Den stora listan om sommaren

Godmorgon hörni. Hoppas ni vaknar upp glada idag. När jag skriver det här är klockan 23:12 och jag borde gått och lagt mig för längesedan. Typiskt, kommer säkert vakna upp och vara dödstrött idag. Jag fick nämligen feeling och längtade lite extra efter sommaren när jag kom på att jag hade ett önskeinlägg om sommaren i ett utkast. Och vem kan motstå det?

Inte jag i alla fall. Speciellt inte när maj redan bjussar på sommarvärme.

▸ Har du hunnit få några planer för sommaren du kan berätta om i ett blogginlägg? Eller är jag ute lite tidigt?

Åh nej, det är aldrig för tidigt för sommarplaner! Förra året gjorde jag Den stora listan om sommarens semester som kommer från Elsa, och den listan tänker jag blir en fin repris även i år. Med lite modifikation då. För i år har jag nämligen ingen semester eftersom jag blivit student. Det här får istället bli den stora listan om sommaren!

1398

1265

1493

17

Vad ska du göra i sommar?
▹ Ligga i solen och lyssna på podd. Kanske bada trots att jag tycker det är alldeles för kallt. Gå på loppisar i gamla ladugårdar och fika under fläderträdet. Framför allt ska jag vara på Öland och leva lajf.

Ska du åka någonstans?
▹ Jag kommer åka hem till Småland för att hälsa på min familj, men sen kommer jag vara på Öland större delen av min sommar. Johans mamma bor i en gul villa med hallonbuskar runt husknuten och dit åker vi alltid på somrarna. Älskar det.

Hur länge ska du vara ledig?
▹ Förhoppningsvis delar jag min ledighet i två eftersom jag måste hinna med att jobba lite också. Så planen är att jag tar en helvecka på Öland/i Småland mellan skola och jobb (vilket är om typ tre veckor??? galet), och sedan jobbar litegrann innan jag går på ”semester” med Johan. Då kommer jag vara ledig i fem veckor till!

Vad vill du verkligen hinna med?
▹ Att vila upp mig. Den här sommaren kommer bli så annorlunda för mig eftersom det är min första som student. Det innebär att jag måste jobba ett par veckor för att klara sommaren utan CSN – samtidigt som jag behöver vila och ladda upp för ett nytt läsår.

1546

1496

1501

1508

Vad tror du egentligen att du kommer göra?
▹ Sova länge och vakna i ett ljust rum. Ligga i en solstol och slappa under cirka alla givna soltimmar. Promenera på Ölands alvar och äta många kanelbullar från hamncaféet.

Vad ser du mest fram emot?
▹ Känslan av att det är sommar, jag är ledig och det är strålande sol. Fy sjutton vad jag längtar efter den känslan.

Vad kan gå fel?
▹ Oj, så mycket kan gå fel när en har en utmattning att brottas med samtidigt. Jag är nog mest rädd för att krascha i trötthet. Sedan kan det ju såklart också regna hela sommaren eller bli mygginvasion. Det hade varit trist.

Vem kommer du vara mest med?
▹ Otto och Johan.

Vad kommer du lägga mest pengar på?
▹ Kvalificerad gissning: kanelbullarna från hamncaféet.

Vad kommer du köpa inför sommaren?
▹ Är så himla sugen på att köpa en ordentlig stråhatt till soliga sommardagar. Annars kommer jag nog inte köpa något speciellt inför sommaren direkt. MVH studentlivet :) :) :)

Kommer du använda det?
▹ Såklart! Tänk er en riktigt stor ståhatt en sen sommarkväll. Mm!

1568

18

1409

1396

1394

1353

Kommer du bli brun?
▹ Hoppas! Vill bli sommarbrun och fräknig.

Vad vill du säga till ditt sommar-jag?
▹ Ta det lugnt och njut.

Vad kommer du äta?
▹ Sallader med melon. Grillade grönsaker. Glass.

Vad kommer du dricka?
▹ Vatten och vin.

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?
▹ Öland. Äntligen Öland.

