Sådant jag önskar mig, ångrar och en sak att komma ihåg

Är det något jag gillar att göra efter ett par tunga dagar är det att skriva en ny veckolista. Att planera sju nya dagar och fylla med roligt att göra. Att för en stund känna att de där tunga dagarna faktiskt inte är de enda, att det finns sju nya som kan bli så mycket bättre.

Det är nog anledningen till att jag aldrig har söndagsångest längre, att jag jag faktiskt ser fram emot nya veckor nu. Det gjorde jag sällan förut, men min utmattning har satt perspektiv på vardagen. Ur något riktigt kasst kommer något bra, och så vidare.

Hur som helst! Idag är det måndag och vi har fått sju nya dagar att leva lajf på.

Veckolista för vecka 11 ↓

2415
Hej hej från en provhytt i lördags.

▻ En middag jag önskar mig:
En krämig pasta med kantarellsås och parmesan. Åhå.

▻ En känsla:
Det är så svårt att se klart när den där extrema tröttheten tar grepp om kroppen. När en kort konversation känns som världens största ansträngning, när kroppen gjort tillräckligt för dagen bara av att gå upp på morgonen.

▻ Veckans treat yourself:
Minst en kväll där jag bara kan vara. Mitt bland tentaplugg och regniga dagar, att bara få vara.

▻ Tre saker jag önskar mig:
Långt hår, godkänd tenta och livets bästa sommar.

▻ Veckans ånger:
Att jag inte köpte det här blommiga setet.. Hade varit guld att kunna ta på sig den där power-outfiten och ge sig ut på äventyr. Har svårt att tänka mig att det kunnat bli annat än bra!

▻ Kom ihåg:

▻ Sådant jag planerat till bloggen:
Eftersom jag hade ett par tunga dagar i förra veckan har jag himla lite från vardagen att visa er, men desto mer annat att djupdyka i. Vi ska kika lite på hur min lördag var, hur jag rör ihop min rödbetshummus och hur jag klipper min lugg. Kanske också ta och kika på en fråga om irritation, och en och annan lista. Vad tror ni om det?

Eventuellt drar jag ner tempot lite den här veckan. Något färre inlägg för att samla ork och komma ikapp. Efter den här veckan borde det lugna ner sig lite i skolan, vilket förhoppningsvis också kommer dra ner stressnivåerna något i bröstkorgen. Hoppas.

Vad har du för planer för din vecka? Det är alltid så fint att få ta del av vad som händer hos er.

14 kommentarer

14 kommentarer

 1. Låter förnuftigt att ha lite lägre tempo! Jag ser fram emot den här veckan för på torsdag och fredag ska en tjej som går i åttan komma och praktisera hos mig. Hon drömmer om att jobba med matfotografering och skriva kokböcker ”när hon blir stor” och jag tycker det är så fint att en 14-årig vill komma och se vad jag gör i mitt lilla företag i två dagar. Vi pratade i telefon om hennes praktik förra veckan och hon var så nervös. Vill verkligen att hon får en mysig och kul upplevelse!

  1. Men åh, så himla fint!! Hoppas ni får en rolig vecka. Slår vad om att du skapar den absolut bästa praktikplatsen och att hon kommer bli kanonnöjd. Kram!

 2. Åh, jag tar jättegärna recept på den krämiga pastan! Vi har både kantareller och parmesan att äta upp, men inspirationen är inte på topp (hoppas det inte är något mer koriander i bara – värsta jag vet)!

  Fint också med din syn på nya veckor. Hoppas så att din blir bra <3 Här hos oss ska vi packa upp efter utlandsresan, tvätta och packa om. Och så ska jag skriva ett reportage, luncha med en vän och troligtvis på arbetsintervju. Och så KONSERT! Ja, det är mycket nu. Men jag hoppas och tror det blir fint och hanterbart. Kram <3

  1. Aj, aj kapten! Ett recept på pastan kommer så fort jag fått lite tid över till det :*

   Alltså, låter som du har en sådan fin vecka. Så mycket spännande! <3

 3. Jag sitter och skriver ansökningar inför den kommande LIA-/praktikperioden. Känns lite läskigt, är så dålig på att ”sälja mig själv” liksom. :’) Leder av evig imposter syndrome dessutom. Suck! Men det skall nog fixa sig! :)

  Hoppas du får en fin vecka och att Malmö bjussar på lite sol!

 4. Den där tröttheten sätter du verkligen ord på mina tankar. Den här mars har varit helt orimlig i hur seg och orkeslös den är.

 5. Blev så sugen på pasta med kantarellsås, kan inte du dela med dig av recept? Ha en jättefin vecka Ellen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.