En veckoplanering med lite stress, sömnsvårigheter och hot mot skolan

God morgon!

Vaknar ni pigga och glada idag? Jag hoppas. Jag har sovit så himla dåligt i helgen, troligtvis på grund av stress som fått nattsömnen att gå bananas. I perioder med stresspåslag har jag också en tendens att väva in tweets, facebookinlägg och instagramposter från främlingar i mina drömmar, sådant som jag liksom bara scrollar förbi. Som att de mest oväsentliga grejerna är det som registreras och tas in i mina drömmar. Uuäh.

Hur som helst! Det är ju måndag idag, vilket såklart innebär veckoplanering ↓

1869

▻ Veckans planer:
Andra veckan på året ägnar jag åt plugg för att få klart det sista av höstterminen, innan jag i nästa vecka börjar två nya kurser. Jag har exakt 0 andra planer utöver att plugga ← anledning att bunkra upp med oreos och gott te.

▻ Veckans skolarbete:
Oj, hela min veckas planering kastades omkull när Omni berättade att Malmö Universitet fått in ett hot som gör att skolan håller stängt idag. Egentligen var tanken att jag skulle ha slutpresentation i en av höstterminens kurser idag, och att jag från och med imorgon skulle sitta nergrävd i en hemtenta i samma kurs. Nu blir det ändrade planer! Presentationen blir på fredag, och hemtentan flyttas till 10-17 januari. De första dagarna den här veckan kan jag därför ägna fullt ut till programmeringen.

▻ Veckans måste:
Första tvättiden hemma efter tre veckor i Småland/på Öland….. kul.

▻ Veckans middag:
I torsdags lagade vi poké bowl här hemma. Kanske min absolut bästa rätt just nu. Mango + soyaböna + pokéris + koriander <3 Önskar samma minst en kväll den här veckan!

▻ Veckans önskning:
Låt den här veckan gå fort.

▻ Veckans oro:
Sista veckan som tillhör höstterminen. Stress, stress, stress.

▻ Veckans pepp:
I fredags tog jag en promenad in mot stan för att kika på ett brädspel Johan och jag vill ha. Hittade inte spelet, men köpte istället TIO ENHETER (8 badbomber och 2 kroppsprodukter) på Lush. Livet. Den här veckan ska vi bada med minst en.

▻ Veckans blogginlägg:
Den här veckan har jag tänkt att vi ska kika lite på julklappen jag fick av Johan, hur jul- och nyårshelgen var och kanske en ansiktsmask eller två. Vi får se! Jag har inte supermycket planerat till den här veckan, så kanske hinner vi med en liveblogg också. Vad skulle ni vilja se mer av i veckan?

 

Och ni, tack för peppen och alla tips på fredagens inlägg om ett vegansk januari! Nu har jag så mycket fint att använda som checklista inför veckohandling och recept att läsa igenom till middagsplanering. Tack! Jag förstår att alla av er inte är lika taggade och överlyckliga på en vegansk kost som jag är, och det är okej. Jag tror att det viktigaste är att vi kan gå och lägga oss med en bra känsla i bröstkorgen, att vi känner att vårt val är bäst för oss och att vi kan rättfärdiga vad vi ätit under dagen. Huvudsaken är ju att vi ska kunna sova gott om natten.

Och jag lovar er att det här inte kommer förvandlas till ännu en matblogg. Vi fortsätter prick som tidigare, men kanske med något inslag av recept eller tankar då och då. Mer än så kommer jag ändå inte kunna hålla intresset vid :)))

Herrå!

14 kommentarer

14 kommentarer

 1. Vad otäckt ändå att de behövt stänga skolan!
  Hoppas du får en mindre stressad vecka efter helgen och att du fått sova bättre. Jag känner tyvärr igen mig i stressen just nu, borde man inte vara lite lugnare efter julen?

  1. Åh ja :( Känner mig inte riktigt helt trygg än, men som avslutet på terminen ser ut har jag inget i skolan förrän fredag. Tänker att jag nog hunnit lugna mig till dess!
   Jo, en borde väl det. Himla knäppt att det kan bli tvärtom. Hoppas du får en lugn vecka också då, så vi båda kanske får slippa lite stress <3

 2. Åh vad är det för brädspel ni är intresserade av? Behöver brädspelsinspo. ^^

  1. Det är det asiatiska brädspelet ”Go”! :) Vi såg en dokumentär om det på Netflix häromdagen, och Johan som vanligtvis hatar spel kände ändå att det kanske kunder vara okej – jag sprang ut direkt för att försöka hitta :’) Det ser SÅ intressant ut!

  1. Verkligen så! Och det bästa är att en bara plockar allt en gillar eller det en råkar ha hemma, så blir det bästa middagen :) Tips, tips!

 3. Alltså, ser SÅ mycket fram emot att läsa mer om veggiekosten. Behöver allllll inspiration jag kan få.

  1. Blir glad av att du är pepp <3 Kommer ett inlägg om det inom ett par dagar eller så, ska bara försöka samla lite middagsbilder och tankar först!

 4. Vad läskigt med hotet! Hoppas på ett ”vanligt busstreck”. Och hoppas du kan stressa av lite också, tur att du har ett gäng badbomber att koppla av med. Gu vad jag önskade att Lush fanns i Kalmar åtminstone.

  1. Visst är det? Så himla obehagligt när det är så nära. Håller tummarna för att det bara var ett dumt bus.
   Du, hojta till om du vill att jag går som bud till Lush och shoppar åt dig! SÅ synd att det inte finns närmre Oskarshamn :( Kalmar har ju ändå en hel del butiker liksom!

 5. Fy vad jobbigt med hot mot skolan! Och att planeringen kastas om kräver ju en del flexibilitet från en utmattad så känner med dig i det, men det låter som att du har läget under kontroll. Hoppas det blir bra för dig ändå.

  1. Det är verkligen så, att planeringen som utmattad blir så himla svår när den förändras. Som tur är har det gått rätt bra ändå, trots att jag hela den här veckan fått ca 0 gjort (innan jag panikprogrammerade inlämningsuppgifter). Tack för peppen, du är guld!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.