En libanesisk afton under vår första vecka på Öland

God morgon.

Jag ligger fortfarande trött kvar bland lakanen. Trots att klockan är 09:46 och jag kan se att solen nog skiner för fullt där ute. Den lämnar smala strimmor av klart ljus på sängen. Jag vaknade med lite halsont, linser som skavde och med ork på minus. Så som det kan bli ibland, även på semestern.

Jag har ett inlägg om en libanesisk afton på Kackelstugan bland mina utkast. Ett sådant jag förberett till hälften men sedan aldrig blivit klar med. Från vår första vecka på Öland. Ska vi kika?

3041

Det var en varm och klibbig och väldigt härlig kväll. Jag tog en klänning i linne och satte upp håret med en scarf. Det blev första gången jag packade upp något annat än badkläder och slit och släng-plagg ur min resväska. Hehe.

3046

Sedan bar det ut på Öland för bland annat dessa två ↑ Otto och Johan.

3047

Och dessa två ↑ Sara och Mira.

3048

3049

Det var en sådan fin kväll. Men supergod mat och kanonfin miljö. Tyvärr tyckte getingarna också det :))) Har fortfarande inte riktigt vant mig vid den här getingsommaren. Jag är personen som ej tar ansvar för vad som sker när en geting kommer nära: viftar med armar, skriker och hoppar/springer/kastar mig därifrån. Det blev därför ganska exakt 0 bilder på maten den här gången. Var fullt upptagen med att hålla koll på min tallrik, hehe.

3050

Men så här glada var vi efteråt i alla fall!

 

Hur mår du idag? Bra? Sämre? Jag hoppas på bra såklart, men det vore fint om du ville berätta. Har du återgått till jobb, eller har du fortfarande semester? Läser du någon bok just nu? Hur är livet?

Jag ska pallra mig upp och ut till en solstol nu. Det känns som en lagom aktivitet för den här dagen.

16 kommentarer

16 kommentarer

 1. Jag jobbar, är inne på min andra av tre veckor men är ledig under way out west i slutet av veckan! Så härligt. Om en månad ska jag börja plugga på universitet (!!) och är lite orolig pga har varit så utmattad och lessunder gymnasiet. Tänker att det nog går bra, nu har jag ju valt kurser helt själv? Kram på dig

  1. Åh, hoppas du har kul under wow nu!! Det är du verkligen värd. Och jag tror definitivt att det kommer gå bättre på uni nu, trots tidigare utmattning. Universitetet är helt annorlunda mot gymnasiet! Du lägger upp dina dagar själv, kan välja själv hur mycket du vill engagera dig i de olika kurserna – jag som utmattad har valt att göra mer i de kurser jag gillat eller haft lätt för, och gjort vad jag ”måste” för att klara tentor i tråkiga kurser, hehe. Jag håller tummarna för att det går bra för dig!

 2. Jag är inne på min fjärde semestervecka (hur gick det ens till?) och befinner mig i min pojkväns föräldrars sommarstuga sedan två dagar. Har redan sträckläst ut min bok (Ditt liv och mitt, Majgull Axelsson – rekommenderas!) och är så rastlös att jag kan dö. Jag som trodde jag var ganska bra på att göra ingenting…. Oroar mig lite för mina tomatplantor hemma på balkongen i stan, annars är livet ganska bra just nu!

  1. Haha åh, det här med att göra ingenting! Så himla skönt när det är najs, men också så himla trist när en blir rastlös. Fint med sommarstuga och läsning dock. Hoppas tomatplantorna klarar sig och att du får det kanonfint framöver!

 3. Just idag mår jag bra, har haft två hela bra månader nu efter en kämpig vinter/vår som kantats av motgångar och prestationsångest. Solen skiner, det har varit lagom varmt och jag kan andas igen, utan ett konstant tryck över bröstet. Så ja, idag mår jag bra.
  Är inne på min första jobbvecka efter tre veckors semester och det känns mer än bra! Är redo och taggad på höstens nystart och möjligheter, trots höstmörker..
  Jag hoppas att du har en underbar semester Ellen och att du också kan andas utan tryck över bröstet!
  Kram

  1. Jag blev så himla glad av din kommentar. Åh. Så himla fint att du har det bra! Att trycket över bröstet minskat, att det går att andas igen. Vintern var helt klart tung. Hoppas den kommande vintern ger mindre tryck över bröstet <3

 4. Såg helt underbart ut! Har också många halvfärdiga inlägg som ligger och väntar, men sommaren kom emellan <3

 5. Hej! För ett par veckor sedan kommenterade jag på floras blogg att jag varit utmattad sedan mars och du svarade på min kommentar. Jag vill verkligen, verkligen tacka för det. Det var så fint gjort. Jag saknar helt någon att dela utmattningen med och det var skönt att höra från en som varit där att det blir bättre. Jag har haft 4-5 veckor där jag kunnat hantera mig själv om jag tar det väldigt lugnt. Och pausar. Och fyller på med bad, bok och trädgård. Orkar inte umgås med vänner ännu, orkar inte prata i telefon men fick tillbaka mig själv lite och det är så värt. I förrgår kom bakslaget dock. Det gör ju det. Tre dagar i rad där jag varit uppe ur sängen typ 15 min i sträck. Idag fyllde jag 29. Det är ett så fruktansvärt sorgligt sätt att fira sin födelsedag. Att behöva stänga av mobilen för att det inte finns ork att läsa och svara på grattis-sms. Än mindre på samtal. Det blev i alla fall ett bad idag och jag är glad för det.

  1. Hej Linn!
   Så fint att höra från dig. De där bakslagen kan vara så himla tunga, men samtidigt blir det också bra sedan. De pågår inte för alltid, och det är så viktigt att komma ihåg. Jag hoppas verkligen att du får fina dagar framöver! Att göra småsaker som en orkar och glädjs av är så himla bra i de fallen, för att komma igen.
   Kram!

 6. så fin du var i den där scarfen, väldigt godispapprig. jag har det okej …….. det har ju varit bättre suck men förhoppningsvis vänder det snart. kram gulliga ellen karamellen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.