Från en middag och spelkväll i Nybro

Nu är det ett par veckor sedan mellandagarna ägde rum, men med fördelen av internetz och blogg slungar jag oss tillbaka till fredagen den 29:e december nu. Bara så där!

Johans lillasyster Sara hade spikat middag och övernattning hos sin kompis Niklas för den här fredagen. Under eftermiddagen satte vi oss och körde över ölandsbron till Nybro, där Niklas bor i ett alldeles eget hus. Blir alltid SÅ avis på de som bor i hus, speciellt om villorna är inredda med designfavoriter.

Prick som hos Niklas.

1963

Till middag stod svamprisotto på menyn. Hur gott?

1962

Och här har vi Niklas i egen hög person ↑

1966

1965

Risotton blev så himla god. Så där så en tar lite till, och lite till, och lite till bara för att det är så gott. Trots att en är mätt för länge sedan.

Och porslinet vi åt på, ser ni? Det är Grönette, mitt norska favoritporslin. Jag och Johan har koppar med fat och assietter i den brun/beiga varianten (som fyndigt nog heter Brunette) och nu överväger jag att försöka fynda mattallrikar i samma serie. Skulle nog kunna tänka mig att byta ut alla andra mattallrikar i våra köksskåp om jag hittade tillräckligt många av min norska favorit.

1968

Nathalie och Maria.

1969

1970

1971

Efter den goda middagen kom Niklas in med en sprakande efterrätt ↑

1973

Johan.

1975

1974

Efter maten dukade vi undan och gjorde plats för en omgång alfapet. Hur trista bokstäver hade jag inte?

Vi kör förresten alltid med reglerna ”om det är roligt och du kan motivera väl ger det poäng”. Därav låg bland annat ”fittades” och ”moschis” (vårat smeknamn på Maria, moschi för mamma) på planen den här omgången. Rimliga regler ändå? Mitt bästa ord var nog ändå SESÅ. Måste börja använda det mer.

Seså, nu går vi vidare.

1976

Efter ett par omgångar alfapet spelade vi skip-bo och drack vin till sent på natten. Vid två smög Otto och jag upp till vår sovplats på övervåningen.

På lördagsmorgonen var det äntligen ljust. Njutigt som attans efter alla dessa mörka vintermånader.

1978

Efter frukosten packade vi ihop alla täcken och kuddar och åkte vidare till kusinträff i Stora Rör på Öland.

 

Och vips, så var vi tillbaka i nutid!

9 kommentarer

9 kommentarer

    1. Åh ja, verkligen! Risotto är en av mina favoriträtter, helt klart. Och typiskt nog lagade vi det igår, dubbel sats för massa matlådor, hehe <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.