Listan om våren 2018

God morgon torsdag! Hoppas ni vaknar pigga och glada idag. Jag kommer nog vara ett nervvrak hela den här dagen, för i eftermiddag har jag tenta. Tenta i databasteknik, ”en av de värsta tentorna från första året”. Medan jag förbereder mig med bra frukost och en lugn morgon kan vi ta och kika lite på drömmar inför våren 2018.

För vet ni vad, jag längtar så jag spricker av tanken på de där riktiga vårdagarna.

Listan om våren 2018 ↓

1105

1016

Mina planer för våren:
NJUTA. Fy sjutton vad jag ska njuta av den här våren efter en lång och grå vinter. Johan och jag har planerat en tripp till Köpenhamn snart, för att reka fina ställen att sedan ta med hans mamma och syster till senare i vår. Jag önskar botaniska trädgården och en mysig restaurang. Hoppas också att våren kommer innehålla trevliga uteserveringar, glass på en parkbänk och minst en tripp till Öland. Och det största vårfiret av allt: i april utökas Johans familj med en bebis till!

Bästa vårstället:
Den gula villan på Öland. Alltid.

Vad ser du fram emot mest?
Att få lite solljus i ansiktet. Värme på kinderna. Kunna gå hemifrån i tunn jacka utan att frysa. Åhå.

998

1149

Vad vill du köpa inför våren?
Mönster och färg! Har listat lite av det jag gillar här, här och här.

Vad kommer du äta i vår?
Melonsallader. Längtar så mycket till friska sallader med frukt och bär. Gärna ihop med den här rödbetshummusen.

Vad kommer du dricka?
Stark gissning på pärondryck och vin.

1145

1146

Vad kommer du lyssna på?
Våren ÄR Veronica Maggio.

Favoritvårdoft?
Hm. Det enda jag kan komma på är doften av sommarregn? Vad utmärker våren i doftväg? Jag kan inte komma på en enda grej. Knäppt att ens glömma det? Vintern har varit alldeles för lång.

Hur kommer du minnas din vår när den går över i sommar?
Tycker att Sandras svar var det mest klockrena, så jag kopierar skamlöst: ”Förhoppningsvis som att vi knappt frös.”

Lista från Sandra.

Vad ser du fram emot mest med våren? Berätta gärna, det är så fint att få ta del av.

20 kommentarer

20 kommentarer

 1. 1. Ballerinaskor och uppvikta jeans. Alltså MINA FÖTTER LÄNGTAR.
  2. Att kunna gå i affärer och prova kläder utan att ha en jacka att bära på.
  3. Hur pirrigt kul det känns inför VARJE uteserveringshäng pga man glömmer aldrig februarimars.

 2. Jag längtar efter att bli klar med min kandidat (visserligen till sommaren men ändå). Längtar efter att spendera hela dagar utomhus, inte behöva dra på sig flera lager med kläder, träffa familj och vänner som jag ska hälsa på senare i vår, känna solens värme och se små blommor utvecklas! Åh, nu blev jag ännu mer taggad bara av att tänka på det!

  1. Jag blir SÅ pepp av din kommentar. Åh! Tror du inte att det blir en kanonvår i år? Jag hoppas!! (och så spännande med kandidaten! heja dig!!)

 3. Sol, Helsingforshäng, inget grus på gatorna, värme, först året på utbildningen avklarad och en praktikplats fixad till hösten. Det ser jag fram emot! :)

  1. Så himla mycket fint!! Att gruset försvinner från gatorna är verkligen också så vårigt. Och heja oss som också klarat första året på våra utbildningar, yey yey!!

 4. Jag längtar såå efter att få flytta tillbaka till min egen lägenhet i Uppsala efter att ha hyrt ut den i nästan 7 år när jag varit på vift. Så himla nära nu till jag kan bo där!!

 5. Åh vilken härlig lista! Ser mest fram emot LJUSET som börjar komma tillbaka samt att dra igång ordentligt med årets lilla odling :) Plus hela grejen med att man kan vara lite mer spontan, allt blir inte ett lika stort projekt när man slipper isiga vägar, snökaos och tjocka kläder.
  Hoppas tentan gick grymt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.