Det sista av februari genom telefonlinsen

Hipp som happ så var det tisdag igen. Tycker ni inte att dagarna går så himla fort just nu? Jag går ständigt runt med känslan av att jag inte hinner med. Hinner inte sova tillräckligt många timmar, men hinner heller inte göra allt under dagarna som borde göras. Kanske är det bara rytmen som blivit fel i sådana perioder, att en liksom hamnar snett och så tar det tid att komma på rätt spår igen.

Idag ska det i alla fall bli plusgrader igen, och förhoppningsvis inget minimalt hagel som piskar i ansiktet på vägen hem från skolan :))) Hade varit skönt att slippa, i alla fall för en dag eller två. Men ni! Medan jag jobbar med projekt och har föreläsning tänkte jag att vi kunde kika lite på vad som setts genom min telefonlins på sistone.

Så här såg det sista av februari ut genom linsen på min telefon ↓

2349

Malmö har varit så dubbelt i vädret under det här februarit. Varvat soliga dagar med snöiga, men här var en solig en!

2350

Åt de här goda till en lunch. Sötpotatispommes <3 Har förresten ett kanonrecept för krispiga pommes att bjussa er på. Kommer i veckan!

Och jaaaaa, flingsalt är livets bästa. Tackåhej!

2348

Jag tog med Otto och Johan på loppis en helg. Stökigt och osorterat men med kanonfina grejer. Jag dreglade över ett paraplyställ som var SÅ fint men också SÅ dyrt. Istället köpte vi lite köksredskap och bestick.

2347

Samma dag gick vi också på bio, Johan och jag. Hela kvällen slutade med ett eländigt gråtkalas för min del, eftersom en karaktär i filmen var så himla lik min pappa. Aj.

2358

En dag mitt i veckan var jag hemma och tentapluggade hela dagen lång. Då passade jag på att slänga ihop en rödbetshummus som vi senare skulle ha till middagen. Har ni testat? Så gott! Har recept på det också, om ni skulle vilja ha.

Vi testar ett nytt lunch- och middagsupplägg här hemma förresten. På söndagar lagar vi matlådor till veckans luncher (så att vi äter låda på skola/jobb varje veckodag), och sedan äter lättare middagar på kvällarna. Soppor som inte kräver så mycket tid i köket, sallader som är lätta att slänga ihop och så vidare. Det sparar oss så mycket tid och ork i veckorna. Så värt att lägga lite extra tid en dag för att kunna njuta lite mer resten av veckan.

2359

:)))

2357

Från ett vardagsrumsfönster.

2356

Ett stycke god frukost i nytt najsigt porslin. Chiapudding med chokladsmak (!!) och smoothie med egen granola, jordnötssmör och granatäpple.

2352

Till slut var jag så här trött och uppgiven i mitt tentaplugg, så då gjorde jag det enda rimliga: slog igen mina anteckningar och min kurslitteratur, och la mig på soffan istället. Tackar mig själv så mycket för det så här efteråt.

2360

För tentan blev godkänd utan att jag slet ihjäl mig och körde slut på hövvet och kroppen! Så skönt.

Det här med att studera mitt i eller efter en utmattning är ibland knepigare än jag kunde tänka mig innan jag började läsa. Samtidigt som uni varit det bästa som kunnat hända mig just nu är det tufft att ta sig igenom tentaperioder. Det vill jag inte säga annat om. Men att lyckas med något, oavsett vad det är, ger dubbel glädje och dubbelt fir eftersom en inte bara klarat ett delmoment utan också klarat av att bara orka. Så trots att det emellanåt är kämpigt och svårt – det är också utvecklande, intressant och roligt att studera. Det är så lätt att gömma bort det när en sitter där med näsan djupt i kurslitteraturen – men jag vill att ni ska veta. Att trots att det emellanåt är jobbigt som attans, så får en tillbaka så himla mycket mer efteråt.

Det här senaste halvåret har trots allt varit ett av mina bästa.

6 kommentarer

6 kommentarer

 1. Sötpotatispommes<3 Du får gärna dela med dig av recept på rödbetshummus, vore kul att testa!
  Och jag relaterar så mycket till känslan av att inne hinna med, den förföljer mig ständigt. Det som funkat för mig att försöka minska på alla dessa saker jag "borde" göra. Heja dig!! <3

  1. Kul! Då kommer receptet på rödbetshummusen senare i veckan! :)
   Det är ett klokt tips! Fungerar ju generellt himla bra att dra ner på allt det som är ”måsten” när en är trött och stressad. Heja oss!!

 2. Hej Ellen!

  Har läst din blogg till och från det senaste året och hittade den när jag själv var hemma för att kurera mig i en utmattning. Usch och fy och blä vad hemskt, jobbigt, tungt oh hopplöst det har känts många gånger. Men jag liksom du (det verkar så i alla fall) har börjat må bättre och ÄR DET INTE HÄRLIGT så säg?!

  Jag tänker att kontraster och perspektiv i livet är allt. Ser numera på mig själv som pre-utmattningen och post-utmattningen och det är två skilda personer. Och det fina är att jag gillar den nya versionen bättre (fastän mina ögon fortfarande går i kors ibland och min hjärna känns som ett segt tuggummi).

  Kan vi inte bara ta ett moment här och nu och tänka på detta? DET BLEV OCH BLIR JU BRA! För oss båda!

  Ha nu en megatrevlig helg.
  Kram!

  1. Hej Anna!
   Du anar inte hur glad jag blev av din kommentar. Precis vad jag behövde just nu!

   Det blir verkligen bra, hur lång tid det än tar och hur kämpigt det än är emellanåt! För jag tänker verkligen på mig själv precis som du nämner, som en person innan utmattningen och en annan version nu efteråt. En som kanske är skör och fortfarande ser i kors många dagar, men det är också en som kämpat och klarat sig igenom mycket.

   Så heja oss!! <3 Hoppas du haft en kanonhelg. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.