Sommardagbok, 26 juli

3054

Jag vaknar i ett ljust rum med alldeles för många grader för att jag ska somna om. Det surrar en fluga över mitt ansikte. Jag viftar. Klockan är inte ens sju men jag lirkar på mig en skjorta och går upp. Håret hänger i en tofs som tappat formen. Halsen kliar av hostan som aldrig ger med sig.

Det är redan 23° varmt när jag lagar frukost. Kokar bovetet och plockar fram hallon ur frysen.

Hallonbuskarna runt husknuten har torkat ut sedan länge. Värmen och torkan tog dem. Det blir den första av fem somrar där frukosthallonen inte kommer direkt från buskarna runt husknuten. Den första av fem somrar där gräset inte är grönt under fötterna.

Vid nio åker vi till stranden. Badar i havet på östra sidan av ön, på en strand som blivit vårt smultronställe. Låter morgonsolen torka håret.

Kroppen är varmare än någonsin.

2 kommentarer

2 kommentarer

  1. Ville bara lämna ett avtryck och säga att jag älskar din blogg och ditt sätt att skriva! Så mysigt och personligt <3

    Jag och min sambo spenderade också en del av sommaren på Öland, i Sandvik. Det var första gången jag var där men jag blev totalt förälskad i ön!

    1. Tusen, tusen tack för de där fina orden. Vad glad jag blir!

      Åh, så härligt att Öland lyckades charma dig också. Det är en fantastisk ö!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.