Februari – 28 dagar som behövts, men som knappt hänt

Idag tar februari slut. Knäppt va? Men samtidigt väldigt skönt. Malmö har visat sig från sin kallaste sida de senaste dagarna. Fem minusgrader som i blåsten känns som minus femton. Och blåst som går rakt i sidleds, så att en riktigt kastas i vinden mellan husfasaderna. Idag när jag vaknade och tittade ut med sömniga ögon (utan glasögon) var det helt vitt utanför fönstret. Vinter igen.

I sedvanlig ordning kommer här en sammanfattning av månaden som passerat. Allt det där som februari innehållit. En kort och kall månad.

Det här har hänt, känts och tänkts under februari ↓

2255

2250

Förra året beskrev jag februari som ”28 dagar som behövdes” och ungefär så känner jag i år igen. Februari har inte varit något speciellt, bara en månad som behövts. Ett steg närmre våren, tjugoåtta dagar som varit helt okej bra men också tjugoåtta dagar av ingenting.

På något sätt har februari passerat utan att ha hänt.

2172

Så, vad har jag egentligen pysslat med under februari? Helt ärligt så vet jag knappt själv. Jag har vilat en hel del, gått på loppis och pluggat systemvetenskap. Jag har haft hemmaspa med ansiktsmask och kvällsbad, möblerat om sovrummet och ”vabbat” Otto som fick kennelhosta. Jag har beställt nytt porslin, lockat fram en nygammal jacka ur garderoben och haft naglarna målade i min bästa färgkombination – rött och rosa. Jag har börjat titta på Criminal Minds, slutat sova med ljud från datorn och gått upp tidigt nästan varje morgon.

Februari blev också månaden då jag slevade i mig flera goda frukostar (bland annat här och här) och då jag introducerade lite mer matrelaterat i receptform till lelle bloggy. Ni fick bland annat ta del av Johans gröna ärtsoppa och mina veganska chokladbollar på banan och kokosflingor. Har ni gillat det? Det har jag.

02

2320

Mitt i månaden, runt alla hjärtans dag, inventerade jag vårt fröförråd inför vårens plantering och odling. På något sätt satte det grodd inuti mig, en ännu tydligare längtan efter vår, sol och värme. Februari har varit iskallt, på riktigt iskallt. Jag har suktat efter vårjackor och köpt tulpaner. Möblerat om grönskan på fönsterbrädorna och plockat de sista citronerna från trädet jag unnade mig efter en av höstens tentor. Längtat, och längtat, och längtat.

Snipp, snapp snut – så var februari slut.

Hur har ditt februari varit? Vad har du känt, tänkt och gjort under månaden som gått? Berätta gärna, det är så fint att få ta del av.

5 kommentarer

5 kommentarer

  1. Fin sammanfattning! Februari har varit månaden då jag tagit en paus från bloggandet för att ladda energi och fokusera på plugg. Välkomnar mars med nya krafter och ett väldigt sug efter att skriva och redigera foton. Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.