God morgon från en glad och helt okej icke-trött

Hej hej hallå!

Så blev det måndag igen, bara så där. Det känns som att förra veckan var en enda lång dvala. Nästan varje eftermiddag sov jag för att orka kvällen, men det här med utmattningen tänker jag att vi kan prata mer om någon annan gång. För nu ska vi blicka fram på vecka 16. En vecka jag ser så mycket fram emot, av fler olika anledningar.

En veckolista i vanlig ordning↓

2505

▻ Veckans resa och en fråga:
Den här veckan åker jag till Köpenhamn över en dag! Det är fyra år sedan jag var där sist. Så vad får jag inte missa!? Vart äter en den bästa maten? Vart hittar en rolig shopping? Berätta allt du vet!

▻ Ett Instagram- och Youtube-tips:
Okej, här kommer ett kanontips! Det är nämligen så att Maja som driver psyksjukan och broderier där hon broderar knäppa saker folk säger till en utbränd också startat en youtube-kanal. Det här är min favorittyp av kanaler, sådana som är nära och genuina och lämnar mig med ett leende. In och titta och prenumerera på Majas kanal, vetja!

▻ En peng i önskebrunnen:
I fredags kväll blev det plötsligt totalstopp i vår handfat på toaletten :))) Jag fick panik, monterade isär rör och vattenlås för rengöring och upptäcker: det är inte vattenlås eller tillhörande rör som är stopp, utan den dragna vattenledningen I GOLVET. Måttligt kul. Så veckans önskning är helt enkelt att vaktmästaren har en minut ledig idag, så att vi kan få tvätta händerna och borsta tänderna i handfatet igen.

▻ Något peppigt:
Inte en enda dag den här veckan ska bli under 12°. Det ni!

▻ Mina helgplaner:
På onsdag får Johan och jag besök igen! Den här gången kommer Johans mamma och syster med kompis. Ser så mycket fram emot det. Gissar på att vi kommer gå en del på stan, äta minst en pasta och en himla massa ost. Och såklart Köpenhamns-besöket. Det blir nog en fin aprilhelg.

▻ Blogginlägg som jag klurat på till veckan:
Eftersom förra veckan blev lite sisådär i min bloggplanering kommer jag den här veckan leverera minst ett inlägg om förra helgen, en inblick i mitt fotoalbum och så ska jag besvara en fråga om kläder i övergångsperioden mellan vinter och vår. Tänker också att jag vill få ett foto i timmen gjort en dag den här veckan, och kanske svara på ytterligare någon fråga eller ett önskeinlägg från kommentarsfältet. Vi får se!

 

Vad har du för planer till din vecka? Kanske något fint att tipsa om? Något roligt du ska göra? Berätta vetja, det är så fint.

14 kommentarer

14 kommentarer

 1. Skriv gärna om din Köpenhamnvistelse efteråt!! Ska dit ensam i juni och är livrädd för att inte veta vad jag ska hitta på. <3

 2. Åh Köpenhamn!! <3
  Missa för tusan inte Trovehallarna vid Nørreport – ät pizza på Gorms där. Vansinnes goda pizzor, speciellt den med tunt hyvlad potatis (ja potatis), ost och rosmarin 🤤
  För övrigt är Kødbyn nice i matsammanhang – ett industriområde som hyser en massa bra matställen! PatéPaté är helt ljuvligt och serverar mellanrätter, perfekt att beställa i några olika och smaka mkt!!
  Ifjol blev jag medbjuden till Köpenhamn av vänner som tog mig till Papirøen – ett supermysigt ställe för häng och ”food court” med street food i mängder! Hängde där från lunch till kväll sååå nice om det är härligt väder!
  Är det sämre väder ska Den blå planet (jätteakvarium)vara en magisk upplevelse, har inte varit där själv men hört mkt gott om det! Eller Köpenhamn zoo för all del! :)
  Så mat å djur, det är min melodi hehe! Ha det hygge!

 3. Det finns en massa rolig shopping längs Ströget och sidogatorna längs Ströget. Det finns ett stort Monki precis i början av Ströget, om man hoppar av vid centralen. Botaniska trädgården är väldigt fin också. Missa inte kaffe och danskt wienerbröd, danskt kaffe är väldigt gott, oklart varför?

 4. Så kul med Köpenhamnsbesök! Här kommer några av mina favoriter:

  – Har du inte käkat frukost på GRØD någon gång så är det alltid mysigt. Det ligger flera ställen i Köpenhamn (bland annat i Torvehallerna), men min favorit är den i Jægersborggade på Nörrebro. Det är alltså ett café som serverar gröt från morgon till kväll (och med både veganska och glutenfria alternativ).

  – Jag älskar Depanneur på Nörrebro (Griffenfeldsgade 17). Litet café/kiosk/ställe man hänger på. Säljer skumbananer, filterkaffe till typ 15 kronor och exotiska flaskor med läsk och lemonad. Bästa hänget i den här delen av stan – speciellt om det är sol och man kan sitta utanför. Blir man hungrig ligger det en toast-bar bredvid så man kan köpa goda varma mackor.

  – Hela Elmegade är mysig och full av fina butiker. Lite lagom hipster-nivå på det. På en sidogata ligger Mahalle som är ett libanesiskt café som serverar supergod lunch. Deras paradrätt är en slags bröd med hummus, halloumi, granatäpple, avokado och mynta. Godaste någonsin. Ligger på Birkegade 6.

  – Det har öppnat ett nytt café på Nörrebro som heter Andersen & Maillard. Väldigt fint och industriellt, gullig service och god kaffe. Har inte smakat deras croissanter än men ryktet säger att dom är toppengoda. Adressen är Nörrebrogade 62.

  – Ska ni dricka öl innan ni åker hem kan jag rekommendera Kølsters Tolv Haner. Det är en ekologisk mysig bar som säljer egengjord öl. Ligger på Rantzausgade 56.

  Har typ 100 tips till men försöker begränsa mig. Hoppas att ni får mysigt! :)

 5. Vilken timing ni fick till med Köpenhamn! Och sorry för seghet med sticklingen. Mitt liv rörde till sig lite men snart ska Johan få en kryddkarlbergare <3

  1. Åh, det är inga problem <3 Ta det när det finns tid och ork! Johan går runt och pillar med växterna på fönsterbrädan här så länge :')

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.