Vad kommer du ha på dig?
▹ Somrarna brukar alltid sluta med att jag varvar två-tre klänningar med två-tre par shorts med vita t-shirts. Ooops. Använder sällan något roligt utan mest bara det som ligger närmst. Liksom det som kan bli kladdigt av solkräm och få droppar av isklass på sig utan att det gör något.

1349

1343

1535

1540

14

06

Hur kommer du att göra dig illa?
▹ Förhoppningsvis inte alls ju??

Vad oroar du dig för?
▹ Att vara trött när jag börjar skolan igen. Vill verkligen inte det.

Vad kommer bli extra speciellt i år?
▹ I år är det min första sommar som student och första sommar i Malmö. Det kommer bli speciellt att ha sommarlov och det kommer bli speciellt att jobba igen efter ett år av studier. Känner också på mig att det kommer bli en extra speciell sommar på Öland.

Hur kommer du minnas din sommar  i september?
▹ Hoppas att jag minns årets sommar som ett par lugna, fina och sköna veckor. Med mycket skratt och lite ångest.

 

Nu är jag nyfiken. Vad har du för sommarplaner i år? Berätta gärna, det vore så fint.

21 kommentarer

21 kommentarer

 1. Åh fatta att sommaren är här nu! Tack ellen för ett så peppigt och somrigt inlägg att starta dagen med! Själv ska jag jobba med teaterkollo, ta med symaskinen ut i solen, kvällsbada, läsa böcker, sticka och slumra i solen!

 2. Alltså, så mysigt och fint det låter. Ja, förutom utmattningen då. Hoppas verkligen att du får vila och njuta av väder, vänner och vilsamma stunder <3

  För mig är situationen precis tvärtom gällande ledigheten; jag har min livs första betalda semester. Har fortfarande inte riktigt sjunkit in tror jag. Eftersom jag började i april har jag intr ”full” semester men det blir tre veckor i juli/augusti som jag hoppas fylla med små roadtrips, cafehäng, skörd i trädgård och middagsbjudningar. Och så vill jag hitta en bra bokserie!

  Kramar till dig <3

  1. Tusen tack för de där fina orden <3

   Guuu', då har du en härlig sommar framför dig. Den första betalda semestern är GULD. Jag håller tummarna för att sommaren blir prick som du vill!

 3. Jag har min första sommar med 1) betald semester och 2) som singel sedan 2007. Två sjuka saker som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera. Men tror det blir fint! Bara nytt.

  1. Ens första betalda semester är guld!! Förstår att det känns lite knäppt pga nytt, men jag håller verkligen tummarna för att din sommar blir kanon. Kram!

 4. åh nu blev jag taggad på sommaren, speciellt med dina bilder i inlägget! tycker för övrigt det verkar 100% rimligt att spendera alla stålar på kanelbullar, det ska jag också göra när jag är hemma i svedala i sommar ;)

 5. det bästa med att vara tjänstledig är att en bara behöver jobba 50% och de kan inte säga nej till mina semesterveckor, så förutom att jobba ska jag åka till madrid en vecka och såklart hänga på gotland två veckor <3 jag vill försöka gå långa promenader, läsa många böcker och äta massa grillad mat däremellan också!

  1. Åh, det låter som att du har en helt perfekt sommar framför dig. Jag hoppas att det blir så! Madrid och Gotland låter så härligt! Har du stuga på Gotland, eller vart bor du när du är där? Jag hänger mycket på Öland under somrarna, men är så himla nyfiken på en vecka på Gotland. Men vart bör en bo?? Har du några tips?

 6. Så mycket sommarkänsla i de här bilderna! Hoppas den blir topp och att du kan koppla av skolan lite. Gjorde precis en sommarlista jag med i blogga :))

 7. Jag har sparat det här inlägget för jag ville läsa det och bara insupa sommarkänslan, och kanske spara för att skriva listan själv. Känner igen mig så väl i det med vila så klart, kanske det viktigaste vi kan göra denna sommar. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.