Frågor och svar om vänner i Malmö, hummus och mäktigt badskum

Fredag!! Så himla härligt. Tycker ni inte? Kan inte riktigt bestämma mig för om det är veckans bästa eller näst bästa dag. Den tävlar starkt med lördagen. I vilket fall som helst är ju båda dagarna framför oss nu – guldläge! Den här helgen får vi besök av Johans bror och hans sambo. Ser så mycket fram emot det. Vi har bokat bort på en restaurang i kvarteret innan vi ska spela boule runt hörnet. Typiskt bra fredag!

Nu till något helt annat: På sistone har ni frågat om allt mellan himmel och jord i kommentarsfältet, det är kul! Tänkte att vi dagen till ära kan gå igenom ett par av frågorna på sistone.

Om vänner i Malmö, hummus och mäktigt badskum ↓

1680

Härligt att läsa dina tankar om Malmö! Jag flyttade hit några veckor innan dig och älskar också Malmö hittills. Hur har du gjort för att hitta vänner? Jag tycker att det är så svårt när en är ny i en stad! Hänger mest med min katt och med min sambo vilket såklart är mysigt, men saknar att ha ett litet gäng att vända sig till.

Fint att du också hittat till Malmö! Det ÄR en fantastiskt stad! Det här med vänner är lite knepigt för mig. Dels för att min utmattning fortfarande sätter stopp för mycket, men också för att jag är introvert och älskar att vara hemma i lugn och ro. Hehe! Det gör tyvärr att jag inte lagt supermycket tid och energi på att skaffa nya vänner här. För mig får det liksom komma med tiden! Mina vänner i Malmö är dels ett par av de jag går i samma klass som, men också ett par jag träffat över nätet. Personer som helt enkelt hojtat till på Instagram efter att de sett att jag tog mitt pick och pack och flyttade hit. Det är himla kul!

Så här kommer ett kanontips för att kompisdejta: kika lite i kommentarsfältet hos Flora, bland annat i det här inlägget. Där finns hundratals personer i samma situation som oss, förhoppningsvis en hel del i samma stad som dig och som du kanske tycker låter som spännande personer. Skicka iväg ett mail till dem!

▸ OT men vilket mäktigt badskum! Alla jag någonsin prövar är klena. Vad har ni för badskum?

Vi använder oftast bubbelbitar från Lush för att få ordentligt med badskum! Den här är min favorit. Ett superenkelt knep för badskum är dessutom att spruta lite tvål i vattenstrålen. Tycker det brukar funka bra!

2361

▸ Och din nya lugg är förresten väldigt inspirerande … lite nyfiken på att se hur den gör sig au naturel med dina egna lockar, ifall du har lust att visa det en dag <3

Absolut, här kommer luggen med mina lockar!

På tal om fredagstorrschampot, har du något tips på ett som inte gör att man blir alldeles grådammig i hårbotten? Jag har (för ögonblicket) samma hårfärg som du och tycker aldrig att det blir helt osynligt.

I feel ya! Det här med torrschampo är en djungel, speciellt för oss som har haft lotten att varken vara ljus- eller mörkhåriga. Jag har hittat ett enda torrschampo som inte dammar ner mitt hår, och det kommer från Aussie. Jag listar torrschampot med andra favoriter i det här inlägget!

▸ Måste bara fråga varifrån det blommiga är?! 😍

Det blommiga setet är från Gina Tricot och finns direktlänkat här.

2375

▸ En fråga: Hur länge brukar ni äta samma hummus? Jag känner att jag har så dålig koll på hur länge just hummus håller sig i kylen

Vi gör oftast en burk som får stå i kylen mellan våra middagar, men sällan hinner den bli för gammal. Om det är för att den håller länge eller för att vi är glupska, det vettisjutton! Här hemma kör vi mycket på att lukta och smaka för att se om saker är okej eller bör kastas. Tänker att det är en klok grej att göra! Om jag ska dra en killgissning skulle jag säga att en hummus klarar sig en vecka i kyl!

Här har ni förresten recept på en himla god rödbetshummus vi gör!

▸ ugh granola!!! så gott. din ser supersmarr ut. vad använder du för olja? tänker att kokos måste va gott men kanske svårt om den är fast…

Jag gör min granola med antingen solrosolja eller jordnötsolja, mest för att det är dem utan smak vi oftast har hemma! Kan tänka mig att en som smakar mer kokos hade varit SÅ gott, men det har jag inte testat. Kanske går det om en smälter först? Ingen aning!

2345

▸ Snygga påslakan! Varifrån är de? Du är så fin!

Påslakansetet kommer från HM, men finns i lite olika varianter överallt. Jag har länkat ett par olika i det här inlägget om vårt sovrum. Tack!

Gula kudden i soffan ser så himla mysig ut (vill tydligen ha allt som är gult just nu), var kommer den ifrån? :))

Om jag inte minns helt galet tror jag att de är köpta på IKEA. Den här ser ut som samma, men jag har dålig koll på hur den gula nyansen är mot våra. Himla sköna är de i alla fall.

 

Nu håller jag tummarna för att er fredag blir toppen. Vi hörs!

6 kommentarer

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.