Här kommer tre bra saker i mitt liv

När jag kommer in i perioder då jag är stressad, har ångest eller får IBS-skov hamnar jag lätt i den negativa spiralen av att allt suger. Det är tungt att gå upp på morgonen, allt är tråkigt och hela dagarna är en enda lång och tung kamp. Ofta längtar jag till kvällen då det äntligen är ”okej” att låsa in sig och bara dra täcket över hövvet. Just nu är jag inne i en period med stress, ångest och IBS i en enda HÄRLIG cocktail. Passande nog har jag också blivit utmanad av Emilia att lista tre bra saker i mitt liv. Ganska typiskt att må rätt kasst när en ska vara *positiv och tacksam* ¯\_(ツ)_/¯

Men! Det är en chans att för en gång skull bryta den där trista spiralen, så det tycker jag att vi gör idag.

Här kommer därför tre bra saker i mitt liv ↓

2626

Tre bra saker med mina dagar

◇ Att studera på universitet gör att jag kan planera mina dagar efter hur jag mår och vad jag känner för att göra – det är guld! Jag har sällan tidiga morgnar, sena eftermiddagar eller fullspäckade dagar med föreläsningar. Jag älskar flexibiliteten, friheten och det egna ansvaret uni ger mig.

◇ Att ha möjligheten att ha Otto på hunddagis under dagarna, och att sen få hämta hem den där överlyckliga pälsbollen på eftermiddagarna. När vi kommer hem vilar vi oftast i soffan en stund.

◇ Att bada innan läggdags <3

Tre bra saker med mig

◇ Jag är en godhjärtad person som bryr sig.

◇ Jag är ambitiös. Inte alltid positiv, men driven och flitig.

◇ Jag är moraliskt stabil. Inte rädd för att rätta eller säga ifrån om något känns fel.

Tre bra saker i mitt liv

◇ Johan. Att få vakna upp varje morgon med honom bredvid mig.

◇ Möjligheten att kunna kombinera alla mina kreativa intressen på en och samma plattform, och att få dela den men er här.

◇ Att flytten till Malmö gjort mig så mycket gott.

2616

Tre bra saker det här året

◇ Att få spendera min första vår och sommar i Malmö. Fy sjutton så fint.

◇ Att jag om ungefär en månad är klar med första året på IA och till sommaren är en tredjedels informationsarkitekt!! Också att jag vid årsskiftet sedan gått halva (!!) utbildningen. Knäppt och roligt.

◇ Att jag får möjlighet att jobba med bloggen på det här sättet. Det kommer bli ett spännande år.

Tre bra saker med bloggande

◇ Att bloggen blir en samlingsplats för mina intressen, och att text, bild och kreativitet passar så bra ihop i det här formatet.

◇ Att få dela den här platsen med er. Så jäkla fint. Tack för att ni hänger här med mig!

◇ Att det öppnat så många dörrar för mig genom åren. Över tio års bloggande har resulterat i så himla många fina erbjudanden, kontakter och chanser.

 

Vill du kanske lista tre bra saker i ditt liv nu? Jag tänker så här: istället för att skicka vidare utmaningen till tre andra bloggare utmanar jag alla er att lista minst tre bra saker från listan i en kommentar. Så, vilka är dina tre bra saker?

16 kommentarer

16 kommentarer

 1. Åh så fint listat! Håller med om den positiva punkten ang att universitetet är så fritt, så man kan lägga upp dagarna som man orkar! Guld värt ju! Jag som också är student tar med det i min lista. Vila nu eller vad du nu behöver, så får du ta nya tag senare!

  1. Fint att du gillar listan, och superfint att du också har så goda erfarenheter av unis flexibilitet! Gillar det så mycket. Tänker att det underlättar de tre åren som i sig själva är rätt pressade och stressade i tentaperioder. Kram!

 2. Tre bra saker med mitt liv just nu:

  *min lilla fyraveckorsbebis som ligger och sover på mitt bröst <3

  * att jag, efter mkt slit, har haft mitt drömjobb ett tag nu (jobbar med böcker)

  * att hela ljuva sommaren ligger framför oss med löften om picknick, bad, ljusa kvällar och mys

  Kärlek till dig, Ellen!

 3. 1 Att jag äntligen, 36 år gammal, såg till att skaffa den där hunden jag drömt om sedan jag var barn. Det bästa jag gjort!
  2 Mina fina vänner som accepterar att jag inte alltid orkar ses.
  3Att jag, som knappt kom upp ur sängen för ett halvårsedan pga utmattning, klarat 4 veckors praktik på en högstadieskola.Har varit nervös för det i flera månader för jag har liksom inte klarat av att gåupp på morgnarna i ett par år. Men jag klarade det! Med en massa beröm dessutom och kramar från gulliga teens sista dagen.

  1. Blir SÅ glad av dina punkter, åh. Först: att ha hund är det bästa någonsin! Sen: att tampas med utmattning är så jäkla svårt, men jag blir så himla glad av att höra att du både har fina vänner och fått ihop det med praktik. Heja dig!

 4. Ett bra tips: i början av april kände jag att livet var pisstungt och jobbigt, så jag började skriva ner tre bra saker om varje dag i min dagbok innan jag gick och la mig. Det är en fin påminnelse om att man faktiskt har många bra saker i livet ändå. Det kan handla om en sån enkel sak att jag käkade god lunch eller att jag haft på mig en ny fin tröja. Vissa kvällar är det svårare att komma på och vissa dagar kan man rabbla minst 5-6 grejer. Testa!

 5. Hej! Hoppas att du mår bättre snart <3 Du verkar vara en sån himla fin person.

  Tre bra saker i mitt liv är att jag fått ett väldigt spännande sommarjobb, att jag dejtar en gullig kille som vill att jag skriver så att han vet att jag är i säkerhet när jag kommit hem efter våra dejter och att jag planerar att äta våfflor till middag!

  1. Hej Isabella! Tusen tack för de fina orden, det värmer så mycket.

   Dina tre bra saker i livet är verkligen tre fina punkter. Hoppas din sommar blir kanon, med ett roligt jobb och den där gulliga killen vid din sida. Kram!

 6. BRA lista och superfina bilder!! Känner igen mig i mycket av det du skriver, älskar friheten med universitetet. Kanske lånar listan till min blogg!

 7. Åh vilket positivt inlägg!
  Hmm, 3 bra saker i mitt liv…. Mina tre djur (tänker dom få vara i en punkt tillsammans), mysiga lägenheten jag bor i just nu, att jag är kreativ igen :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.