En utflykt till Kullabergs naturreservat

Hej och god morgon. Om en timme eller två är jag, Johan och Otto ute på vägarna och åker igen. Gillar så mycket att söndagarna blivit våran utflyktsdag, då vi åker och upptäcker Skånes natur.

För kanske är den grejen det knäppaste med att byta smålandskusten mot Malmö, att jag inte längre har naturen utanför dörren och en kort promenad till kusten. Eller i alla fall att det inte är samma. Häromdagen kände jag en snabb sjöbris när jag promenerade med Otto längs kanalen. Då bubblade det i min bröstkorg.

Idag har vi siktet inställt på ”vi ser vart vi hamnar” istället för ett faktiskt mål. Det ska bli så spännande. Men medan vi promenerar på stigar och äter lunch ur picknickkorg tänkte jag att vi kunde kika på en helt annan utflykt. För ett par helger sedan var vi nämligen i Kullabergs naturreservat.

2648

Jag klädde mig i det enda rimliga för utflykt: hängselbyxor, randigt och scarf.

2650

Johan hade kikat ut Kullabergs naturreservat i förväg. När vi kom fram packade vi upp vår picknickkorg och åt frukost + fika. Jag hade nämligen bakat en ananaspaj med IBS-vänlig pajbotten kvällen innan.

2651

Se snörade vi våra sneakers och promenerade iväg.

2652

2653

2656

2657

2658

Det här kändes som snudd på att vara utomlands. Bergigt och buskigt och så himla varmt när en klättrat lite på bergsstigarna. Jag var lite rädd över hur Otto skulle klara terrängen, eftersom han inne i stan är petig med vägunderlag. Han vägrar gå på brunnslock och gillar inte buskar som blåser i vinden. Blev så himla överraskad när det var han som tog täten och klättrade sitt snabbaste på bergsstigarna.

Han fick heta ”bergsgeten” resten av utflykten.

2654

Läskig grej: jag höll på att ramla ner för en klippa.

2655

Skoja ba.

2659

Johans bästa grej är att naturreservat brukar ha något typ av vindskydd så att en kan skåda fågel trots att det blåser. Vi plockade fram kikaren och skådade mot horisonten en stund.

2660

2661

Sedan gick vi vidare. Letade efter ”Silvergrottan” som vi aldrig lyckades hitta, tog andningspauser i bergsbackarna och hamnade till slut vid parkeringen igen. Då plockade vi fram picknickkorgen en andra gång för dagen. Tacopaj och potatischips stod på menyn.

2662

När vi ändå var uppe i norra Skåne och snurrade med bil passade vi på att hälsa på två kompisar som precis byggt hus i Båstad. Vi landade hemma i Malmö någon gång på tidiga kvällen, himla nöjda över hur dagen blev.

14 kommentarer

14 kommentarer

  1. Vilken mysig utflykt. Bygga hus i Båstad, det låter väldigt spännande också. Åh, nu får jag Skåne(hem-)längt.

    1. Absolut! Jag ska finslipa receptet lite, pajskalet blev nämligen himla gott men svårt att få ur formen. Återkommer när jag justerat lite och bakat ett perfekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.