11 tips på posters till tomma väggar

Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig.

Något som jag och Johan haft uppenbara problem med i våra två gemensamma lägenheter har varit det här med väggdekoration. Tavlor och posters. I vår förra lägenhet fick vi upp två små tavlor och en poster med tavelkrok, men i övrigt ekade väggarna tomma tills vi nästan två år senare flyttade ut. Oops! Det här med att få upp saker på väggarna är alltså en långsam process för oss.

Jag tänker vanligtvis inte så mycket på det, men när jag gjorde serien om vår nya lägenhet i Malmö var den gemensamma nämnaren för samtliga rum att väggarna var tomma. Vi har ett par tavlor stående i ett hörn inne i kontoret, men till den här lägenheten vill jag också fylla på med färgglada posters för att lyfta rummen. Jag har samlat 11 tips på fint att sätta på väggarna. Ska vi kika? Det gör vi!

Det här är vad jag kikat på till tomma väggar ↓

vagg01

Som vanligt när det gäller inredning är Royal Design och Design Online webbutikerna jag besöker först, gärna ihop med Ellos som har fler alternativ för en mindre plånbok. När jag letar inredning som väggdekoration går jag oftast på färgskalan jag vill ha in i rummet och letar utefter det. Sovrummet vill jag exempelvis hålla blått eller grönt (för att göra det mjukt och skönt för ögat), medan vårt vardagsrum gärna får explodera i färg och form och i vårt kök vill jag ha något som fångar ögat och gärna är matrelaterat.

11 posters från Royal Design, Design Online och Ellos att fylla tomma väggar med

1. Rosa prickar
2. Rosa färgpalett
3. Retroposter med blommor
4. Sockervadd
5. Retroposter med fåglar
6. Ögon Cacao
7. Blå stenar
8. Ett blått virrvarr
9. Prickar i rosa och lila
10. Banana
11. Mjukglass

Nr. 1, nr. 2 och nr. 9 hade platsat perfekt in i vårt kontor, medan ögon cacao och banan-postern hade suttit perfekt på väggarna i köket. Sockervadden och mjukglassen hade jag placerat vid vårt matsalsbord i vardagsrummet, och nr. 7 och nr. 8 är typiskt sådana jag vill ha i sovrummet, posters som inte skriker men ändå fångar ögat. Är ni med på hur jag tänker?

Vilken av dessa är din favorit? Eller kanske ännu roligare, vad har du på väggarna hemma? Jag behöver ju uppenbarligen både inspiration och tips för att fylla våra väggar med mer än tomrum, hehe.

 


Skulle du missat eller vara nyfiken på nytt på vår lägenhet i Malmö finns den synad under taggen så bor jag.

12 kommentarer

12 kommentarer

 1. ååh älskar posters!!!
  men håller med om att det är en process… i sovrummet har vi en stor scratchmap som jag älskar. ligger o tittar på den när jag inte kan sova&drömmer mig bort hehe.
  i köket har vi mest matrelaterade posters typ vin, kaffe, kryddor osv och en stor årsposter för 2018 som jag tejpat med washitejp (tips älskar).

  vardagsrummet känns mest ofärdigt på väggarna.. har två lite större champagne-reklamposters från vår resa dit men sen har jag inte vågat göra mer? har tex en mumindalenposter och en från nina hemmingsson jag vill sätta upp men ja, dom står i varsitt rör i ett dammigt hörn 🙈 vsg för novell! haha
  ha en fin dag <3

  1. Älskar den här novellen <3

   Låter ändå som ni fått upp en hel del på era väggar! Mer än vad vi åstadkommit på fyra år.... haha :(( Blir så nyfiken på er scratchmap i sovrummet, fint att kunna drömma sig bort, hehe!

   Hoppas din tag blir toppen!

 2. Så många fina! Jag gillar verkligen nr 1! Den vill jag ha. Har en tavelvägg i vardagsrummet ovanför soffan, men den känns så tråkig då den hängt där i eveigheter. Vill verkligen göra om den.

  1. Men eller hur, 1 är himla fin! Den ihop med 9 och jag är totalsåld. Åh. Tänker att den nog får nytt liv bara något motiv byts ut, så att helheten blir lite annorlunda? :)

 3. Tipstipstips, Moderna Museet har en webbshop med otroligt fina posters till vääääldigt bra priser. Puss å kram <3

 4. Fint! Kakao-ögonen har jag och oskar redan tänkt ut till vår framtida tavelvägg här ovanför soffan. Tipsar också om Moderna Museet förresten, ska haffa en Hilma af Klint där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.