Magnolian blommade ut och jag gick runt med oro i bröstkorgen

Trettio dagar av april är nu över. Och smaka på den här: idag är det maj.

Det är för sjutton maj nu!!

Eftersom första maj är röd dag har jag exakt noll föreläsningar idag, men istället en hel lista med andra saker att göra. Först på listan: ta sovmorgon. Att vakna utan alarm, åhå. Näst på tur är en lång dusch, lite programmering och sen förhoppningsvis en promenad. Medan jag pysslar med det tänkte jag att vi kunde kika på hur april varit.

Månaden då magnolian blommade ut och jag gick runt med oro i bröstkorgen.

2555

April är alltid månaden då våren känns på riktigt i mig. Då det går att smaka vår, känna vår och se våren blomma ut i trädkronorna och vid vägkanten. April är också alltid månaden då de där plaggen som hängt på galge alldeles för länge kommer fram i ljuset igen. Byxorna som knölades in längst ner i byrån i höstas, jackan som hängt och väntat på vårsolen.

För mig blir därför april en månad av förändring.

Jag har trånat efter matchande set och skrivit lite om hur jag klär mig i övergången mellan vinter och vår. Och generellt har nog april varit en månad av inspiration. Jag har scrollat och scrollat och scrollat mellan färgglada naglar, plisserade kjolar och mönstrade skjortor på Pinterest.

Jag älskar april för det. För våren, för inspirationen, för förändringen.

2481

2560

April har dessutom bjussat på ett helt gäng fina soldagar. Jag har ätit glass i kvällssolen, strosat på Köpenhamns gator och ätit en fantastiskt god pizza på den italienska restaurangen runt hörnet från vår lägenhet. April har varit en månad med mycket fint, trots att jag haft oro i bröstkorgen.

Jag har suttit på innergården med ett glas vin och ett parti Skip-Bo framför mig. Gått på aw med klassen. Promenerat i kvällssolen. Somnat på soffan. Klätt mig för sommardagar, och klätt mig för regn och blåst.

Kortfattat har april varit allt.

2622

Det har nämligen också varit en tung månad sett till min utmattning. Jag har tampats med att kunna ge tillräckligt i skolan samtidigt som min energibank vissa dagar legat på minus. Det har varit tungt. Jag tänker att vi ska prata mer om det här med stress och att vara utmattad en annan gång, så jag lämnar det här så länge.

April var i alla fall månaden då jag inväntade resultatet på min första kuggade tenta, trodde jag. När tentan kom tillbaka var den märkt med ett G. Jag jublade, dansade och log så stort den kvällen.

När det är en seger i sig att bara skriva tentan smakar också ett godkänt så himla fint.

 

Nu är jag nyfiken på hur ditt april varit. Vill du kanske berätta om det som känts mest den här månaden?

6 kommentarer

6 kommentarer

 1. åh vad härligt att din april varit övervägande bra i alla fall! ni har ju verkligen haft tur med vädret där hemma, så förstår ditt carpande av dagarna i april. helt ärligt vet jag inte vart min aprilmånad tog vägen, men den har varit ganska grå och kämpig. tror att jag haft hemlängtan och blivit förbannat på det sketna vädret här på ön, men nu jäklar! ;)

  hoppas att maj blir MINST lika bra (för jag minns att jag läst att det är både din och min favvomånad!) :)

  1. Åh ja, vädret har verkligen vägt upp april som månad. SÅ skönt med soliga dagar!
   Hoppas du får kanonfint väder nu i maj, om april var grått och trist. Jag håller tummarna!

 2. Jag blev mamma (!!). Hur galet att skriva det? I april blev jag mamma. För första gången. En son kom den 4/4 upp på mitt bröst. Jag sätter punkt där. Känslorna den här månaden är svåra att få ner i ord. Men wow vad rik jag känner mig!

  1. Alltså, fy sjutton så fint!! Är så himla glad för din skull. Förstår också att det är svårt att slå den känslan. Hoppas att maj blir en kanonfin månad för er <3

 3. älskar att läsa om din april. låter som april är, en blandning av alla starka känslor liksom. jag gillar april, speciellt födelsefirande hehe hurra! det var roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.