Ett sömnigt kvällshej och en fråga om mitt jobb

God afton.

Över en helg gick jag från en vårtermin utan föreläsningar till heltidsjobb på kontor. Knäpp omställning, men också roligt såklart. På något sätt känns det skönt att vara tillbaka i det under ett par veckor i sommar. Lunket, problemlösningen, görandet. Jag har inte riktigt vant mig vid de tidiga morgnarna och de långa dagarna än, så jag går fortfarande och lägger mig innan åtta på kvällen. Så som det blir när en är utmattad och van vid en helt annan vardag.

Att jag kommer jobba ett par veckor framöver innebär också att inläggen här kanske blir lite mer sporadiska. Bara så du vet. Om du vill vara säker på att inte missa uppdateringar framöver rekommenderar jag att följa bloggen på Facebook och på Bloglovin’, då blir du aviserad om allt nytt som händer här.

Nu kikar vi på en jobbrelaterad fråga vetja ↓

2824

▸ Vad arbetar du med nu under sommaren? Hoppas hur som helst att det kommer att kännas bra för dig!

Under den här sommaren är jag tillbaka i min vanliga anställning, alltså jobbet jag annars är studieledig från när jag pluggar. Sedan 2014 är jag anställd på en e-handel där jag de senaste fyra åren sysslat med administrativa förbättringsåtgärder i arbetsflöden.

Mycket av det jag gör handlar om att förbättra arbetsflöden och rutiner i den dagliga driften. Jag skickas in på avdelningar och blir satt med arbetsuppgifter där flödet inte är optimalt idag, för att få avdelningen att komma i bättre fas och samtidigt hitta problem och möjliga åtgärdspunkter eller rutinförbättringar. Oftast handlar det om något som gått snett i vårat affärssystem och behöver ses över och ”städas upp” eller att en avdelning av någon anledning hamnat efter i arbetsuppgifter, och när jag kommit i bättre fas och skapat en fungerande arbetsrutin lämnar jag över uppgiften till någon som sedan har den som daglig arbetsuppgift på sin avdelning.

Det låter kanske lite luddigt och knäppt, och det är det nog också! Min tjänst har inte riktigt några solklara ramar utan jag fungerar som support där vi har brister och där arbetsflödet behöver förändras. Under mina sex sommarjobbsveckor kommer jag sitta med fem olika uppgifter fördelat på tre olika avdelningar.

Knäppt, roligt och himla intressant.

6 kommentarer

6 kommentarer

  1. Låter som en rolig och lärorik tjänst! Känner igen mig så mycket i den ovana känslan av långa dagar nu under sommarjobbet.

    1. Det är det verkligen! Full rulle under ett par veckor passar nog den här sommaren, så att det kan bli sommarlov på riktigt sen. Hoppas ditt sommarjobb går bra!!

  2. gud vad roligt det låter! älskar den där typen av problemlösning, när det är varierat och man kan nå långt med ett eget driv och lite kreativitet.

  3. Ah så e-handelsföretaget har kontor även i Malmö? Du jobbade väl i småland tidigare? :)

    1. Precis! Företaget startades i Oskarshamn (i Småland) men är idag så pass stort att vi har kontor i tre städer, där Malmö är en av dem :) Supersmidigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.