Fortsättning på julafton 2017

Är det alldeles för sent att kika på julafton nu, så här fjorton dagar in i januari? Hoppas inte, för här kommer min fortsättning på jullovet i Småland.

Vi dyker rakt in i julafton ↓

1951

Hade tydligen varit rätt snäll under året.

Och kanske det bästa av allt: Mamma hade köpt alla våra julklappar via nätet till den här julen <3 De hade beställt hem tre paket på 10kg styck, och sen en rolig leverans från CoolStuff. Blev SÅ stolt när hon berättade att hon till och med laddat ner och använd Klarna-appen. Hehe, så gulligt!!

1952

Daniella, min storebrors tjej.

1955

1953

1956

Otto vaktade vår julklappshög. Så rimligt ändå.

1954

1957

Av mamma och pappa fick jag och Johan en baksten att göra pizza/bröd/vad en vill på i ugnen. Så bra present!! Det var förresten den som vägde 10 kg, och mapa beställde en till varje barn. Tung leverans. Vi testade pizzabaket under mellandagarna på Öland, blev definitivt godare än vanlig pizza på plåt!

I paketsamlingen ovan låg ett spel (”spelet om allt det där som du inte fick lära dig i skolan”, så roligt med knäpp fakta!), ett metallpussel, en massageroller och tre ullbollar att slänga in i torktumlaren för att minska torktiden. Typiskt bra grejer.

1958

Vi fortsatte julafton med middag hos min faster på eftermiddagen. Det var så mysigt. Tillräckligt många för att det skulle kännas som ett riktigt julbord, men tillräckligt få för att jag skulle orka socialisera ett par timmar. Det där med mycket folk på liten plats är fortfarande något som jag kämpar med, något som blev svårt i och med min utmattning. Men framåt, det går det i alla fall.

Vi avslutade kvällen hos min faster med julklappsspel, sen åkte vi hem och spelade Med andra ord vid köksbordet. Så himla bra julafton ändå.

 

Nu lovar jag att det är slutsnackat om julafton 2017. Lite skönt ändå, visst? Vi är ju ändå mitt i januari och har börjat ett nytt spännande år nu.

Framåt, framåt.

6 kommentarer

6 kommentarer

  1. Vilken mysig julafton det låter som! :) Fina och bra klappar verkar ni ha fått också. Helt på sin plats att Otto ska vakta julklapparna i väntan på att de öppnas. Bra vakthund! :)

  2. Det låter som en riktigt fin julafton! Och känner att jag behöver köpa en pizzasten asap, så bra grej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.