En ny sorts frukostskål – chiapudding och jordnötssmör

Okej hörni, jag har en ny frukost i mitt liv just nu! Jag har nog nämnt ett par gånger tidigare att jag är en *periodare* när det kommer till mina frukostar. Att jag hittar något göttigt och sedan äter bara det tills jag hittar något nytt. I hundra år har smoothie bowls varit min grej (och det är det delvis fortfarande, SÅ GOD FRUKOST) men nu har jag lite smått börjat smyga in något nytt i min frukostskål.

Nämligen chiapudding och jordnötssmör!

2329

För att mjukstarta gjorde jag en skål med hälften/hälften smoothie och chiapudding. Så bra tänkt, för kombinationen av dessa var så himla god. Speciellt med lite jordnötssmör och den söta mangon.

Chiapuddingen blandade jag kvällen innan och lät stå i kylen över natten, det är tydligen så den blir bäst. Jag rörde dessutom ner lite kokosflingor också, kan aldrig bli för mycket kokos och så vidare. Tror jag ska smaksätta med lite vanilj i fortsättningen, eller kakao!

2323

2325

Det här med jordnötssmör måste vi prata lite närmre om. Det är väl ändå en rätt knäpp grej? Jag har aldrig riktigt gillat, eller aldrig riktigt kommit överens med smakerna. Strävheten. Men Johan gillar och vi har alltid en burk här hemma och jag har länge tänkt att jag inte kan lita på Ellen 10 år som säger att jordnötssmör är äckligt.

Så jag testade i den här frukostskålen och nu vill jag aldrig mer äta utan ¯\_(ツ)_/¯

2326

Mackan är samma som jag redan skrivit om här, men utan favorittomaten och smörgåskrasse. Den här frukosten blev det basilika och flingsalt.

2330

Till råga på allt har jag också nytt frukostporslin.

Blir så mycket roligare så.

10 kommentarer

10 kommentarer

  1. alltså allt med jordnötssmör är min grej! har aldrig testat chiapudding, men med en slev jordnötssmör tror jag att jag skulle äta det ;)

    1. Är det så? Jag borde testa det till mer då alltså. Lovar dig att chiapudding och smoothie gifter sig bra med en klick jordnötssmör, hehe!

  2. Chiapudding var det länge sedan jag åt nu! Kanske är dags för sån frukost igen för mig också. :) Det går ju att slänga i alla möjliga frön i för att skoja till den lite extra.

  3. Åh älskar frukostar!Och den där såg ju himla smarrig ut! Jag älskar jordnötssmör, kul att du äntligen blivit sams med den! Ett hett tips är att ha jordnötssmör i din smoothie! Så gott och mättande! (kan även tipsa om att mixa med en näve solrosfrön i smoothien, så gott!)

  4. Jordnötssmör är bästa grejen! Brukar ha några klickar på frukostgröten! Och som jag sagt innan: ÄLSKAR ditt nya porslin.

    1. Nu förstår jag ju verkligen varför ni är så många som haft det i era frukostskålar, hehe! Åh, vet du vad? Vi kompletterade med djupa middagstallrikar i helgen. De är så himla fina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.