Ett hej och ett par snabba tankar om bloggutvärderingen

God morgon hörni! Hoppas ni hade en fin fredag. Det hade jag. Johan och jag bakade pizza på vår baksten. Så gott! Ska visa er sen. Först ska jag bara vakna till ordentligt, och se till att göra något vettigt av den här lördagen. Vi vaknade för någon halvtimme sedan och har nu tagit plats i soffan med täcke och kudde. Perfekt lördagsmorgon. Hur är eran?

Och ni, tusen tack till er som tagit er tid att svara på bloggundersökningen! Ni är guld. Era svar är till stor hjälp när jag ser över bloggens framtid och struktur. Jag vill ju att den här platsen ska vara rolig och fin, både för mig och er. Om du inte svarat än men kan tänka dig att göra finns undersökningen i det här inlägget. Även om jag kommer utvärdera lite smått redan nu är det inte för sent att skicka in feedback. Jag kommer kika med jämna mellanrum ett tag till för att hålla mig uppdaterad om vad ni tycker.

2134

Det här har jag kommit fram till hittills ↓

Ni verkar uppskatta det jag skriver och sådant som går i vardagsspåret. Det var lite oväntat för mig, så det gillar jag! Fint att ni vill hänga med i den vanliga vardagen. Lovar att släppa in er mer där framöver. Jag har ju trots allt saknat det också, och till viss del också grubblat över känslan att jag inte vill distansera mig med er. Att vi väver in mer vardag och känslor i skrift tror jag är en bra väg att gå då! Är så tacksam för den feedbacken, att ni läser bloggen för känslan den ger. Blir så glad av det.

Något som jag gillat, men där ett par av er inte riktigt är på samma spår, är inläggen i kategorin Hudvård, hårvård och skönhet. Jag förstår helt och hållet att badbomber inte är speciellt kul för er utan badkar, och att ansiktsmasker kanske inte är superintressant om en inte har intresset att maska. Där tänker jag att vi kompromissar framöver. Eftersom hudvård ändå är något som ligger mig varmt om hjärtat kommer det komma inslag av det fortsättningsvis också, men jag kommer dra ner på den biten till förmån för att väva in mer vardagsinlägg. Jag hoppas det blir en bra kompromiss.

Sedan har vi det här med reklamlänkar och samarbeten

Majoriteten (av er som svarat) gillar de inläggen eller klickar för att supporta bloggen, det glädjer mig. Jag vet att reklamlänkar, samarbeten och att över lag tjäna pengar på sitt bloggande är en het potatis. Därav la jag in just den frågan, för att få mer av er inställning till den biten. Ni är ett par stycken som vill ha lite mindre på den fronten – och jag hör er och kommer fundera över upplägget för dessa inlägg. Jag vill mest bara att ni ska veta: jag vet att det ibland är mycket roligare att läsa något helt annat (jag känner ibland likadant i bloggarna jag själv läser), men inlägg med reklamlänkar eller samarbeten blir ett ”nödvändigt ont” när bloggen i övrigt är helt gratis att konsumera. Jag förstår att alla inte är bekväma med att aktivt delta i dessa inlägg (genom att klicka) och det kommer alltid vara okej. Jag vill dock ändå att ni har det i åtanke när ni läser bloggen, att de inläggen är min enda inkomstkälla för jobbet jag lägger ner på den här bloggen, som ni sen läser. Och det är en minimal inkomstkälla, för att vara helt ärlig.

Missförstå mig rätt – jag älskar att göra det här, att få skriva och fotografera och hänga med er. Men det är också väldigt mycket jobb som ligger bakom bra inlägg, mer än vad en kan tänka sig. Att få tillbaka något för den tiden är alltså ett måste för att jag ska kunna fortsätta producera bra innehåll till bloggen vid sidan om mina studier, även om det jag får tillbaka är en liten summa. Inläggen med reklamlänkar och samarbeten kommer med andra ord fortsätta komma. Kanske lite mer sällan och eventuellt i lite justerad form, men de kommer vara där. Och jag hoppas att det kan kännas okej för er. Kanske speciellt efter att ni nu vet om att era klick inte ger mig ett oförtjänt lyxliv utan snarare en blygsam lön för att jag ska kunna fortsätta producera material till bloggen. Och har du idéer på hur dessa typer av inlägg kan göras roligare får du gärna höra av dig och berätta, det hade jag uppskattat.

