Pinnad inspiration till ett grönt sovrum

Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig.

För nästan prick ett år sedan fick jag nycklarna till vår lägenhet i Malmö. Ihop med nycklarna kom också otaliga burkar vit målarfärg levererat till min nya dörr. 82 kvadratmeter som blev vitmålat på nytt. Jag har skrivit en serie om vår lägenhet tidigare, under taggen så bor jag, och så här ett år senare kliar det i fingrarna på mig.

Jag är SÅ sugen på att blaska på lite ny färg i vårt sovrum. Mest av allt skulle jag nog vilja göra det i en lägenhet vi köpt och kan göra vad vi vill med, men till det kan bli verklighet nöjer jag mig med att pinna inspiration och spara inredning till senare.

Drömgrej just nu är i alla fall ett grönt sovrum likt nedan ↓

sovrum00

Pinnade på Pinterest här: 1 • 2 • 3 • 4

Är inte en djup men ändå lite matt och dov grön färg den ultimata sovrumsfärgen? Kanske en nyans som går lite åt blått? Lite som att alltid sova i en grönskande äng. Jag tänker mig att det hade varit så himla, himla fint. Den andra gemensamma nämnaren för sovrumsbilderna jag pinnat är att de också innehåller samma stil på inredning. Avskalat, lite slarvigt, rustikt och ganska hygge.

Och det är exakt så jag tänker mig att vårt sovrum ska se ut när vi kan göra ett till vårt på riktigt. Dova färger och avskalad inredning. Sådant som lugnar.

Inredningsmässigt tänker jag mig ungefär det här ↓

sovrum01
1. Taklampa, Ellos • 2. Klädhängare, Design Online • 3. Överkast, Indiska
4. Knopp, Design Online • 5. Överkast, Ellos • 6. Korgstol, Ellos • 7. Kruka, Ellos
8. Sängkläder, Ellos • 9. Klädhängare, Ellos • 10. Tavla, Design Online

Sängkläder i olika gröna nyanser, gärna gjort i linne. Något jag önskar mig som vi saknar idag är ett överkast eller två. Så att sängen kan bäddas fint med tyger i olika nyanser men samma färgskala. Och möbler och inredning i naturmaterial, som taklampan och korgstolen. Hur fin kombination är inte det gröna med naturnyanserna? Jag smäller av.

En vacker dag hoppas jag att det där gröna sovrummet blir vårt.

10 kommentarer

10 kommentarer

    1. Mörkblått låter också så himla fint! Kan tänka mig att en behöver *göra om litegrann* i mindre tappningar under åren som går, för att rummet fortfarande ska kännas rätt. Kanske räcker det med en möblering eller så?

  1. Jag håller med! grönt i sovrum är SÅ snyggt, jag har ett grönt bäddset i linne jag köpt på hemtex det verkar tyvärr som att de utgått ur sortimentet (för har inte hittat det efter jag köpte mitt gröna) vilket jag är sjukt ledsen över då jag annars hade köpt i flera färger pga skönaste + snyggaste bäddsetet jag äger.

  2. Så fint!! Jag går också i målartankar (flyttade in i en helvit bostadsrätt och var för lat för att måla på en gång), men tycker att det är såååå svårt att välja färg? Är så rädd att det ska bli fel osv. Någon som har tips på hur man kan tänka?? Mvh velig.

    1. Jag förstår helt!! Vitt är ju enkelt pga en inte behöver tänka så mycket hehe, men i längden är det lite trist. Jag lyfter din fråga till Q&A som publiceras imorgon. Hoppas det kan hjälpa!

  3. Åh bästa färgskalan! Alltså du och jag hade ju lätt kunnat dela hem baserat på inredningsstil. SÅ snygga grejer du hittat. Jag ska snart ta och sy ihop några överkast till ett större nu när jag gått och blivit med symaskin (sååå overkligt kul).

    1. Hehe, tror också vi hade kunnat få ihop ett hem så himla fint! Och SÅ kul med symaskin. Jag älskar min, men har tyvärr kommit in i en period då jag knappt använder den. Hoppas att lite sömnad hos dig kan peppa igång mig också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.