Så gör du för att klippa din gardinlugg själv

För lite sedan fick jag ett infall för gardinlugg, sisådär klockan åtta en lördagskväll ¯\_(ツ)_/¯ Jag tog upp min Pinterest-app ett par minuter för att sedan hämta en sax. Klipp, klipp och så låg ett par centimeter hår i handfatet.

Även om det var ett himla bra infall den där lördagskvällen (trivs fortfarande så bra i luggen!) växer den snabbare än en kan tänka sig. Sedan den där lördagen har jag klippt luggen två gånger till. Eftersom jag klipper luggen själv tänkte jag att vi kunde kika på hur jag egentligen går tillväga!

Så gör jag för att klippa gardinlugg ↓

2400

Ett tydligt tecken på för lång lugg: den går att lägga bakom öronen.

2404

 1. Jag sätter upp allt hår mitt på hövve så att jag sedan kan kamma ner luggen utan att få med allt annat hår. Har en inte lugg sedan innan gör en prick samma sak, och kammar då fram en jämn båge av det som ska bli lugg.
 2. Kamma håret rakt framför ansiktet och mät på ett ungefär hur lång du vill att luggen ska vara, mät mot näsryggen – här behöver jag alltid platta min lugg först, eftersom jag egentligen är lockig.
 3. När luggen liggen kammad rakt framför ögonen tar du två fingrar (som en sax) och håller i luggen på den längden du vill klippa, sen snurrar du luggen och fingrarna 180°, hårstråna som låg på vänster sida ska alltså nu ligga på höger efter en snurr över ansiktet.
 4. Byt hand så att luggen är lätt att hålla och lätt att klippa, sen klipper du under fingrarna på längden du vill ha.

2401

Jag börjar alltid med litegrann, bara någon centimeter som max, och klipper mer efter det om den fortfarande känns lång. Jag håller fingrarna i sax med luggen ungefär på näsans mitt, någon centimeter över nästippen. Eftersom gardinluggen sedan ska kastas åt sidorna får den inte bli för kort, så ett bra tips kan vara att börja vid nästippen och sedan klippa lite i taget om den fortfarande känns lång. Snurren gör dessutom att gardinluggen naturligt får fin nivå i längderna.

Och svårare än så är det inte!

15 kommentarer

15 kommentarer

  1. Hehe ja, det är så himla smidigt att klippa så! Ingen aning om vad riktiga frisörer säger om det dock, men whatever :))) hehe! Tack och puss!

 1. Här går ju jag runt och drömmer om gardinlugg (pga har upptäckt och bingeat Lizzy Hadfield på youtube). KANSKE skulle t o m våga mig på att fixa själv?? Bra guide i alla fall!

   1. Du borde testa!!! Lugg är alltid en vanesak, men skulle en inte trivas är en gardinlugg så himla tacksam att ha under tiden den växer ut igen :) Jag skulle nog rekommendera mittbena pga jämn fördelning av håret, men har ingen aning om det är ett måste! Kanske kan du hitta lite inspiration på Pinterest för det? Kram!

 2. Du passar verkligen så himla bra i det! Själv har jag gett upp på det där med lugg då mitt hår har en tendens att stå åt alla håll och kanter om jag inte stylar det och lovar att motivationen sällan finns för något mer avancerat en en bulle på huvudet ;)

  1. Vad glad jag blir, tack! Haha, jag förstår dig helt och hållet. Det är lite samma för mig eftersom jag är lockig, luggen måste hållas på plats :’)

 3. Superfint! Men jag förstår inte. Vadå höger till vänster? Förstår inte alls hur jag ska vrida fingrarna. Mina hårstrån hänger bara rakt ner est Oxhagen kan jag vrida upp eller till någon av sidorna. Känner mig helt lost :)

  1. Vad glad jag blir, tack! Om du tar luggen mellan två fingrar (som att du gör en sax med fingrarna), så snurrar du handen 180° :) Tror att det också kan finnas youtube-videos på det här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.