Så bygger jag upp min garderob med basplagg

Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig.

Idag återvänder vi till det här med att bygga sin garderob. Ni minns kanske att jag rensade min garderob för lite sedan? Då gick jag in lite mer på djupet i hur jag rensade, vad jag gjorde mig av med och vad jag sparade. I högen av kläder som fick stanna var en hel del basplagg – och det är dem jag tänker att vi ska djupdyka i idag.

Det här med basplagg är nämligen min trygghet. De plaggen jag kan utgå ifrån för att bygga mina outfits, och de plagg jag alltid återvänder till under dagar då jag inte vet vad jag vill bära. Tänkte därför att vi kunde kika lite extra på dem idag, hur jag tänker och vad jag väljer.

Så bygger jag upp min garderob med basplagg ↓

1240

T-shirts

T-shirts är mitt absolut mest använda plagg, och majoriteten av dem är är enfärgade, vita eller grå. Jag har bland annat en grå långärmad från Gina Tricot som jag haft i säkert 6 år, och de allra flesta av mina vita är just nu från Monki. När det gäller t-shirts kör jag mycket på att köpa och testa en butik eller kedja, och gillar jag modellen och materialet efter lite användning köper jag fler därifrån. Min senaste, en rosa t-shirt i ekologisk bomull, kommer från Weekday och där tänker jag att jag kommer kika närmre på basplagg om den rosa visar sig vara bra med tiden. Nedan är fyra tips på basplagg från kedjor jag gillar för enkla vita eller grå t-shirts.

Vit t-shirt i 100% ekologisk bomull från Gina Tricot
▻ Vit t-shirt med GOTS-märkning från Lindex
▻ Monki har både Soft tee och Ribbed tee (95% ekologisk bomull) som jag gillar

1477

Skjortor

Okej, över till min näst mest använda överdel – skjortan! Jag kombinerar ofta skjorta med collagetröja under vinterhalvåret, men skjortan hänger med mig året runt i olika varianter. Mina favoriter i baskategorin är båda från Monki men verkar inte längre finnas i butik. Det är en vit och en blå, och det är oftast de färger som finns i min basgarderob för skjortor.

Ljusblå skjorta i 100% ekologisk bomull från Gina Tricot
▻ Vit skjorta i bomull från Vero Moda
Vit skjorta i 100% ekologisk bomull från Monki

1312

Byxor

Nog om överdelar, dags att snacka byxor. Jag använder väldigt sällan jeans i jämförelse med kostymbyxor i olika varianter. Helt enkelt för att jag tycker att det både passar mig bättre och är tusen gånger skönare än ett par hårda jeans. Jag har ett svart och ett grått par kostymbyxor från Monki, och ett gäng culoettes från både Zara och Lindex, som jag varvar ur min basgarderob. Jag väljer alltid högmidjat och gärna med resår i midjan för att maxa bekvämlighet.

Högmidjade kostymbyxor i svart från Gina Tricot
▻ Högmidjade svarta med knytband från Bubbleroom
Mina mest använda svarta kostymbyxor från Monki

När det kommer till byxor får jag tumma lite på det här med att hålla mig till naturliga material. Jag har hittills inte hittat ett par kostymbyxor i ett schysstare material, som också passar min kroppsform och studentplånbok, och då får det helt enkelt bli något sämre ibland. Att inte bygga hela sin garderob på syntetmaterial är ju ändå att föredra.

Och där har vi dem, plaggen som får stanna när jag rensar min garderob! För mig är det här plaggen jag behöver ha för att få ihop mig själv på morgonen. De svarta byxorna kan enkelt bäras till något roligare på överkroppen, och vita t-shirts har jag alltid när jag knyter en scarf runt halsen.

Nu är jag nyfiken! Vilka basplagg har du som är dina go-to?

13 kommentarer

13 kommentarer

 1. Har också fastnat för det där med kostymbyxor. Hade aldrig byxor förut, utan gick alltid i klänning eller kjol, men ju mer jag är ute i skolor på praktik, desto mer inser jag att jag behöver fickor för att släpa med mig nycklar och telefon och allt sådant som man som lärare behöver kunna ha till hands när man springer runt och fixar grejer, men som är mycket osmidigt att bära i händerna, hehe. Tycker även att alla modeskapare överallt ska se detta som ett tecken på att det är dags att fickor blir standard i kjolar och klänningar också!

  1. Åh ja, håller helt med! Jag har tidigare burit så himla mycket kjol och klänning och mina absolut favoriter blir alltid dem med fickor. Det är ju helt omöjligt annars? Kostymbyxor platsar ju in på både praktiskt och fint, men förstår helt din förhoppning om fickor på klänning framöver!

 2. Älskar också kostymbyxor! Brukar köra ett par från Bikbok men blev sugen på att prova flera modeller nu.

 3. Jag har väldigt svårt för basplagg, av någon anledning använder jag dem nästan aldrig. Jag skulle vilja använda dem mer, mest för det är så praktiskt med plagg som går att använda till allt.

  1. Basplagg är verkligen praktiskt att bygga på! Men jag förstår samtidigt, det är inte roligt med *bara* basplagg. Kombinationen är det roligaste!

 4. Vilket roligt inlägg! Älskar basplagg 😍
  Mina basplagg är jeans, tunna stickade kashmirtröjor i t.ex. mörkgrått och ljusgrått, snygga koftor i bra material, T-shirtar i basfärger och snygg svart lite klockad kjol i längd precis under knät.

  1. Fint att du tycker det! Låter som att du också bygger din basgarderob väl. Jag har i princip inga tröjor med i min (utöver t-shirts), det behöver det bli ändring på. Vart köper du dina favoriter?

 5. Så mitt i prick vad jag behöver just nu. Jag har kört fast lite i klädväg eftersom det behöver vara mjukt och snällt mot kroppen och ändå hålla stil. Älskar hög midja och nu fick jag ju nya tips på var jag kan kolla! Tack!! ❤️

  1. Blir så glad av att det här kunde hjälpa lite!! En snäll basgarderob gör det så mycket lättare att komponera sina outfits sen. Så jag hade verkligen satsat på att hitta sköna (!!) basplagg att utgå ifrån :*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.