Min senaste badbomb från Lush – den vårblommiga Sakura

Okej hörni, här kommer ett nytt njutigt inlägg om ytterligare en badbomb som legat i min garderob och doftat gott sedan september.

Välkommen till ett nytt bad!

Sist visade jag er bubbelbiten The Comforter i Välkommen till ett rosa skumbad! och idag är det dags att kika på badbomben Sakura ↓

1589

När Johan och jag flyttat in ordentligt i lägenheten gick vi ut på stan en dag för att köpa badbomber som inflyttningspresent till oss själva. Jag ville inviga vårt badkar för att fira lägenheten och flytten. Badbombsdjungeln är gigantisk, men vi köpte till slut två stycken att börja med, efter goda råd från Camilla i Malmö-butiken.

Sakura är nummer två av dem!

1591

1594

Sakura är en rund badbomb som också är ”en hyllning till våren”.

Doften är FANTASTISK. Den luktar liksom allt som våren känns. Blommigt, fräscht, varmt och hoppfullt.

1998

1999

Jag har haft den här i min garderob sedan Johan och jag kom hem från Lush den där gången. Doftat på den varje gång jag öppnat för att hämta en scarf eller ett par nya strumpor. Johan har frågat om vi ska bada med den flera gånger, men jag har skjutit på det så länge för att den inte ska ta slut. Hehe.

För lite sedan var jag dock på Lush för att bunkra upp garderoben med nya badbomber för vår julklappspeng från mina föräldrar. Det blev åtta nya (!!!!! ska visa er någon dag) och äntligen dags att bada med Sakura.

2000

2001

2002

Vi tappade upp ett bad och la i bomben som direkt började fräsa och snurra iväg. När Johan fångade upp den i händerna såg den ut som en liten boll av kratrar.

Älskar förresten det här steget. Att stå och kika på hur bomben beter sig när den nuddar vattenytan. Nästan lika härligt som badet i sig!

2003

Jag måste ändå säga att bomben är bra mycket finare och doftar bättre utanför badet än i. Ni vet bomber som är prick som en tänker sig, även i badet? Så var inte Sakura. Färgen blev lite grårosa och det doftade fortfarande vår men inte alls på samma sätt. Huden kändes ändå SÅ mjuk och skön både i badet och efteråt, vilket såklart ändå gör den trevlig att använda. Medan The Comforter gjorde badet knallrosa och bubblande var Sakura istället mjukgörande och lugn.

Sakura är en typisk bomb jag kommer vilja fortsätta ha, kanske speciellt när jag pluggar i badet. Innan har jag bråkat lite med skummet och kurslitteraturen (typiskt dålig kombination), och eftersom doften av Sakura blev mjukare i badet tänker jag att det inte heller finns risk för att doften skulle bli för stark (känslig som jag kan vara, eehehe).

Så om jag kommer köpa den igen? Garanterat!

 

Har du testat den här, eller kanske har en annan favorit som jag borde prova? Hojta till i en kommentar! Jag arbetar mig sakta men säkert igenom Lush sortiment av badprodukter och testar gärna de som är era favoriter.

6 kommentarer

6 kommentarer

  1. Jag är sämst på att hålla koll på vilka sorter jag köpt och namnet på dem, vilket blir problem även för mig själv om jag vill fylla på med samma sort igen och inte har nåt namn… men jag gillar också att titta på hur den beter sig när man lagt ner den i vattnet, bästa grejen :)

    1. Jag brukar alltid be om att få etikett på påsen, så att jag kan hålla koll på vilka jag köper :) Tips, tips! Åh ja, verkligen bästa grejen att se hur de beter sig i vattnet. Jag gjorde egna badbomber i helgen och det var SÅ spännande när det liksom är lite oklart hur den kommer reagera, hehe.

  2. Fun fact: Sakura är det japanska namnet på körsbärsblomningen som sker i Japan varje vår – antagligen därav temat på doft och färg! Kanske du redan visste men men, kan tänka mig att det doftade väldigt gott!

    1. Ja! Varför har jag inte tänkt på det, att be om etikett. Frågan är ju bara hur jag ska hålla ordning på dem, då jag brukar förvara dem i glasburkar…. ja, ja. Men etikett på är ju ett steg i rätt riktning!

      1. Hm ja, det är sant! I glasburk blir det ju lite knepigare.. hehe. Tänker att etiketterna kanske ändå kan vara bra, så du lätt kan slå på hemsidan för att dubbelkolla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.