Ett stycke söndag med loppisfynd och en gråtig bio

I söndags vaknade jag tidigt. Gnuggade mig i ögonen, gosade ner näsan i pälsen på en sovande Otto. Jag hade planerat en promenad med Johan och Otto till samma loppis vi besökte förra helgen med Oscar, mest för att visa Johan den nya guldgruvan. Men gissa vad? Min IBS gick bananas över natten och min mage var så svullen att jag inte kunde knäppa mina jeans när vi skulle göra oss ordning för dagen. OK kroppen. Hoppade i ett par rymliga kostymbyxor och virade halsduken dubbla varv, sedan promenerade vi iväg.

Det var söndag och vi hade loppis, storkok och bio på schemat ↓

2341

Malmö bjussade på både minusgrader och sol den här söndagen. Sådan knäpp kombination. Det ser så varmt ut från fönstret, men är iskallt när en väl kommer ut. Världens största halsduk och ett par solglasögon räddade dagen.

Ni är förresten ett par som frågat vad det är för jacka jag har på min numera ↑ Det är en gammal från Topshop som jag köpte på loppis för 1,5 år sedan. Då var inte ens fickorna uppsprättade, så personen som ägt jackan tidigare hade verkligen använt försiktigt. Ibland har en tur!

2340

Och på tal om loppis! Jag och Otto tog med Johan ut på förmiddagspromenad för att visa vår nya favoritloppis. En stor lagerlokal med massa bråte, osorterat och stökigt.

Jag hittade två nya skedar till frukostar och Johan en slev till matlagning. ”Eh.. tio kronor?” sa killen i kassan. Absolut, tack å hej!

2342

2343

När vi kom hem från den iskalla promenaden började Johan laga mat. Vi ska testa en ny grej här hemma nu. Att på söndagar laga middag för 3-4 dagars matlådor, och sedan äta lättare middag som knappt behöver lagas om kvällarna. Tror det kommer spara mycket energi mitt i veckorna, och göra söndagarna till middagsförberedelser istället för att varje vardag blir en enda middagsröra.

Den här dagen hackade vi kronärtskocka, oliver och kapris till gryta.

2346

Medan vi lagade mat låg den här lurviga och slappade i sängen. Han är så himla långhårig nu, men jag har inte riktigt fått tid att klippa honom på sistone. Efter tentan på torsdag får saxen åka fram så att Otto äntligen får sig en ny frisyr.

2347

Efter både matlagning till veckans matlådor och kvällens middag snörade vi på oss skorna och promenerade ner till bussen. Jag och Johan hade bokat biobiljetter till Solsidan och trots att filmen i sig var bra slutade kvällen ändå med ett gigantiskt ångestpåslag och gråtkalas.

Jag gick snyftandes hem genom Malmö, med mina fingrar flätade kring Johans. En karaktär i filmen var så himla lik min pappa att jag bröt ihop av tanken på hans sjukdom och det faktum att han inte kommer finnas för alltid. Blir alltid så blödig av det där. Klarar inte av.

Så vi gick hem, kramades länge och somnade alldeles för sent.

Så som det blir ibland.

4 kommentarer

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.