Två dagar i maj: pizza i kvällssolen och picknick vid kanalen

Hej på er.

Igår satt jag och förberedde en presentation som ska hållas idag eller på torsdag, om ett projekt över informationsarkitekturen i Bolias applikation. Det blev för många timmar, för mycket text och ändå prestationsångest innan läggdags. Det här med presentationer är verkligen inte min grej. Till alla mina gamla lärare som sagt ”det kommer gå över” om nervositeten inför att tala inför folk: ni ljög.

För att kompensera lite tänker jag att vi istället kan kika på två himla bra dagar från mitt i maj.

2687

Den här morgonen skickade jag Otto med Johan så att jag skulle kunna hålla mig hemma under dagen. Jag hade nämligen ett par uppgifter att programmera, ett arbete att skriva och ett läkarbesök att gå på.

Tog plats vid köksbordet och planerade dagen. Skrev på mitt arbete, tänkte ”nu skiter jag i det här” och skickade in med jättegod marginal till deadline. Orken för små skrivuppgifter när terminen börjar ta slut och det är två projekt som behöver bli klara: 0.

2688

Hej hej små sticklingar.

2690

Vid 11 gick jag till min nya vårdcentral i Malmö för första gången. Har liksom dragit mig lite för det eftersom de inte har mina journaler och sådär. Träffade en gullig läkare som bad mig berätta. Så jag berättade. Om augusti för två år sedan, om min utmattning och om min ångest. ”Hur mår du nu?” frågade hon och la huvudet på sned.

Inte dömande, inte kritiskt eller hårt. Bara med så mycket medmänsklighet och omtanke.

2691

När jag kom hem var jag helt slutkörd. Åt en piggelin och somnade på soffan.

2693

När jag vaknade ett par timmar senare kom Johan hem med två kompisar. Vi beställde pizza från den italienska restaurangen runt hörnet och satte oss i kvällssolen på vår innergård.

2692

2694

Tips från coachen: Biancaneve på La Trattoria är den godaste pizzan jag ätit. Pizza med mozzarella <3

2695

Helt plötsligt tog dagen slut och sedan var det morgon igen.

Jag satte mig på vardagsrumsgolvet, hämtade en sax och gav Otto en somrigare frisyr än innan.

2698

Sedan packade vi ihop en picknickkorg och promenerade över kanalen. Längs norra kanalen finns nämligen en härlig plats där vi brukar hänga i solen. Dit gick vi även den här gången.

2697

2699

Som tack för att Otto var duktig (men astjurig) när jag klippte honom tidigare på morgonen fick han ett tuggben att leka med. Det var ett bi som ville ha benet också, men då var han snabb som attans på att ta benet och springa åt andra hållet.

Och så var de två soliga dagarna i mitten av maj slut.

16 kommentarer

16 kommentarer

  1. såna fina dagar ju! pizzan ser dödligt smarrig ut 😍 hoppas att din presentation går bra även om det känns nervöst nu :)

  2. Vilken härlig tillbakablick! Har känt precis så som du skriver vad gällande orken inför småuppgifter den här tiden på året. :( Nu är det dock strax över, bra kämpat hörru!!

  3. Du kan ju alltid ringa din gamla vårdcentral och be dom skriva ut och skicka din journal!! Om du pallar såklart.

      1. Haha, typiskt!! Jag har jobbat extra/sommarjobbat/hoppat in vid behov i receptionen på en vårdcentral typ hela livet så kan en massa om journaler och högkostnadsskydd och sjukvården allmänt, så jag tänkte att jag tipsar i alla fall. Sånt som är självklart för mig kanske inte alla vet! :) Stor kram till dig Ellen! Hoppas sommarlovet blir ett tillfälle för återhämtning och nya krafter <3

  4. Pizzan så drömmigt god ut!! Och det gör mig så himla glad att läsa att du fick träffa en förstående och lyssnande läkare. Såna är sällsynta <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.