Därför har jag lämnat kalendern tom idag

Jag har lämnat kalendern tom för att kunna ta en heldag hemma vid skrivbordet idag. Inte behöva byta om från pyjamas, kunna äta en lång frukost och sen komma igång ordentligt med skrivtid och programmering. Inga bokade möten, inga tider att passa och absolut ingenting mer att förhålla mig till än att göra på den energi som finns. Har sett så mycket fram emot den här dagen. Att förhoppningsvis kunna känna något annat än obotligt trött och orimligt stressad.

Och nu när dagen är här passar det väl ändå rätt bra med en liveblogg? Rakt upp och ner från just precis nu.

Så hej från mig klockan 12:42 den här regniga onsdagen!

2568

När den här bilden togs, för prick en vecka sen, var jag påklädd och redo för att promenera till universitetet för programdag och aw med klassen. Vi lyssnade på hur tidigare informationsarkitekter gjort med sina karriärer efter examen, köpte 25 kronors-dricka på studentpuben och vann biobiljetter i ett IA-quiz. Tackågonatt.

Efter den där onsdagen hade jag fyra dagar med roliga grejer som hände. Johans mamma, syster och en kompis kom ner till vårt Malmö och hälsade på. På torsdagen åt vi italienskt på restaurang, hela fredagen hängde vi i ett soligt Köpenhamn och under lördagen spelade vi boule i eftermiddagssolen. Där emellan satt vi på vår innegård och drack vin till ett par parti Skip-Bo.

Den helgen är en av mina finaste. Johans familj är guld och att göra roliga saker i aprilsolen klättrar snabbt upp på topplistan över livets helger.

2573

Men sen kommer det eviga utmattningsproblemet: att något är roligt innebär inte automatiskt att en orkar. Jag kände aldrig riktigt efter under de där fem dagarna. I måndags släpade jag mig igenom skolkorridorerna ett par timmar innan jag gav upp och gick hem. Somnade på soffan och vaknade tre timmar senare med känslan av att vara obotligt trött och orimligt stressad.

Är det något jag insett efter åren av utmattning är det att aldrig ta ork för givet. Att jag har en jättebra dag idag innebär inte att morgondagen kommer vara likadan. Att orka är ingen garanti för mig längre.

Därför har jag lämnat kalendern tom idag. Gett mig själv en heldag i pyjamas där tanken ändå är att jag ska programmera och skriva, men där jag kan göra det på mina villkor. Jag har ätit en kanongod frukost med bovetegröt och fröknäcke, iklädd pyjamas och lyssnandes till Otto som gnyr i sömnen bredvid mig.

Nu gör jag den här dagen till min.

14 kommentarer

14 kommentarer

  1. Vad trist med en svacka! Jag har tittat in här varje dag sen du sist bloggade och alltid blivit lite besviken när det inte funnits något nytt att läsa. Det är så mysigt att få kika in i din värld! Men då har jag tänkt att du kanske inte mått så bra, inte pallat eller haft massa annat skoj för dig. Och det måste ju få vara okej. Jag hoppas att du mår bättre snart, ta hand om dig! :) Kram

    Ps. Är det inte knäppt ändå med bloggar?! Att jag sitter hundra mil bort och tänker på dig även fast vi inte känner varandra. Knäppt och kul. Men också fint.

  2. Brukar tänka att ett nytt kapitel i mitt liv började när jag blev sjukskriven för utmattning(sdepression, i mitt fall), och ännu ett nytt när jag återvände till livet, plugget och jobb efter det. Huden är lixom tunnare och jag tar hänsyn till stress, sömn och mina känslor på ett helt annat sätt.

    Ta hand om dig! Önskar dig sömn, god mat och pyjamashäng med mjuka sömmar!

  3. Det är så fint att höra om din helg. Och att du tar hand om dig när orken tagit slut. Jag älskar också dagar där jag känner att jag har möjlighet att fokusera på en specifik uppgift som flåsat mig i nacken, och att få göra det helt på mina egna villkor. Det är så skönt. Och skulle man inte få ett skit gjort så gör det ingenting. Då gör man det en annan dag. Och det är okej. Allt sånt där ordnar sig i slutändan.
    Ha en bra dag och gör den så skön som möjligt! Tycker otroligt mycket om att läsa din blogg <3

  4. SÅ viktigt. Fasen vad det kan vara svårt att acceptera ibland men när jag kan det och bara låter det vara som det är så upplever jag att jag ”kommer tillbaka” fortare. Kram! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.