Måndag igen, efter en söndag av tystnad

God morgon kompisar! Mår ni bra? Hoppas, trots att det är måndag och okej att vara lite extra trött och låg. Måndagar brukar vara min dag med sovmorgon. Idag tummar jag litegrann på det. Sover lite längre än jag brukar, men inte sovmorgon som i sovmorgon. Jag har första föreläsningen vid tio, och eftersom Otto sovit hos min storebror inatt kan jag sova lite längre och ändå vara i skolan tidigt. Kommer nog ändå vara trött och lite låg, men det är ju nästan definitionen av måndagar innan våren blommar ut.

I torsdags åkte Johan till Öland och jag och Otto har därför varit ensamma hemma hela helgen. Eftersom han fortfarande är sjuk har vi bara hängt hemma, tagit det lugnt och gosat extra mycket. Och jag har pluggat. Pluggat, pluggat lite till och sedan ytterligare lite mer. Och sedan kraschat i livets ångestpåslag :))

Tänker att vi ska kika lite mer på hur helgen sett ut och vad jag pysslat med senare.

För nu är det dags för veckoplanering!

2264

▻ Veckans planer:
Den här veckan kommer jag ha hundra procent fokus på att tentaplugga. Nästa vecka på torsdag har jag tenta i systemutveckling, en tenta som är gigantisk i kurslitteratur och instuderingsfrågor. Mellan passen av plugg vill jag gärna hinna med en lunch med Johan, en loppisrunda en eftermiddag och en njutig helg.

▻ Veckans önskning:
Att Otto blir frisk. Han hade sin första hostfria dag igår, så om ett par dagar får han komma tillbaka till dagis och rutinerna blir som vanligt igen. Lilla hjärtat.

▻ Veckans oro:
Den här helgen har varit hemsk rent ångestmässigt. Är så jäkla orolig för att den känslan ska följa med in i den här veckan också. De där ångestpåslagen låser hela mig.

▻ Veckans bästa:
Idag kommer Johan hem igen!

▻ Veckans njutiga:
I helgen köpte jag två buketter tulpaner, fördelade i tre vaser och placerade ut här hemma. Har dragit ut på det så länge, vill inte lägga pengar på det just nu, men efter den här helgen var det ett måste. Typiskt bra belöning.

▻ Veckans roliga:
På fredag kommer Wilda och hälsar på! Ska bli så himla roligt att äntligen ses. Det här med att lära känna personer över blogg eller instagram är så kul. Det blir en kort visit, men hundraprocentigt en bra start på helgen.

▻ Veckans blogginlägg:
Den här veckan behöver jag er hjälp med bloggplaneringen. Eftersom jag grävt ner mig i plugg hela helgen har jag veckan rätt oplanerad för bloggen. Ett par inlägg om helgen tänker jag mig i alla fall. Ihop med en rolig fråga som ska besvaras och ett recept på soppa som är god att laga. Vad vill ni läsa om och se mer av? Tipsa så fångar jag upp!

Se till att ha en fin måndag nu, trots att den kanske är lite trött och slö. Herrå!

18 kommentarer

18 kommentarer

 1. Ångest är för j-ligt, hoppas den släpper sitt grepp om dig och att det blir en fin vecka för dig och din lilla familj. <3
  Åh, om du har något tips på god och mättande smoothie utan banan så får du gärna dela med dig, behöver mellistips! :)

  1. Tack för det <3 Jag har ett inlägg i utkast om just smoothie-varianter, så jag kastar in din önskan till det. Hoppas du får en fin vecka!

 2. Så fin du är i den gula tröjan!
  Ang blogginlägg så skulle jag gärna läsa mer om Malmö! Kanske foton i ditt område/på väg till uni mm.
  Och hoppas att du får en fin vecka även om den är ångestfylld <3

  1. Vad glad jag blir, tack! Åh, rolig idé med mer från mitt kvarter. Det ska jag definitivt göra lite mer av, tack för önskning!
   Tack, hoppas din vecka blir fin <3

 3. Du vet ju detta, men ibland behöver man bli påmind:

  Det kommer gå över, klingas av för att sedan mattas ut helt. Den där ångesten alltså.

  Ha en fin vecka!

 4. Hej Ellen! Off topic men här kommer en liten update från Camilla med torrschampo-krisen: kan meddela att ”alla” hade rätt, Löwengrips Good to go är ganska fantastiskt! Ger superfluff, doftar smörkola (kanske inte allas kopp te, men jag blir verkligen barnsligt glad av det) och är faktiskt osynligt även i lite mörkare rötter. Hurra! Och din nya lugg är förresten väldigt inspirerande … lite nyfiken på att se hur den gör sig au naturel med dina egna lockar, ifall du har lust att visa det en dag <3

  1. Hej Camilla! Fint att höra från dig igen. Så himla kul att du hittat ett torrschampo som funkar! Jag har faktiskt också snubblat efter ett som fungerar superbra utan att göra håret grått och dassigt med vår färg, det kommer i ett frågeinlägg inom någon vecka. Kan dessutom absolut visa luggen med lockarna! Tack för uppdateringen och fint önskemål <3

 5. Alltså, ångest är det värsta som finns. Önskar dig allt lugn i världen inför mardrömstentan! Som tips på inlägg tänker jag att det skulle vara mysigt att få följa med typ ”ett foto i timmen”-style om du hinner med den där loppisrundan en eftermiddag!

  1. Tack för det <3 Det här med ett foto i timmen har jag klurat på i över en vecka nu, måste få det gjort en dag den här! Himla fint tips. Håll tummarna för att jag får ihop en dag med foton den här veckan!

 6. Jag är nyfiken på loppisrundorna och om du har några tips, t.ex. bra ställen i Malmö? :) Lycka till med tentan!

  1. Fint idé! Det här har jag klurat lite på sedan tidigare, så tanken är att det kommer ett inlägg om det längre fram. Dock är det fortfarande lite utflykter och fotografering som behöver göras till dess, bara så att du vet :) Men utlovar ett under våren i alla fall!

  1. Ah, roligt!! Ska klura lite på den, men det kan jag nog definitivt slänga ihop! Ett gäng favoriter har jag ju ändå lyckats samla på mig med åren av loppisletande ¯\_(ツ)_/¯

 7. Ser orimligt mycket fram emot imorgon! Internet är fantastiskt. Nu när jag läser ikapp dina inlägg märker jag bara fler och fler beröringspunkter och sånt jag blir nyfiken på. Ses imorgon (haha så knäppt)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.