Fina kläder att starta 2018 med

Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig.

Det har väl inte undgått någon att jag fullkomligt älskar att vi nu gått in i ett nytt år? Tror inte det. Igår kikade vi litegrann på mina mål och önskningar för 2018 och idag tänker jag att vi ska ta en titt på vad jag gärna har i klädväg när vi entrar de första månaderna av 2018.

Inlägget innehåller reklamlänkar. Det innebär att jag får ett par öre för varje klick på länkarna. Så att ni vet.

Dags för fina i klädväg ↓

2018_01

De här två jackorna hade fått flytta hem till mig på direkten! En vit i rak modell från Filippa K och en fuskpäls i leopardmönster.

Är det något jag gillar att titta på, shoppa och haaaaa är det jackor. Efter flytten till Malmö rensade jag dock ut min garderob och skänkte ett helt gäng jackor som jag antingen tröttnat på och inte använder eller helt enkelt inte kunde ha längre, det gör att det finns plats för lite nytt under 2018.

2018_03

Ljus tröja med vidd i ärm från & other stories och en orange dröm med polokrage.

Eftersom Sverige brukar bjussar på vinter ett par månader in i vårt nya år brukar jag se till att räkna med att lite tjockare tröjor kommer fortsätta behövas ett tag till. Jag har i regel en eller två som fungerar över skjorta, men hade gärna fyllt min garderob med lite roligare tjocktröjor än grå collagetröjor. Vidd i ärm och färg är typiskt bra då!

2018_05

En enkel t-shirt i fin gul färg och en svart med citroner.

Min garderob bygger mestadels på vita och grå t-shirts, men utöver dem som basplagg ekar min garderob tom på t-shirt-fronten. Till 2018 tänker jag mig generellt mer färg och form, så att plaggen går att kombinera roligt med varandra och att jag på så sätt kan forma fler outfits än vad jag gjort under 2017.

2018_04

Randig blus med vidd i ärm och knytrygg och en fint mönstrad från Marimekko.

Lite finare blusar använder jag sällan till vardags, men dessa två är ändå perfekta när det vankas restaurangbesök eller andra festligheter. Idag består min garderob av ca 0 blusar men hundra skjortor, det tänker jag försöka ändra på litegrann.

2018_06

Svarta kostymbyxor med vidd och knytband i midjan och ett par hellånga vita från Dagmar.

Min favorittyp av byxa ↑ Hög midja, vida i hela benen och gärna i lagom längd för att passa även mig på 1.54.

2018_07

En svart, dressad jumpsuit från Filippa K och en längre klänning med färgstänk i mönstret.

2018_08

En randig skjortklänning från Samsoe & Samsoe, en prickig dröm från Marimekko och en kjol i världens bästa färgkombination.

Det är ändå märkligt det här, att det är klänningar och kjolar som dessa ↑ jag alltid tittar på och trånar efter, ändå är plaggen i min garderob grå eller svarta. 2018 måste bli året av mer färg och form!

2018_02

Loafers med spetsig tå och loafers med rundad tå, båda från Flattered.

På fötterna går jag gärna i loafers så fort det allra kallaste av året försvunnit, sen varvar jag med mina Dr. Martens på regniga dagar. Tidigare år har jag köpt billiga loafers som aldrig klarat mer än en säsong, så ohållbart. Mina nästa loafers tänker jag därför gärna får vara lite mer rejäla, så att de kan hålla längre än en sommar.

 

Och det var det, plaggen jag gärna promenerar in 2018 med!

6 kommentarer

6 kommentarer

  1. Åhh nu väckte du mitt shoppingsug Ellen! Älskar leojackan och de svarta brallorna med knytning i midjan. Letar efter snarlika som är lite utsvängda faktiskt, men det får vänta till storrean nu i januari!

    1. Hehehe! Det är min absoluta favorittyp av byxa, så tänker också att jag ska hålla utkik i januari och slå till på ett par till våren. Perfekta byxan till alla vårens äventyr!

  2. Så himla mycket fint! Tänker att jag borde ”passa på” nu när det är rea på lite saker, men brukar snabbt inse att jag ändå bara vill ha det som inte är nedsatt pris. Hehe. Även om det sällan blir så många köp kan jag alltid drömma lite :) Jag vill också satsa på att få inte lite mer färg i min garderob det här året.

    1. Hehe, jag brukar vara likadan! Tänker att jag ska passa på, men slutar alltid med att det blir sådant till fullpris. Men! Tänker också att det är rätt bra, att en då köper sådant en verkligen vill ha istället för att bara bli lockad av en röd prislapp. 2018 måste bli färg! Jag hoppas det i alla fall.

  3. Håller med om att mera färg till 2018! Det lönar sig verkligen att investera loafers i läder eller material som håller längre, så kan man alltid sula om skon hos skomakaren.

    1. Tänker också det, att det i längden både borde vara snällare mot miljön och plånboken, att kunna använda flera säsonger och slippa behöva köpa helt nya.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.