Lite om livet som levs just nu

2615

Jag tar ett bord vid fönstret på våning fem.

Jag får egentligen inget skolarbete gjort men jag bläddrar bland bloggar och fyller min kalender med aktiviteter i olika färger. Deadlines i rött, födelsedagar och cellprov i oranget, bloggrelaterat i rosa. När det är som allra rörigast i mitt huvud underlättar det alltid att skriva ner sådant jag behöver göra. Det blir omöjligt att komma ihåg annars, svårt att få det gjort om jag ska hålla listan i huvudet.

Så jag fortsätter skriva i rött, oranget och rosa, sedan packar jag ner min dator och promenerar till ett möte. Gör de där viktiga sakerna på agendan innan jag hämtar upp Otto på hunddagis och promenerar hela vägen hem.

Blir varm på ryggen av väskan och majsolen. Möter en gubbe med käpp som nickar ett hej och ler mot Otto.

Vrider om nyckeln.

2716

Jag blir bländad av kvällssolen genom vardagsrumsfönstret. Hittar 150 kronor på marken och plockar upp dem. ”Finders keepers på allt under 500 kronor” säger Johan.

Jag tappar upp ett bad och konstaterar att

jag klarade den här dagen också.

6 kommentarer

6 kommentarer

  1. sorry om jag tramsar till det här fina inlägget med denna kommentar meeeen jag hittade också exakt 150kr häromdagen!! Det var som att jag vunnit på triss. Jag behåller allt jag hittar, alltid. För fattig för att ha ett gott samvete :)))

    1. Visst ger det verkligen känslan som att en vunnit storvinsten??Hhaha åh, jag borde verkligen tänka så också. Det ÄR ju egentligen sanning även för mig, men så kommer den där öööövergoda jäkeln fram i mig. Den som helst av allt skulle vilja knacka dörr i hela kvarteret för att kunna återlämna de där 150 kronorna :))) Ska banne mig köpa något riktigt najs för de där hittepengarna den här gången!

  2. Du skriver så fint Ellen, jättekul att läsa! Behöver också listor och kalender och färgkoder för att hålla ihop vardagen <3

  3. Så tydliga bilder du skapar. Och oj vad jag känner igen. Många listor blir det. Pratade om det på Insta Stories idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.