Om fyra veckor och lite om kreativitet

Igår insåg jag ett sådan knäpp men kul grej. Nu är det bara 28 dagar kvar av mitt första år på uni. Om prick fyra veckor har jag gått klart mina två första terminer och tar ”sommarlov” som en tredjedels informationsarkitekt. Det har alltså snart gått ett helt år?

Om 28 dagar? Fyra veckor???

2673

Jag kan knappt förstå. Samtidigt är jag väldigt glad över det, över de där 28 dagarna. För det innebär att jag om 28 dagar inte bara har överlevt mitt förstå år på universitetet, utan också klarat av och gillat det.

Förra sommaren, när jag packade min resväska inför flytten till Malmö, gav jag mig själv ett testår. Jag provar, och om jag inte gillar uni eller om utmattningen tar överhanden gör jag något annat istället. Nu funderar jag på vilka kurser jag vill läsa som valbara i trean och om jag ska komplettera med något inom design efter examen. Jag behöver inte längre bara ha siktet inställt på att överleva, jag kan leva lite också. För det här teståret visade sig ändå bli ett av mina bästa.

Så kanske börjar det bli dags att plocka fram symaskinen och alla de där byxorna som är för långa i benen. Akvarellfärgerna som som inte fått vatten på sig sen förra våren. Illustrera digitalt för första gången på jag vet inte hur länge. För nu har jag ju bara 28 dagar kvar av mitt första år på uni och jag behöver inte längre bara ha siktet inställt på att överleva.

För nu vet jag att jag valde rätt, och jag har utrymme för att leva lite också.

12 kommentarer

12 kommentarer

  1. Vad kul att läsa att det går så bra för dig, det känns som att du tagit allt i en så bra och lagom lugn takt.
    (Och btw superfina örhängen på dig!)

    1. Jag är så himla glad över att det gått så bra. Det hade jag aldrig kunnat tro när jag satt i Oskarshamn som utmattad och sjukskriven. Malmö har gjort mig gott :)
      På tal om örhängena finns det idag ett helt inlägg med fina örhängen att götta sig i. Hoppas du gillar!

  2. Hade precis samma insikt häromdagen!! Roligt och sjukt på samma gång. Underbart att höra att du valde rätt <3

  3. Så härligt!!! Bra jobbat! Har du hunnit få några planer för sommaren du kan berätta om i ett blogginlägg? Eller är jag ute lite tidigt? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.