska där också, och önska middag där efter jobbig tenta eller något sådant.. hehe. Än en gång, tack för tipsen!

   1. Mmm shamiat är perfekt för lunch! Beställ in flera röror och bröd o dela, man blir mätt och det är billigt!!!

 3. Älskar Mineral! Tror de brukar ha en rätt per kväll som är vegansk och har massor av viner. Lunch också. Väldigt mysigt! Gillar Vegegården mycket också, är ingen fin restaurang utan en helt vanlig kinabuffé men med supergod och helt vegansk mat. Gillar Café Agnez för lunch också. Gillar Sajjva men var inte så gott senast jag var där :/ Dock också väldigt mysigt så skulle rekommendera det ändå. Är mest en ”riktig restaurang” av dessa – passar för födelsedagsmiddagar typ och har rätt varierad meny.

  Kul med fler tips! :)

  1. Men åh, tusen tack för alla tips!! <3 Mineral har jag inte ens hört om tidigare, så det ska jag definitivt kika upp. Vegegården är min storebrors favorit, så dit tog han mig på lunch redan samma dag som jag flyttade ner, hehe! Än en gång, tack för alla tips!

 4. Åh älllllllskar Dubbel dubbel!!!
  Jag äter typ en gång i veckan på Green Mango, så mysigt thai-ställe där typ halva menyn går att veganisera, nr 25 med tofu = livet!!!!
  Vegan Bar också såklart om du inte varit där, hamburgare och (vad jag antar är) Möllans billigaste öl. Scania är också gott och festlig!
  Snabb billig indisk lunch på Ganesha, tror det är kanske 50 spänn för tre vegorätter!

  1. Låter som klockrena ställen allesammans. Vegan Bar tror jag att jag varit på en gång, inte helt säker men tänker att det nog var dit min storebror tog mig för burgare en kväll. Tack för alla tips, ska kika in vartenda ett!!

 5. Ooohoohohooo jag MÅSTE till Dubbel Dubbel snart alltså! Jag har varit där en gång, då under sommaren, utomhus med ljusslingor i taket och stora kuddar på golvet och det var så himla mysigt. Tack för påminnelsetips!

 6. Åh, Dubbel Dubbel är fantastiskt! Kan också tipsa om Krua Thai vid Möllevångstorgets ena hörn och Kao’s som ligger nära gamla Konserthuset i korsningen vid Amiralsgatan. Jag bor inte i Malmö, men i Helsingborg, så det är ju nästan vinkavstånd i alla fall! 👋🏼

 7. Dubbel dubbel är fint och gott!

  Andra ställen i Malmö som jag gillar är
  – Kvarteret Åkern,som ivf har vegetarisk mat, men behöver nog boka veganskt i förväg.
  – Mineral (gamla Kiez) som har fantastisk lokal och roliga viner. Man kan alltid be om att få smaka vinerna innan man väljer ett glas, vilket är bra när det gäller speciellt naturviner tycker jag.
  -Lyran, så gott och fint!
  -Bastard, men obs att det är mest vegetariskt

  har även hört bra om Sajva. Och som Linnea skriver är Nois jäkligt trevligt för lunch.Lokalen är inteså mysig och personalen inte världens trevligaste. Men maten<3

  och även om det är kanske inte klassiska matställen utan mer bar, så är ju Far i Hatten så jäkla fint och även Grand Öl & Mat. På far i hatten kan man nog få tag i veganska grejer, men osäker på grand.

  Något jag inte prövat än, men vill är berömda Saiko vid st knut. De ska ha asgod suhi, även vegansk.

  så slut på långa listan! :)

 8. setmeny som är vegansk!? drömmen!! sf är fyllt med bra vegmat, men alla setmenyer jag set(t) heh har nog kött?? måste testa detta nästa gång jag har vägarna förbi :))))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.