Vår i sinne, vår inne

För att råda bot på den brutala tentaångesten som sköljde över mig i helgen bestämde jag mig för att köpa ett knippe tulpaner under söndagen. Lite som belöning för att jag stått ut, och som uppmuntran till kommande vecka. Jag har inte haft blommor i vas hemma på evigheter. Tänkt att det finns bättre grejer att lägga pengar på, men så kändes det helt plötsligt inte som att det fanns en enda sak som var bättre.

Så klok känsla, för de där tulpanerna har gjort mig så glad sedan de flyttade in här. Redan dagen efter hade de växt på sig och börjat blomma. Värt varenda krona.

För vår i sinne, vår inne ↓

2271

Som vanligt fördelade jag ut på fler ställen än ett. Det är mitt absolut bästa med buketter och snittblommor, att ha en vas lite här och lite där. Glädje prick överallt.

2272

Det största knippet skickade jag ner i en gul kanna och ställde på köksbordet ihop med mitt bästa doftljus och en munblåst liten glasvas. Den lilla hittade jag två av på loppis och kunde inte stå emot. På sommaren sätter vi små trädgårdsblommor där i.

2269

2270

En annan vas hamnade på badkarskanten.

2266

Och den tredje, och sista, flyttade in på soffbordet. Tre spretiga tulpaner i en bullig glasvas.

2268

Där kan de nu stå och blomma, de tre vaserna av vår.

26 kommentarer

26 kommentarer

  1. Åh så underbart fint! 🌸💕 jag försöker övertala min sambo är tulpaner är en bra idé men har inte lyckats riktigt än. Men jag ger inte upp haha 😌

  2. Dunderfint och framför allt vårligt med tulpaner ju! Jag har dock en röd liten pälsboll här hemma som tycker de är minst lika fina och roliga som jag, så de får liksom inte vara ifred haha :)) Och det är just tulpaner också. Andra blommor bryr han sig inte särskilt mycket om.

  3. Blommor gör så mycket alltså! Men jag är, precis som du skrev här ovan, för snål och tänker att ”de pengarna kan man lägga på annat”. Men man borde unna sig fräscha blommor till hemmet oftare. Det gör ju en så lycklig i själen. På något vis. xx

    1. Verkligen så! Ibland kan det vara värt de där kronorna, bara för att få unna sig något en annars inte köper. Extra fint då, på något sätt!

  4. Älskar tulpaner! Man känner sig direkt mycket mer glad med blommor omkring sig, så har sätt mig själv som mål att jag ska köpa mig själv blommor minst en gång i månaden from nu :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.