Vad som gör mig irriterad – som andra människor ständigt gör

▻ Vad gör dig irriterad eller arg? Finns det något som Johan, eller andra människor i din närhet, gör som du bara stör ihjäl dig på?

Haha alltså, älskar den här frågan!! OM det finns saker som gör mig irriterad ¯\_(ツ)_/¯ Jag är irritationens urmoder. En sådan person som brinner av på två sekunder och som är allmänt sur i själen. Ni vet persontypen? Den är jag. Jag har dock jobbat SÅ hårt på att inte gå runt och vara irriterad hela dagarna, att det liksom inte alltid ska märkas utåt att jag är sur eller irriterad. Det blir så trist då. Så jag försöker glädjas åt det lilla, tänka bort irritationsmoment och i värsta fall bara bita ihop och gå vidare i livet.

Dags att snacka irriterande grejer!

2352

Jag har som sagt det oerhört *charmiga draget* att vara lättirriterad och känslig för vad som händer i min omgivning. Det finns SÅ mycket som gör mig irriterad och arg. Hehe.. oops. Jag tänker att det är lättast att lista de typiska irritationsmomenten jag vet för stunden. Kanske kan ni fylla på med vad som irriterar er mest sen?

▻ Människor i allmänhet. Blir skitirriterad på personer som står still eller går för sakta i rusning, personer som pratar i rum som uppenbarligen ska vara lugna och tysta, personer som säger olämpliga saker och som gör uppenbart korkade handlingar. Människors allmänna beteende, helt enkelt! ¯\_(ツ)_/¯

▻ När personer kliar sig själva på torr hud. Ljudet som uppstår av naglar som krafsar mot torr hud gör mig fullständigt galen. SMÖRJ IN DIG.

▻ När planer behöver ändras för att någon bara varit skitdålig på att tänka till och planera. Om en inte är en planeringsmänniska, ta hjälp av någon annan som är!

▻ När Otto bestämt ska kissa på just den där lyktstolpen, trots att vi promenerat över en timme och hans blåsa är tom för längesedan. Kom igeeeeeen.

▻ Att behöva gå två omgångar. Exempelvis när en har mycket att bära och det är en enda skitgrej kvar som en inte har plats för någonstans. Hatar att gå två omgångar.

▻ Blir irriterad när Johan: lämnar kylskåpet öppet och låter saker ligga framme pga ”ska ändå ha den snart”. Det där ”ska ändå ha den snart” kan nämligen gälla över en vecka.

▻ Kan störa mig så oerhört mycket på att jag stör mig. Livets lott som lättirriterad.

 

Vad har du som irriterar dig som mest, som människor i din omgivning gör? Berätta gärna, så kan vi dela och bada i varandras irritation för en stund.

19 kommentarer

19 kommentarer

 1. Folk som stannar precis när det gått av rulltrappan/ klivit ut ur hissen/ liknande jävla bromskloss-beteenden. Helt enkelt folk som bara är allmänt disträa i det publika utrymmet och inte har i sin sinnesvärld att annat folk också vill gå av rulltrappan. Blir toooooooookig.

 2. DET HÄR MED FOLK SOM GÅR LÅNGSAMT. SPECIELLT STORA GRUPPER SOM GÅR KOLLEKTIVT LÅNGSAMT. usch. jag känner med dig </3

 3. Alltså JA. Jag är också en sån som liksom ständigt är småsur i själen. Hatar folk. Alltså verkligen. Typ nu när vi skulle hem från resan och står och väntar på bagaget och folk ställer sig precis vid bandet så INGEN kan se sin egen väska. HUR kan det vara svårt att hålla sig bakom den gula linjen med ordet ”stop” på? Övergår mitt förstånd.

  Hatar också de som bor i närheten av mig som klagar på mörkret / kylan. Liksom??????? JA. Du bor i norra Sverige. Det kommer vara såhär mörkt och kallt VARJE ÅR. FLYTTA om du inte pallar?

  Funderar på att föra en rage-dagbok? Känner ändå att det skulle kunna vara intressant, hehe.

 4. Hahah, åh, det här trodde jag inte om dig!!

  Men jag håller med, folk är i vägen är fan skitstörigt och dåliga planerare får mig att slita mitt hår. Det absolut störigaste jag vet i hela världen;
  1. FOLK SOM INTE STÄNGER SKÅPLUCKOR.
  2. FOLK SOM INTE SLÄCKER LAMPOR NÄR DE LÄMNAR ETT RUM.
  3. FOLK SOM FORTSÄTTER SLÄNGA SAKER I REDAN ÖVERFULLA SOPKORGAR.

  Helt ärligt, det känns som att jag ska tappa förståndet när det här händer. Och för tillfället bor jag med flera personer som gör alla dessa tre saker…!!! Har dock en person som förstår min extrema frustration och irritation så vi kan skratta tillsammans åt det hopplösa i situationen. Men när hon inte är nära och kan avdramatisera det hela är det fan nära till ett totalt sammanbrott. En av personerna som gör dessa tre extremt irriterade saker är HELT SJUKT dålig på att planera också… Och ofta när jag blir utsatt för hans usla planeringsförmåga så hinner jag bli så irriterad att jag omöjligt kan framföra mina åsikter på ett sakligt sätt, vilket leder till att jag aldrig lyckas uppmärksamma honom på hur störigt det är.

