Lite om vad som händer precis just nu

Nu äre helg hörni! Fy sjutton så skönt. Jag hoppade i pyjamasbyxor så fort jag kom innanför dörren, och nu har Otto och jag bara soffmys på schemat till det att Johan slutar jobbet. Då blir det fredagsbestyr som vanligt. Det är så himla skönt att få en fredag som känns så mycket längre OCH skönare än andra dagar.

Eftersom jag slutade tidigt idag tänkte jag att vi passar på med en liveblogg. Vad säger ni om det?

Så hej hej från absolut nutid 👋🏼

2208

Jag har haft en tung senaste vecka. Känt mig.. platt på något sätt? Liksom genomskinlig och likgiltig. Så trist känsla. Vet inte riktigt vad det beror på och har mest försökt lösa genom att låta kroppen vila. Sovit mycket de senaste dagarna. Och inatt hade jag världens knäppaste dröm med inslag från Unabomber som Johan och jag ser just nu. Vaknade och kände mest: ”va i helv??”. Gick upp, dränkte håret i torrschampo och gick till skolan.

Om tre veckor har jag tenta. Det betyder att förberedelserna till den börjar den här helgen. Ihop med en och annan promenad i solen, hoppas jag. Malmö har verkligen varit så bjussigt med sol på sistone. Tänker att helgen är ett bra tillfälle att njuta av den lite extra.

Jag har önskat burgare med sötpotatispommes till middag ikväll. Perfekt för fredag. Lagom svårighetsgrad på matlagningen, tillräckligt gott för att platsa som första helgmiddag. På vägen hem från hunddagiset fick jag ett sms från Johan. ”Kan du lägga in is. Ta en hink och lägg in hela den. Så kanske vi kan göra en liten drinkelink ikväll”. En burgare och en margarita, tack!

Nu ska jag bädda ner mig i soffan med en filt och Lerins lärlingar. Bara se till att njuta lite av helg. Kan du inte berätta lite om vad du har på hjärtat just nu? Vad som känns lite extra hos dig? Det är så fint när ni delar.

Herrå!

14 kommentarer

14 kommentarer

 1. Har suttit denna veckan och främst pysslat med labb till databaskursen där vi skall göra en app som använder sig av sqlite. Valde att göra något som jag har nytta av på fritiden istället för lärarens föreslag, vilket gjort att hela labben känns tusen gånger roligare – gör ju en app till mig själv, hahah! :) Överlag känns vårterminen så mycket bättre hittills än 2017, kanske för att jag börjat meditera och kör affirmations varje kväll. Eller så är det för att vi är på väg mot ljusare tider? ¯\_(ツ)_/ ¯ Hur som helst, känner mig mindre stressad, vilket är så skönt! Ha en fin helg!

  1. Men åh, det låter perfekt!! Så klokt att justera lite på innehållet i labben för att göra det roligare och mer användbart. Får en vara nyfiken nog och fråga vad det är för app du snickrar på? :) Blir så glad över att den här terminen hittills känns så mycket bättre för dig än vad förra året gjort. Så viktigt! De ljusa timmarna hjälper nog till, men jag tror helt klart att meditation gör mycket också. De dagar jag får till yoga är så mycket lugnare än de när jag inte rullar ut mattan. Hoppas din helg är toppen nu!

   1. Jajamen, det får man förstås! Jag studerar hindi självständigt och har då gjort en sorts ”ordboksapp” där jag kan lägga in ord, översättning, exempelmeningar, genus, markera svåra ord, etc. Då behöver jag inte ständigt slå upp ord bak i boken eller använda ordböcker. Skall nog utveckla den vidare, men har fokus nu på att uppfylla labbkraven först! :)

 2. Jag inledde helgen storstilat med bad, och badbomben sexbomb som du tipsade om. Badbomben var suverän! Mindre härligt att jag har problem med avloppet och att badavslutet blev ett översvämmat badrum… som tur är kom pappa som räddare i nöden och allt fixade sig. Men jag väntar lite med nästa bad ;)

  1. Vad glad jag blir, att du testade den! Så härlig badbomb, men förstår att översvämnings-biten inte var lika kul. Skönt att pappa kunde fixa i alla fall! Hoppas att nästa bad blir härligt, och översvämningsfritt!

   Hahha, vet du vad! Jag läste din kommentar sent igårkväll, och jag inser nu att din översvämningshistoria följde med in i min dröm inatt. När jag klev upp imorse var min första tanke ”usch, trist om det är vatten i hela badrummet nu” pga trodde fortfarande att drömmen var sann :’)

 3. Mmm känner precis likadant inför fredagen. Ingen föreläsning och jobb 8-13 på mitt extrajobb. Sen en lång härlig helg!!

  Jag min kille och hans roomie har precis fått hem en omplaceringskatt så jag längtar verkligen hem jämt bara för att få gosa och lära känna den <3

  1. Men åååhå, en katt!! Förstår verkligen att du längtar hem. Också guld värt att kunna ha en sådan fredag då, så du får komma hem tidigt och gosa med katten. Så fint!! <3

 4. Jag har känt ungefär samma. Det är nog januari-februari. Finns liksom inte så mycket att se fram emot. Inga röda dagar förrän i slutet på mars, inga helgtider, nytt år med nya måsten/förväntningar och så vädret. Jäkla skitmånader säger jag bara. De får gärna ta slut illa kvicks. Läste dina tips ovan. Väldigt bra sådana! Jag försöker köra en mix av allt men har tyvärr ingen badkar (så avundsjuk på alla som har det!). Det där med att sätta mobilen på ljudlöst är så skönt, eller att stänga av den helt, alternativt slå på flightmode. Det gör susen för sinnesro. Ikväll såg jag en film som fick mig att böla floder. Det var skönt det med, hehe.

  1. Åh ja, så kan det nog vara. Januari och februari är så slöa månader. Känns dubbelt så långa i jämförelse mot vår- eller sommarmånader. Helt orimligt egentligen.
   Fint att du gillar stressa ner-tipsen. Tack! Ljudlöst på telefonen är verkligen toppen, likaså att gråta när det blir övermäktigt. Hoppas den här veckan blir fin för dig!

 5. På tal om fredagstorrschampot, har du något tips på ett som inte gör att man blir alldeles grådammig i hårbotten? Jag har (för ögonblicket) samma hårfärg som du och tycker aldrig att det blir helt osynligt. Använder oftast Lernberger&Stafsings Dryclean som ger fantastisk volym och doftar gudomligt och har precis skaffat Löwengrip Good to go, som alla verkar gilla. Men inte helt nöjd än … Sitter du på ett supertips? Kram!

   1. Djungel är ordet, och helt okej så klart! Gissar att vi är många som letar efter The Holy Grail of Dry Schampoos!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.