Ett stycke paus i pluggandet är på sin plats

Hej hörni!

Jag har svårt att fånga koncentrationen och fokus idag, typiskt dålig grej att vara med om när det ska programmeras och skrivas hemtenta. Uuäh. Så nu bestämmer jag att det är dags för paus!

2022

Tips på andra bra grejer att göra när en pluggar och behöver paus: andas i hans päls, gosa in sig bakom hans öron och få en puss eller två på näsan.

Det här är sista veckan på höstterminen och kurserna jag läst ska avslutas, därav lite stressig programmering och en hemtenta som ska skrivas. Ni vet det här med att plugga över jullovet? Det blev inget med det. Hehe.. Tänker att min dåliga framförhållning får gå för den här gången. Bara jag överlever veckan så ska jag se till att planera bättre till nästa omgång kurser.

Lovar.

2025

Annars då?

Malmö är regnigt och grått (det var annat häromdagen!), men jag älskar ändå att vara hemma efter tre veckor på resande fot. Det har varit SÅ skönt att kunna rädda upp min katastrofala hy med omsorg och ansiktsmasker igen. Jag är fortfarande trött i varenda cell i kroppen och har knappt fotat någonting sedan nyår. Jag drömmer om färg och form i en vårgarderob, men i verkligheten behöver jag rensa ur bland allt mitt svart-grå-vitt för att något nytt över huvud taget ens ska få plats framöver. Men det får bli ett senare projekt, att rensa garderoben. Kanske när kurserna är avklarade på riktigt och jag har möjlighet att fira.

Ett paket Oreos, ett glas vin och en garderobsrensning. Låter ju ändå rätt trevligt.

 

Vad gör ni idag? Jag hoppas på något kul! Kanske vill du berätta? Det hade varit så fint att få ta del av.

Nu ska jag plugga vidare. Herrå!

19 kommentarer

19 kommentarer

 1. Här pluggas det också! Nya kurser i databashantering och Objective C har startat, och jag har bestämt mig att försöka hänga med så bra som möjligt denna termin. \:D/

  1. Åh, härligt med nya kurser! Längtar till nästa vecka då jag börjar mina nya, så att nya rutiner kan sättas för dem.. hehe :)))

   Vad tycker du om databashantering så långt? Jag börjar läsa databasteknik på måndag!

   1. Visst är det skönt med nya kurser!
    Gällande databaser (läser SQL) tycker jag det är lite lurigt med JOIN, men annars är det OK tillsvidare. :) Fråga mig på nytt om en månad så ser vi, hahah. ;)

 2. Är mitt uppe i tentavecka, ska analysera relationen mellan barn och förälder i 9 litterära verk. Går väl sådär, sitter på biblioteket prick hela dagarna men vill mest sova. Efter att tentan är inlämnad har jag en vecka innan nästa kurs börjar, kommer bli så välbehövt.

 3. åh, känner igen mig, kände igen mig under pluggtiden, man hade tendenser att prokrastinera ALLT som hade med skolan att göra, hehe. hoppas att du finner motivationen att fortsätta pluggstugan, hejar på dig!

  jag själv sitter och harvar på på jobbet samtidigt som jag läser din blogg :) hårt jobb, med andra ord, hihi!

  1. hahaha åh ja, prick så :))) tack för peppen ändå! har ju en skarp deadline på fredag (och onsdag nästa vecka för hemtentan) så nu kan jag inte skjuta så mycket längre på det!

   låter ändå som en rätt skön arbetsdag (obs, kanske något partisk i och med att du ändå tittat in här, hehe)!

 4. Jag har precis ätit lite mat efter att ha skjutsat sonen till bussen. Det är pappa vecka men han kommer och hälsar på mamma efter skolan. Nu ska jag trycka ner min näsa i nacken på min lilla hund en stund.

 5. heheh ”pluggpauser” kan bli farliga, tenderar att bli ”pluggavslut” ;) Hoppas det gick bra sen iallafall, har också lite svårt med fokus just nu. Sitter och dricker kaffe och jobbar. Men läser tydligen bloggar också!

 6. Det är bra att skita i saker också, det försöker jag påminna mig själv om med. Kroppen behövde vila och det gav du den! Idag ska jag luncha med mamma och ikväll möta upp en utbytesstudent vid resecentrum för att hjälpa henne hitta till sin lägenhet. Har jobbat med det de senaste dagarna :) + ska läsa igenom min kompis Metodpaper innan inlämning, woop!

 7. Alltså, behöver en Otto i mitt liv. Så mysig paus-skapare<33

  Idag är det alldeles krispigt härligt ute, -24 grader och jag ska iväg på mitt andra hundspanns-fotouppdrag på två dagar, så fort jag avslutat min blåbärssmoothie här på hotellet. Önskar dig en fin dag<3

 8. Alltså snacka om att vi är på samma plats in life just nu. Har planer ikväll med mig själv, min garderob och chips + jordgubbar. Om jag orkar tar jag tag i förrådet också!

  1. Så himla skönt ändå?? Johan och jag stod och tittade på min del i garderoben imorse och båda var mest ”????” över allt där i? Haha :( Hoppas du får det fint i din garderob och förrådet!

 9. Heja du! Det behövs lite paus ibland faktiskt. Jag firar att jag har gjort min salstenta och därmed min första termin med en ledig helg där jag maxar tid med mina närmaste och roliga aktiviteter. Ikväll blir det bio med älsklingen <3

  1. Åh, så himla bra fir efter första terminen! Det är nog mitt bästa med att studera, att få fira med jämna mellanrum gör att en orkar <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.