Och till slut ↓

I det stora hela är vi helt överens om vart bloggen bör gå! Mitt grubblande på det här med känsla, att inte vilja distansera mig med er, var befogat. Ni verkar gilla när jag skriver öppet, skört och nära. Det glädjer mig verkligen! Det var på de grunderna jag startade den här bloggen, men på sistone har jag haft så mycket annat att stå i att jag lagt den biten lite åt sidan. Det kommer jag tänka på framöver, att plocka tillbaka de bitarna och förhoppningsvis blir det toppen.

Nu ser jag fram emot en varm, fartfylld och rolig vår! Min magkänsla säger att det här kommer bli riktigt bra. Så tusen tack för att ni varit med och tyckt till <3

Nu gör vi det här året till något riktigt bra, okej?

6 kommentarer

6 kommentarer

 1. Intressant att höra vad folk tycker om sin blogg, kul att så många svarade på din enkät! Tycker själv mest om dina personliga inlägg men förstår också behovet och viljan att få en inkomst för sitt arbete. Jag blir lite mätt på att läsa tips/uppmuntran att köpa saker eftersom jag dels vill dra ner på onödig konsumtion men också att sker inte bara sker i din blogg, utan allas (för att alla vill ha den inkomsten) och då trycker jag ofta ”markerat som läst” på bloglovin. Inte för att jag inte vill stötta dig och är emot affiliatelänkar/samarbeten, utan för att jag inte är lika intresserad av det innehållet. Förstår du min vinkel?

  Om det är integrerat med annat innehåll, t.ex. vad du gjort en dag och även tipsar om produkter där, tycker jag att det är både lättare och roligare att läsa. Skulle också gärna se större variation på tipsinläggen, kanske annat än bara kläder? Vet ju att du gillar matlagning, så kanske något i köksformat, eller mer inredning.

  Svårt att förmedla en ton i skriven text, men det här är skrivet i en uppmuntrande ton pga gillar ju verkligen stora delar med din blogg. Kram!!

  1. Jag förstår precis vad du menar och är superglad för den här typen av feedback!! Det är precis så här jag vill att ni ska tycka till om innehållet här. Det är ju mest då vi kan jobba oss fram tillsammans!

   Min känsla för dessa inlägg är precis den du också ger som förbättringsexempel, att de kan integreras bättre. Så det glädjer mig att du hade gillat den varianten bättre!

   Än en gång, tack för klok feedback <3

   1. Ja, känner också såhär! Den här kommentaren satte verkligen ord på mina känslor, Nastasja.

    Hade framförallt också uppskattat lite mer variation på innehållet i inlägg med reklamlänkar, eller allra helst att reklamlänkar blandas in i helt andra inlägg. Tycker egentligen inte det är nåt fel på dem (klickar ibland för att stötta!), men blir också trött när det är fyra bloggar som gjort det samma dag och det är det första jag ser på morgonen typ.

    Som sagt, svårt att få en trevlig ton i text, men tycker bloggen är superbra, och är så glad att du känner att du vill köra vidare! <3

 2. Kul med undersökning, jag ska faktiskt ta och göra en för min blogg också, det är inte alltid jag är med på noterna när ett inlägg jag tänkt varit lite sisådär blir superuppskattat haha! Ska fylla i din enkät nu direkt!

  1. Åh ja, det tycker jag verkligen du borde i sådana fall! Det kommer väldigt mycket bra input, mycket sådant som en inte tänker på när en sitter ”bakom” bloggen :) Det här med vardagsuppdateringar är en sådan sak för mig, något som jag tänkt inte riktigt uppskattas men som uppenbarligen är den stora favoriten för många av mina läsare. Så testa du också, värt det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.