Mina designfavoriter och hur vi tänker när vi shoppar nytt

Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig.

För lite sedan fick jag en spännande fråga om mina designfavoriter i inredningsväg, den tänker jag att vi kan djupdyka lite i idag ↓

▻ Dela gärna med dig mer av dina designfavoriter hemma och andra. Har fått för mig att du har lite koll på fler klassiker än bara de vanligaste?

Först: SÅ kul med design!

Designdjungeln är enorm och det är lätt att villa bort sig bland alla tyger, stolar och ljusstakar med fina stämplar. Trots att jag älskar design, gärna kikar på och handlar designprylar är det inte så att vi har en himla massa hemma hos oss. Vi har en hel del fint porslin, stolarna i vårt kontor och lite prydnadssaker i vårt vardagsrum, men majoriteten av vår inredning är sådant jag och Johan haft i våra tidigare lägenheter och nu plockat med oss till Malmö.

1731

När jag och Johan dock behöver eller vill ha något speciellt hem till lägenheten kollar vi nästan alltid internet först. Vi tycker båda att det är mest bekvämt så, att slippa handla i fysiska butiker och istället kunna scrolla igenom ett stort utbud i webbutiker och jämföra produkter på så sätt. Vi vänder oss i princip alltid till designshoppar i första hand och köper hellre något vi verkligen vill ha och kan tänka oss i många år (även om det är dyrare) än något som får duga för stunden (men är billigt). Vårt val av soffa var ett sådant köp, ett dyrare men ett SÅ bra val.

Jag älskar design som innebär färg och form och hemma hos oss har vi mycket möbler och prylar i retroanda. Jag har en förkärlek för dansk design, men gillar bland annat också norskt porslin och finska Marimekkos form.

Mina favoritsiter för design är är Royal Design och Design Online, två webbutiker med stort utbud. Jag har plockat ut mina favoriter från båda butikerna här nedan ↓ Länkarna till produkterna är reklamlänkar, det innebär att jag får ett par öre per klick. Så att ni vet.

royal01

Mina designfavoriter hos Royal Design ↓

1. Champagnekupa från Louise Roe – bubbel ska drickas i kupa, inget snack om saken!
2. Tallrik i serien Mon Amie från Rörstrand – vi har skålar, temuggar utan öra och gamla sockerskålen
3. Burk med lock i serien Mon Amie från Rörstrand
4. Ljusstaken Liljan från Skultuna
5. Kotte, kanonfin taklampa från Louis Poulsen
6. Den klassista kontorsljusstaken från Skultuna – den här har vi två av!
7. Taklampan PH 5 i mörkgrönt/grått från Louis Poulsen
8. Taklmapan PH 5 i rosa med grön insida från Louis Poulsen – hade mer än gärna haft den här hemma hos oss
9. Kapsylöppnare som en elefant från Georg Jensen – det här måste väl ändå vara världens finaste kapsylöppnare?
10. Kanonfin ljusstake från Klong – går att justera och maxa med dessa glasinsatser
11. Pinnstol i grått från Department – klassisk, enkel och himla fin
12. Rund spegel från House Doctor – den här gigantiska drömmer jag om att en dag sätta på väggen
13. Salt- och pepparkar från Kähler
14. Poster med apa från Kay Bojsen – ni minns kanske träfiguren på apan jag tipsat om tidigare? Här är apan i poster!

 

design01

Mina designfavoriter hos Design Online ↓

1. Handgjord tallrik med havskänsla från Broste Copenhagen – älskar när tallrikar och fat är handgjorda och lite skeva i sin form!
2. Salladsfat från Marimekko
3. Poster med månen i olika faser och nyanser från Paper Collective – hur fin är inte den här?
4. Ätpinnar från Gense – att äta med ätpinnar <3
5. Stringhylla i valnöt med svarta konsoller från String – den klassiska Stringhyllan är aldrig fel!
6. Tallrik från Marimekko – hade så gärna haft ett par av de här tallrikarna
7. Poster med geometiskt mönster från Paper Collective
8. Den gröna vasen Urna från Marimekko
9. Finaste krukan någonsin från

 

Tips! Med en smula tur kan det också gå att hitta design på loppis eller auktion för en billig peng.

30 kommentarer

30 kommentarer

 1. Kul med lite inspiration! Jag ska snart flytta tillbaka till min ”riktiga” lägenhet som jag hyrt ut i många år när jag pluggat på annan ort. Så himla pepp på att få flytta tillbaka igen och fixa i ordning precis som jag vill ha det. Ny soffa kommer det relativt snart att bli. Så bökigt att hitta en skön och mysig som passar bara tycker jag!

  1. Fint att du tycker det, tack! Åh, så himla härligt att få ”flytta hem” igen. Det ser jag fram emot att få se mer av i bloggen sen! Tips på soffa: Johan och jag köpte vår på Bolia och är supernöjda! De är dyra, men varje vecka är det olika kampanjer och ofta 50% på soffmodeller.

 2. Älskar de där tallrikarna från Broste! Har kikat på dem till mitt egna hushålle nu när jag flyttar snart, men vågar inte beställa online då det verkar som att mattallrikarna har en annan färgställning än assietterna?

  1. Åh ja, de är SÅ fina!! Tänker att färgställningarna på de olika modellerna säkert beror på att de är just handgjorda och varje enhet lite speciell, men jag tycker bara det är charmigt och fint. Tänk dig en dukning där serien är samma men varje tallrik ändå är lite annorlunda? :) Jag hade gillat det så mycket!

 3. Mmmm köpte den stora runda till Johan (min Johan, inte din alltså) i julklapp. LIKA MYCKET en julklapp till mig själv. :)

 4. Hej du får gärna dela med dig av något bra recept som du provar nu i januari.

  1. Absolut, det ska bli! Under veckan som kommer har jag förberett lite tankar och funderingar kring den veganska månaden, efter det kommer sedan ett par recept på mina favoriter :) Fint att du vill ha!

 5. Kul inlägg! Vi har ju house doctor-spegeln men den som är 80 i diameter. Ett av våra bästa inredningsköp alltså.
  Sen tycker jag affischen med månarna var dö-fin! Ska föreslå den som print till sovrummet.

  1. Fint att du gillar, tack! Spegeln är drömmen, måste ha en sådan på min vägg någon gång i livet! Tyckte ni den var svår att montera upp? Kan tänka mig att både jag och Johan hade varit livrädda vid första upphängningen… hehe :))) Åh ja, affischen är SÅ fin. Köp vetja!

 6. Åh så mycket fint att jag nästan smäller av! Skultuna har jag lite extra känsla för eftersom jag är uppväxt väldigt nära bruket. Deras ljusstakar har följt mig på olika sätt i livet.

  1. Skultuna kan verkligen sin grej! Så fint att ha en lite närmre koppling med dem också, sådant gillar jag. Lite som att jag gärna inte köper andra typer av ljus än de som tillverkats på Liljeholmens stearinfabrik i Oskarshamn :’)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.