En torsdag i rött och rosa

I torsdags vaknade jag upp till en heldag hemma. De dagarna kommer oftast så lägligt, som den här veckan när jag både haft heldagar i skolan och sena föreläsningar på eftermiddagen. Då passar en dag hemma perfekt. Äta en lång frukost i soffan och sedan plugga när det känns rätt.

Prick så var den här torsdagen

2164

2165

Jag drog på mig ett par byxor och virade runt halsduken två varv runt huvet med halvstängda ögon den här morgonen. Jag och Johan tog Otto till sitt hunddagis tillsammans den här torsdagen, och för att det skulle passa bra med Johans jobb gick vi tidigt.

När jag kom tillbaka hem gjorde jag en stor skål smoothie på hallon och banan, toppat med gott vi hade hemma. Mestadels rester från den här lördagen.

2166

Vid 9-tiden gjorde jag mig redo för dagen. När jag är hemma och pluggar gillar jag att varva pyjamas med påklädd och klar. Det ÄR najs att plugga i pyjamas, inlindad i ett täcke i soffan. Samtidigt kan det göra mig oproduktiv vissa dagar. Då gillar jag att lajva kontorsanställd och se det som att jag måste gå till jobbet. Alla knep är bra osv :))

2169

2167

Dagen till ära klädde jag mig i min bästa färgkombination ↑

2171

2172

Sen var det såklart dags att faktiskt göra något vettigt av den här dagen. Jag tog plats inne i vårt kontor, med en stor kopp te och en miljon instuderingsfrågor i systemutveckling som behövde göras.

2173

2174

Vid lunchtid bestämde jag mig för att det var dags att ta paus. Lagom till att jag börjat tröttna ordentligt på de där instuderingsfrågorna. Jag virade halsduken två nya varv och gick ut på stan.

Tanken var att jag skulle prova de gröna kapporna från det här inlägget om vårjackor, men varken Monki eller Weekday hade kappan i fysisk butik. Så typiskt. Köpte lunch och gick hem istället.

2175

Åt fyra nyanser av brunt till lunch. Mer specifikt svampsoppa och surdegsbaguette. Lovar att det var godare än det ser ut.

2176

Efter lunch tog jag en vila, mest bara för att det är skönt och jag kunde. Lunchvila ändå, något en borde göra oftare. När jag vaknade någon timme senare virade jag halsduken runt hövve en sista gång och promenerade till Ottos hunddagis för att hämta hem en glad och trött liten en.

Ser ni förresten fläckarna på fönsterrutan? Lovar att putsa bort dem någon dag. Vid första anblick ser det kanske ut som fågelbajs, men det är våra grannar ovanför som kastat ut färgvatten från sitt vardagsrumsfönster. Tänker ändå att det borde finnas bättre sätt att göra sig av med vatten än att kasta från 5:e våningen? ¯\_(ツ)_/¯

6 kommentarer

6 kommentarer

  1. Härliga bilder, blev väldigt sugen på att göra en liknande frukost! Och det gula pennskrinet, underbart! Tycker också om hemma-dagar när man kan plugga precis som man vill. Fint inlägg <3

    1. Vad glad jag blir, tack! Det gula pennskrinet är min första present från Johan :’) Köpt i någon kul butik i Köpenhamn har jag för mig! De dagarna, när en kan plugga precis som en vill, är de absolut bästa! Helt klart <3

  2. Fina bilder! Det är så roligt att se bilder från Malmö. Så knäppt att jag bodde där i tre år men har bara återvänt två gånger och har nästan glömt hur det ser ut men ändå inte. Älskar dina naglar också! :)

    1. Tack, vad glad jag blir! Haha åh ja, kan tänka mig att det blir lite knäppt att få se Malmö så här genom någon annans lins. Jag tycker samma om Oskarshamn, som jag flyttade från för ett halvår sen :’)

  3. Mmmm DEN smoothie-bowlen. Varför gör en inte sån oftare? Har du nåt meganajs ”recept” kanske? Tycker det är svårt att variera och få den nyttig, hur gör du? Är det bara banan och hallon mixat?
    Och herregud på vatten-grannen.. va sjutton!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.