  Jag hoppas att du får en fin vecka!! Kram

 5. Det som verkligen går mig på nerverna är när jag åker kollektivt, varesig tåg, buss eller spårvagn så sitter folk med högtalaren på när de pratar i telefon alternativt spelar upp klipp från youtube på hög volym. Alltså jag är inte intresserad av era telefonsamtal och framförallt inte era jävla klipp.

 6. Haha håller med om allt! Och för att inte tala om personer som står kvar vid kassan efter att de betalat för att stoppa tillbaka sedlar/ kortet i plånboken trots att det är lång kö bakom…!

 7. Hahaha! Alltså den första är ju sååå klockren, människor i allmänhet! Speciellt människor i kollektvtrafiken (läs: människor i tbanan som är allmänt såsiga och bara i vägen, hur svårt kan det va att hålla till höger?? Mvh bävar som vanligt inför sommaren och alla förvirrade turisterna, snacka om irritationsmoment!

 8. Hahaha! Alltså SÅ hög igenkänning på detta, är även jag en sådan där person som irriterar sig på det mesta. Skriver under på de flesta av dina punkter och kan även lägga till: När man pratar med någon och gång på gång försöker avsluta samtalet men den andra bara maler på. En kan ju få psykbryt för mindre!

 9. Alltså, ja!! Kanske det bästa inlägget jag läst på länge, är precis likadan. Förutom människor i allmänhet (främst långsamma eller allmänt irriterande), så stör jag mig också på en bunt andra saker. Framförallt detta: hemsidor som inte fungerar!?!??!?! Som en ändå MÅSTE använda. Framförallt i telefonen. Hemsidor som inte går att scrolla på, hemsidor där det ploppar upp tio fönster som måste klickas ner innan en kan läsa vad en vill läsa, eller ännu värre (!!!) hemsidor med popup-fönster SOM INTE GÅR ATT STÄNGA. Får fan panik här bara av tanken. Helt seriöst alltså, andas lite tyngre och irriterat av det här.

  Eller som du själv beskriver det, jag är nog lite allmänt småsur i själen jag med.

 10. Människor i allmänhet, jaaa! Håller med, hahah! Men off the top of my hat:
  -människor som envisas med att stå framför dörrarna när man försöker stiga av tåg/spårvagn/metro/buss/whatnot
  -människor som inte kan ta hänsyn till andra
  -människor som inte kan plocka upp efter sig på cafén där det finns diskställningar
  -människor som inte vet hur man använder offentliga toaletter (människor som är snuskpellen överlag)
  -oartiga människor som inte kan hälsa
  -människor som låter vattnet rinna/lämnar kylskåpsdörren öppen/inte stänger skåpdörrar
  -människor som skriker i sin telefon på kollektivtrafiken (önskar ibland det var förbjudet att tala i mobilen när man åker kollektivt som det är i tex Japan)

  The list goes on and on… Hmm. Jag är nog också en som överlag alltid är lite irriterad, hahah. :’)

 11. Haha omg. Blev irriterad när jag läste ditt inlägg för kände igen mig på varenda. Mitt största är just nu att folk INTE KAN HÅLLA HASTIGHETER i stan? Alla ligger fan 10km under hastigheten. Är folk blinda???

 12. Haha, fantastiskt att man inte är ensam om detta charmiga drag! 😂❤

  Man blir ju tyvärr mest irriterad på de som står en närmast…
  Jag och sonen på 5 månader ligger i sängen och försöker somna om nu på morgonen, sambon börjar skotta av altanen och går fram och tillbaka utanför sovrumsfönstret med knarrande skor. Är han trög?! Man önskar att han kunde tänka själv nån jäääävla gång, finns väl en gräns. Toppen att han skottar av altanen, men hallå!?
  Han kan även andas för högt på natten, kan inte planera och tänka framåt ÖVERHUVUDTAGET, med mera med mera.
  Min road rage ska vi inte en börja prata om 😂
  Man är ju medveten om att man är så här och jag får ofta dåligt samvete för det men vettefan vad man ska göra åt det alltså. Kommer bli en bitter gammal tant.

  1. Stooor igenkänning på äkta män (eller oäkta) som ibland inte tänker längre än en dåligt planerad rondell (!) Som tex när man ligger hemma däckad med migrän och maken frenetiskt börjar hugga ved preciiis utanför sovrumsfönstet, ohmylord ! I love him to bits but COME ON ! ! !

 13. Min värsta grej är när jag försöker gå av bussen i stan medan människorna framför mig går av, stannar mitt i vägen och står och glor som om de ser värden för första gången.

 14. Oj vilket roligt inlägg! Speciellt för mig, för jag är typ precis tvärtom, världens minst irriterade person haha! Kan inte ens minnas senaste gången jag var irriterad för något… Tror det beror på en blandning av mitt storasyster-tålamod och att jag bott i väldigt annorlunda kulturer där man inte kan förvänta sig sånt som man förväntar sig i Sverige.
  Men kan hålla med om att det är onödigt när folk inte släcker lampor eller gör andra miljö-ovänliga grejer. Jag är dock den som isåfall går upp och släcker lampan själv eller säger till personen att göra det (oavsett hur väl vi känner varandra hehe), så brukar lösa sig ganska snabbt! Brukar tänka att det är ingen idé att irritera sig över något som går att lösa :)

 15. Haha, vilken skräll! Hade bilden av dig som väldigt tolerant och tålmodig :))) men även solen har sina fläckar, hehe… folk som går skitsakta på stan kan jag hålla med om, SÅ irriterande. Använd påkarna, liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.