En utflykt till Botaniska trädgården i Lund

För nästan prick en vecka sedan snörade jag och Johan på oss skorna och packade en ryggsäck för att åka till Lund över dagen. Trots att Lund ligger så nära Malmö har vi inte riktigt kommit iväg dit tidigare, men nu tänkte vi därför att en lördag blir perfekt för att kika in Botaniska trädgården. Häng med, vetja!

En lördag med utflykt till Botaniska trädgården i Lund ↓

2454

2455

Vi tog en sen frukost/tidig lunch på Espresso House när vi väl var framme i Lund. Grillad bagel med ost, lök och ruccola ihop med en bulgursallad.

Sedan var vi med om världens knäppaste grej när vi promenerat till Botaniska trädgården: när vi kommer in i trädgården är det SÅ mycket folk som promenerar omkring. Kluster om 3-5 personer, majoriteten över 50 år – och alla går och tittar ner i sina mobiltelefoner. Johan och jag fattade ingenting. Till slut gick jag fram till en dam och frågade vad som hände, och hennes svar golvade mig.

”Eh.. ja, hehe.. vi spelar Pokémon.. Just idag under 2 timmar har spelet släppt en speciell pokémon som finns att fånga, och trädgården här är ett bra ställe för att det finns många pokéstop”.

OKE’ :))

2456

Eftersom trädgården inte står i blom än letade vi oss in i 22-gradiga växthus där vi gick runt och njöt.

2457

2458

2465

Johan när vi slogs av värmen: ”Men varför är det knappt några här? Jag hade varit här hela tiden!”

HÅLLER MED. Så himla härligt att helt plötsligt befinna sig i 22°.

2459

I ett av växthusen fanns det dessutom dvärgvaktel att kika på. Himla söta.

2460

2461

Han jag är kär i.

2462

2463

2464

Rätt så gölliga, visst?

Trots att själva trädgården inte stod i blom kan jag tänka mig att det är så härligt att hänga där om någon månad eller så. När gräset börjar bli grönt och träden blommar ut. Tills dess är växthusen den perfekta platsen för att känna lite värme. Få se grönska och njuta av att för ett par minuter vara i helt andra klimat.

Att åka på utflykt med någon en gillar råkar ju också vara 10/10.

8 kommentarer

8 kommentarer

  1. Åh, där är så fint. Vandrade omkring där i typ en timme igår och bara njöt av värmen och alla gulliga vaktlar som sprang omkring. Bästa aktiviteten ju!

  2. Åh vilket fint inlägg! Så roligt att alla äldre upptäckt Pokémon nu. ÄLSKAR din outfit, riktigt fin matchning med skor och jacka <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.