Vardagsfotografi från ett decemberslut och en januaribörjan

God morgon! Wow, idag är jag trött. Riktigt trött. Jag skrev hemtenta hela kvällen igår och somnade sedan alldeles för sent. När jag var klar låg dessutom bloggen nere en stund, så jag hade ingen möjlighet att styra upp morgonens inlägg innan läggdags. Typiskt. Hoppas att ni vaknar pigga och glada idag i alla fall!

Emellanåt låter jag ju er komma in i mitt kameraalbum, lite som en rundtur i det som annars inte riktigt syns till på bloggen eller min Instagram. Idag öppnar jag portarna till mina vardagsfotografier igen. Vi kan ju passa på så länge min telefon håller sig hel, tänker jag. Risken finns att den inte blir så långvarig efter 2 1/2 år av tapp i golvet, hehe.

Här är slutet av december och början av januari i 10 bilder ↓

2032

Den 20:e december signade jag ut på jullov och åkte hem till Småland för att fira jul hos mina föräldrar. Passade på att fota mig inne på tågtoaletten, i en spegel med tandkrämsstänk. Rimligt ändå.

2047

Fick ett fint julkort från Picadeli precis innan vi skulle åka. Ni vet de som har salladsbaren i en del mataffärer? En tackar, en tackar!

2034

I mellandagarna åkte jag och Johans familj över till Nybro för att hälsa på en kompis. Niklas är egentligen Johans lillasysters kompis från början, men han umgås så pass mycket med oss att han i princip är en del av familjen nu. Det är lite så det fungerar i den gula villan på Öland, älskar det.

Niklas bor i ett superfint hus med prick min favorittyp av inredning. Gick runt och glodde länge och åh-ade högt. SÅ FINT.

2038

Otto hittade sin favoritplats i Niklas vardagsrum.

2043

När vi kom hem till Malmö igen hade Lush 50% på nästan allt i deras butik och jag gick bananas. Hehe. Tänkte att det kan vara värt att bunkra upp garderoben med de badbomber som kommer försvinna ur sortimentet efter vintersäsongen. Så det gjorde jag.

8 badbomber, 1 kroppstvål och 1 kroppsbalsam (de två sista ur snow fairy-serien <3). Tack mamma och pappa för julklappspengen, den kom väl till användning!

2042

Samma dag som vi kom hem till Malmö började jag mitt veganska januari. Här är första helgfrukosten.

En rostad macka med hummus, avokado och basilika. Vita bönor i tomatsås och stekta skogschampinjoner. En smoothie bowl med banan, kokosflingor och chiafrön på toppen.

2041

Packade upp och njöt av mitt bästa paket under granen – en presentbox från Rituals.

2046

En söndagskväll bjöd jag över min storebror Oscar och hans tjej Daniella på middag. Johan lagade vegansk pad thai och här är en som blev överlycklig av att få träffa Oscar igen.

Den här kvällen följde Otto dessutom med Oscar och Daniella hem på övernattning. Gölligt.

2048

Och det här hörni. Jag har försökt vänja av kroppen vid socker och därmed druckit citronvatten istället för läsk till middagarna. Helv vad svårt det ärrrrr. Hatar socker.

Skoja. Älskar socker.

2031

En lördag vaknade jag och kände energi för första gången på tvåhundra år. Gick upp vid nio, fixade håret och nyllet och entrade dagen med skarpa eyelinervingar.

Vinnande koncept.

16 kommentarer

16 kommentarer

  1. Åh, så trist!! Toppen är ju dock att en kan beställa badbomberna via deras hemsida, men då läsa sig till doften istället för att kunna lukta. Lite trist, men bättre än inget tänker jag :)

 1. Alltså jag LEVDE på saft. Försökte lämna det bakom mig pga, ja, sockret. Insåg dock att det var FÖR hemskt så nu lever jag på Fun Light Apelsin och håller tummarna för att livsmedelsverket har rätt när de säger att aspartam är ofarligt… Hehe.

  1. Hhaha alltså i hear you sister!! Jag körde på exakt samma metod tidigare när jag gjorde ett försök att vänja av läsk, gick dock inge bra för mig haha :( vill fortfarande BADA i läsk om jag fick. Hoppas det går bättre för dig! :’)

 2. Har också fått dille på citronvatten, jag kör, som du, en socker-detox denna månad också! Så man tager vad man haver :))

  Snygg eyeliner fick du till också!!

 3. Badbomberna ser så härliga ut, borde kanske köpa någon själv när jag äntligen bor i en lägenhet med badkar!

 4. Men badbomberna! Fin bild!! Vi shoppade också loss på Lush för ett tag sedan, mina syskon önskade sig badbomber i julklapp och vi plockade i alla favoritfärger, former och glitter, det är så skoj!

 5. Guuu va kul med så många olika badbomber att testa! Och blir nyfiken på din rituals-box. Jag har Sakura (som jag också fick i julklapp), och älskar! Alltså trodde aldrig en skulle kunna bli så hänförd av ”duschskum”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.