Allt om Otto

För lite sedan lovade jag ett par av er att tillägna ett helt inlägg åt min bästa kompis – min hund Otto. Ni har nämligen undrat lite extra mycket om honom de senaste veckorna, så jag tänkte att det kunde vara på tiden att samla allt om honom på ett och samma ställe. Oftast nämner jag honom bara i förbifarten eller visar någon bild när han är sitt tröttaste jag, men han är ju så mycket mer än så.

Han är ju också den mest gosiga och charmerande lilla kille jag träffat. Med sina vita strumpor och sitt gulliga underbett.

Här kommer därför allt om min absolut bästa kompis, min Otto!

006

008

Otto är en blandras av Shih Tzu och Lhasa Apso, men en väldigt liten sådan. Han väger lite mer än hälften av vad raserna brukar väga och har än idag valpliknande päls och kroppsstorlek. I princip varje promenad blir vi stoppade av någon som vill hälsa och fråga hur gammal han är, hehe. Även om han fortfarande är väldigt valplik har han redan hunnit fylla 5 år.

I inlägget Hipp, hipp, hurra för Otto ida’ visar jag er hur han sett ut genom åren, från nutid (då fyllda 4 år) tillbaka till när han var ett par månader gammal (likt bilderna ovan). Då var pälsen svartbrun och hans vita tassar såg ut som strumpor. Gulligaste någonsin.

1025

1493

1382

Otto flyttade till mig när han var precis fyllda 8 veckor. Då fick han i princip plats i ens hand och älskade att sova på min kudde. Det gör han än idag. Mitt absolut mysigaste.

Han lärde sig sitt, ligg och stanna ganska direkt, men sedan dess har hans trix inte blivit speciellt många fler. Han förstår dock vad han ska göra om en säger vart är apan/kotten? eller kan jag få en puss?. Sista är mitt favorittrick som han kan göra. Pussas på kommando!

Nu låter det kanske som att en måste tvinga till sig gos från den här lilla, men icke. Hans absoluta favorit är att chillaxa. Sova länge, ligga nära, gosa in sig vid ens hals. Han hatar morgnar och att behöva promenera tidigt, gillar inte att duscha eller bada och vill helst slippa att klippa klorna. Han tigger sitt bästa om han känner lukten av brie (eller annan valfri ost) men kan vara kräsen när det kommer till sitt torrfoder och hundgodis. Han springer sitt snabbaste när han ser att en är på väg in till sovrummet och varje natt buffar han på mig för att få komma in under täcket för att sova nära.

1609

1608

Om dagarna går han på hunddagis medan Johan jobbar och jag är i skolan. Där leker han med sina kompisar och blir gosad med av personalen. Ibland när jag hämtar honom på eftermiddagen luktar han parfym bakom öronen. Det tar jag som ett gott tecken på att han hittat någon som han gillar lite extra på dagis, och att denna någon också gillar att gosa med honom.

Just den här veckan är han dock hemma sjuk. Det går kennelhosta på hans dagis, och trots att han är vaccinerad började han hosta i måndags. Då fick jag ett samtal vid lunchtid, otto har börjat hosta, det vore bra om han fick komma hem och vila. Kennelhosta kan liknas vid vår förkylning med hosta och feber, så han bör bli kvitt hostan inom ett par dagar. Annars är han precis som vanligt. Sover på min kudde, vill gärna ha en bit brie och helst slippa tidiga morgonpromenader.

Så där har ni honom, den lilla charmören. Med sitt gulliga underbett och yviga päls.

Min bästa kompis. Min Otto.

 


Vill du läsa mer om Otto?

Hipp, hipp, hurra för Otto ida’
Om Otto och hur hans dagar på hunddagis ser ut
Hur löser en vardagen med hund och att jobba kontorstider?

32 kommentarer

32 kommentarer

 1. Alltså fy sjuttan vad gullig. Så fint!

  P.S. Kollade in din blogg igår efter att ha följt dig på instagram i hundra år. Min nya favoritblogg! Du är skitduktig.

  Ha det bäst!

 2. Så himla söt han är! Vilken fantastisk liten kompis du har i honom. :) Skulle så gärna vilja ha en liten hund själv. Hoppas att han blir frisk snabbt nu!

  1. Bästa kompisen en kan tänka sig! Tack för krya. Han ligger och vilar här bredvid mig nu, och har inte hostat än idag. Förhoppningsvis är han helt pigg snart!

 3. Han är ju för söt! Besök gärna min blogg för en massa bilder på min hund Lexie. Liknar väldigt mycket din Otto😍😍😍

 4. Jag kan knappt hantera hur gullig han är! Hade verkligen aning om att det kan gå hosta på hunddagis, trodde det bara gällde människodagis.

  1. Haha åh <3 Jag vet, jag visste inte heller att det kunde bli så här utbrett! Tydligen är det också precis som virus för oss, att en sedan kan hantera en sorts virus men ändå få hosta/förkylning igen pga annan variant andra gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.