Så var mitt jullov i Småland

 

Ska vi kika lite på hur det mitt jullov har varit? Det gör vi!

1926

Jag och Johan reste ju hem över jul och nyår i år, för första året. Tidigare har jag åkt över till Öland från Oskarshamn till mellandagarna, men den resan räknas knappt. Nu tar det 4,5 h att resa från Malmö till mina föräldrar i Småland, uppdelat på både tåg och buss. Efter den resan är det SÅ skönt att kunna landa på en stol i deras kök.

Mina föräldrar, i synnerhet min pappa, är sakletare av rang och köket är alltid så trevligt att umgås i. Det hänger knäcke i taket och finns små finurliga grejer mest överallt.

1927

1928

Katterna kom och hälsade också såklart ↑ Nu är de inte längre så där pluttiga och kattungslika. De är bra mycket större än Otto nu, men är himla snälla mot honom ändå. Burre, den sista av dem, är den som kommer fram och stryker sig mot Otto, tar hans leksaker och la sig på min mage en morgon.

Rätt gölligt ändå, trots att jag är noll kompis med katter egentligen. Förstår inte deras språk, förstår inte deras rörelse, förstår ingenting.

Att ha en sovande katt på magen måste väl ändå betyda att vi är lite kompisar nu i alla fall?

1929

Pappa <3

1932

Mamma hade övervägt att strunta i julgran i år, men bestämde sig sedan för att hämta ner vår i plast eftersom ”barnen nog hade gillat det”.

Mycket riktigt :)))

1930

De första dagarna hos mamma och pappa vilade jag mest, varvat med att rensa ut ett av våra gamla rum i huset. Vi sorterade möbler, skänkte prylar och kastade skräp. I flera omgångar. SÅ MYCKET GREJER.

Efter det insåg jag att jag måste rensa lite hemma hos oss också, speciellt min garderob. Jag vill aldrig mer behöva röja bland asgamla grejer. Vi hittade liksom FÖRSTA BOKEN OM INTERNET, gamla HM-kataloger och möbler och prylar som vi aldrig någonsin kommer använda igen när vi rensade i huset.

Panik över den känslan, att bara omringas av massa onödigt och gammalt.

1934

Frukost ↑

1935

1936

Det var en sådan märklig känsla att vara hemma i Oskarshamn igen, att ha jullov i mitt gamla rum. Fint på ett sätt, jobbigt på ett annat. Jag tog det som sagt mest lugnt dessa dagar, visste att jul och nyår skulle bli tillräckligt socialt och livligt.

Att somna på soffan hos mamma och pappa slår också allt. Bästa.

1937

På lördagen satte jag Otto på köksön och började klippa hans päls. Han är ju en allergivänlig hund och fäller därför inte sin päls, det gör att jag måste klippa honom med jämna mellanrum. Han tycker det är SÅ tråkigt, men julfin tänkte jag ändå att han behövde vara.

Vi blev dock inte ensamma på ön. Bamse somnade och snarkade högt, Burre sträckte sig för att leka med Ottos svans och la sedan tassen på hans rygg.

1938

1939

Uppesittarkväll! Mamma hade köpt bingolotter till hela familjen, så vi bänkade oss när det var dags. Vi vann inget stort, men ett par nya lotter och något litet belopp blev det totalt.

Bingolotto är ändå rätt.. långsamt? Det är många år sedan jag spelade sist förvisso, men jag minns det verkligen inte som så långsamt mellan spelen.

1940

Otto ville leka, det ville inte Burre ↑

1941

Oscar, Daniella och jag sov hos mamma och pappa natten till julafton, men Elias kom först på julaftonsmorgon.

1942

Otto låg i soffan och spanade på katterna.

1944

Och vi dukade upp till frukost!

1945

Julaftonsfrukosten är det som varit tradition i vår familj ett par år. De senaste åren har vi firat på lite olika håll eftersom vi i syskonskaran alla har partners och mamma tidigare jobbat många julaftnar. I år var vi dock samlade allesammans, hela dagen. Det var fint.

Resen av julafton och mitt jullov tänker jag dock att vi kan titta på en annan dag. Okej? Okej!

10 kommentarer

10 kommentarer

  1. vad mysigt för er (och dina päron) att ha alla hemma över jul, gissar på att de blev väldigt glada :) och du och kissemissen måste blivit RIKTIGT bra polare om han låg och myste på din mage! har själv haft katt och han brukade alltid komma upp och sova hos mig precis så!

    1. Åh ja, det var så mysigt! Haha, vaaaaa? Okej, då har jag ÄNTLIGEN vunnit över en av dem. Katter brukar generellt sett inte gilla mig (men däremot vara nyfikna på Otto!). Min lillebrors katt försökte jag övertyga med godis, slutade med att Elias ringde jag undrade vad jag hade gjort för att Zelda bajsat på golvet…… hahahah :(

  2. Så mysigt och fint! Hoppas du är nöjd med julen även fast du precis som jag verkade ha tyckt att det var lite jobbigt att vara hemma

    1. Åh ja, det är jag! Men precis som du skriver var det också jobbigt att vara hemma, så en sådan blandad mix av känslor. Att komma hem till Malmö var SÅ skönt efter tre veckor på resande fot!

  3. Men åh vad fint de ser ut att ha det! Och totalt älskar bilden med katten som kikar fram från bakom ljusstaken<3 Sötchock deluxe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.