En lördag i december

Hej och välkommen till en helg i december!

Innan jag åkte på jullov till Småland fick jag och Johan besök av Martin och Maja, och omvandlade då vårt kontor till gästrum och åt middag på Dubbel Dubbel på fredagskvällen. Inlägget från den kvällen finns här att läsa om du skulle missat och vara nyfiken. Nu är det dags att vi fortsätter kika på hur den helgen var ↓

1904

1905

1906

1907

På lördagen dukade vi upp till frukost vid köksbordet ↑ Jag gjorde smoothie, det kokades ägg och skivades färsk ananas.

Vem har missat att jag älskar maxade helgfrukostar? Ingen.

1909

1908

Helgfrukostar ska ätas lugnt och länge, då blir de som bäst.

Och gärna innehålla granatäpple. Väldigt gärna.

1910

Efter frukosten var det dags för oss att hoppa ur pyjamas och i lite mer respektabla kläder för en shoppingrunda. Jag fick en finfin present av Maja och Martin, en brosch med emoji som Sofi Gunnstedt gjort!

Sofi går på Konstfack och är SÅ duktig på keramik. När jag såg hennes emoji-broscher på instagram dog jag en smula inombords för att jag inte skulle kunna ha vägarna förbi julmarknaden. Maja åkte dock förbi, köpte en brosch till mig och en liten kruka till Johan <3 Bästa presenterna!

1911

1912

Min åkte på tröjan, och sen gav vi oss ut!

1915

1916

Vi promenerade ut för att 1. få friskt luft och 2. shoppa. Typsikt bra sysslor en lördag.

1917

1918

Som lunchstopp gick vi till Satori, mitt favoritställe ↑

Kan vara så att Satori är allmänt välkänt och så där, men för mig som ny i Malmö (hur länge kan en kalla sig nyinflyttad? hehe) har jag älskat lunchen från första soppan i höstas och tipsat om Satori så fort jag fått chansen. De har vegansk buffé och soppbuffé varje dag, plus massa annat gott på menyn som jag inte provat innan det här besöket.

1919

Den här dagen hade vi en teater inbokad på kvällen, och för att inte bråka alldeles för mycket med magen beslutade jag mig för att ta en salladslunch. Jag hade så himla svårt att välja när allt på menyn låter gott, men det slutade med en chevré-sallad.

1920

Den var lika god som bilden är brusig, det vill säga JÄTTE.

1921

Vi åt och åt och åt innan vi promenerade hemåt igen. Då var klockan redan eftermiddag och vi hann bara landa i soffan innan vi behövde promenera vidare för att hinna till teatern. Det var vår kompis Rasmus som var med i en föreställning på teaterhögskolan, det var så häftigt att se. Efteråt tog vi med honom till Tusen2 och åt middag, så himla bra avslut på den kvällen.

Vi kom hem sent som attans sen, och tidigt morgonen efter åkte Martin till USA och Maja hem till Stockholm. Det blev därför en kort men väldigt härlig helg, med både finrestaurang, en promenad på stan och kvällsteater. Sen dröjde det bara en vecka innan vi sågs på Öland igen, då var det annandag och vi hängde ihop i den gula villan på ön i prick en vecka till.

4 kommentarer

4 kommentarer

  1. Jag har nyligen hittat till din blogg och ville bara säga att jag tycker så mycket om den redan – får en väldigt mysig och lugn känsla när jag läser, vilket jag behöver som pluggpaus!
    Ps. Långa helgfrukostar är verkligen bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.