Frågor & svar: om goda recept, att välja färg till sin lägenhet och kameran jag fotograferar med

2711

2712

▸ Har du nåt smarrigt salladsrecept, med melon eller annat?

När jag slänger ihop sallader tar jag oftast bara det som finns hemma i kylen, eller handlar på känn av vad som finns i mataffären. Jag gillar kombinationerna rödbetor + chevré och melon + fetaost + pinjenötter. Granatäpple är också himla gott att ha i sallad. Jag kör mest på: allt gott i en stor hög, sen smaklig spis!

▸ Går det att få pajreceptet? (för ananaspajen med IBS-botten i det här inlägget)

Knepet för IBS-vänlig pajbotten är att baka med bovetemjöl, det är snällare mot magen än exempelvis vetemjöl. Jag tror att jag kan ha följt det här receptet, men jag upplevde att pajbottnen var supersvår att få ur formen. Tanken var att försöka baka om pajen med lite justeringar av ingredienserna, men sedan har det helt enkelt inte blivit av. Men trots att pajen var lite svår att få ur formen var den himla god!

▸ Vad heter drinken (eller finns det kanske ett recept)? Ser ORIMLIGT god ut!

Lisa svarar: ”Oj, har inget recept på mått och så men den innehåller: Rosmarinsockerlag, rom, lime, grapefruktjuice och sprite. Rosmarinsockerlag är vanlig sockerlag som man slänger ner ca 3-4 kvistar rosmarin när man kokar den. Färskpressad grape är godast men juice funkar också. Gin/vodka eller ljus rom funkar lika bra, använder rom för att jag gillar det bäst. Dekorerar med en kvist rosmarin, en bit av skalet från grapefrukten och en massa is”

Men kanske det viktigaste: ”OCH – vill man lyxa byter man ur sprite mot prosecco 😎

2330

▸ Älskar ditt porslin! Var har du köpt det?

Tallrikarna och skålarna kommer från Lilien och är köpta på Tambur. Jag beställde två olika skålar ihop med två mindre fat för att känna på porslinet litegrann, sedan köpte jag och Johan 6 djupa tallrikar till. Vi är så nöjda! Kanonbra storlekar och fina att titta på (hallå, det är ju ändå halva grejen när en äter?).

▸ Vad använder du för frisörsax? Googlade runt lite och hittade i så väldigt många olika prisklasser. Om du har en bra som du är nöjd med får du supergärna tipsa! :)

Jag har tre olika, i olika prisklasser och kvaliteter. Två av dem är riktiga frisörsaxar jag fått från en gammal frisör, de är dyrare men också väldigt bra. Den tredje är en budgetsax som jag köpt på typ apoteket för ett par år sedan. Jag skulle säga så här: du behöver ingen superdyr sax för att klippa luggen då och då (jag klippte med kökssax i många år, hehe) men att lägga en hundralapp eller två är nog rimligt.

2685

2934

▸ Jag måste fråga, var kommer de rosaaktiga shortsen ifrån? De ser så himla sköna ut!

De är gamla från HM! Jag har de i fyra olika färger pga mina bästa shorts någonsin. Tror att jag såg liknande i grönt inför sommarsäsongen i år, så kanske finns de fortfarande kvar i butik.

▸ Åh, älskar den randiga klänningen! Var är den ifrån?

Den kommer från Zara! Jag köpte den på rean tidigare i somras, så den är nog tveksam i butik numera.

▸ Jag går också i målartankar (flyttade in i en helvit bostadsrätt och var för lat för att måla på en gång), men tycker att det är såååå svårt att välja färg? Är så rädd att det ska bli fel osv. Någon som har tips på hur man kan tänka?? Mvh velig

Jag tänker så här: vitt är enkelt och praktiskt men också ganska tråkigt, hehe. Då röstar jag alltid för färg! När jag kikar på nyanser, nu främst grönt och gråblått, vill jag ha en djup men matt och lite dassig färg – men jag vill inte att den ska bli för mörk för rummet. Jag tänker mig att jag hittar en nyans jag gillar och sen går en nivå ljusare. För är det något jag lärt mig efter vita rum på de 8 platser jag bott på är det att rummen alltid blir mörkare än en tänkt sig, till och med för vitt. Ljuset faller in från olika håll och olika mycket över året och jag vill inte riskera att rummen blir för mörka. Så hitta en nyans du gillar, och välj den ljusare varianten om du väljer mellan två!

Har ni några tips för att hjälpa en velig?

3035

3059

▸ Gud vilken fin klänning du har på dig på första bilden! Var kommer den från?

Har skrivit lite om klänningen i det här inlägget, men det snabba svaret är att den kommer från Zara.

▸ Åh, var är örhängena ifrån? :)

De är från Monki!

▸ Lumixen, tar du alla dina bloggbilder med den? ser så behändig ut!

Lumixen är Johans kamera och den följer mest med ut när jag inte riktigt orkar släpa på min systemkamera med tunga objektiv. Lumixen är väldigt behändig och liten, men det tycker jag också kan vara nackdelen. Jag kan liksom sakna kamerahusets tyngd och att sköta inställningar med hela händerna.

Det här inlägget, som kommentaren tillhör, är ett sådant inlägg som jag fotograferat med Lumixen. Smidigt när en inte vill vara den som är den på restaurang och mitt i boulespel, hehe!

2 kommentarer

2 kommentarer

  1. Har precis flyttat till ny lägenhet och kollar genast på heeelt andra saker än vanligt när jag läser blogginlägg! Inredningsinpso sökes konstant och nu scrollar jag tillbaka lite i din blogg. Hej hallå där vad fint du har det då <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.