Smygstart för veckoplaneringen

3216

God morgon från Öland.

Jag är på ön för den sista sommarveckan för i år. Min näst sista sommarlovsvecka. Ön har blivit svalare under tiden vi var hemma i Malmö. Det är inte alls lika mycket folk på vägarna och loppisarna har börjat stänga för säsongen. Sommaren på Öland är fantastisk, men det är något speciellt med Öland även under lågsäsong. Tystnaden, lugnet.

Men de senaste dagarna har jag haft någon knäpp existentiell ångest. Känt mig liten och undrat va sjutton jag ska göra med mitt liv. Kommer jag få jobb när jag är färdigutbildad? Vill vi bo i vår lägenhet eller flytta till något mer najs? Kommer jag orka som en icke-utmattad person igen? Sådana frågor en absolut inte bör tackla samtidigt som en PMSig känslostorm rör sig i bröstkorgen.

Så den här veckan ska jag bara hänga i huset på ön. Njuta av sommarens sista allt. Sova mycket, vila mycket, göra lite men roligt. För nästa vecka startar rutiner och sysslor även om universitetet inte börjar förrän 3 september. Kanske beställer jag lite för tung kurslitteratur för alldeles för mycket pengar någon dag den här veckan, kanske tittar jag på två säsonger Bones och äter chips till middag. Vi får se.

Nu är det i alla fall måndag och från och med nu måste jag väcka mig själv ur sommardvalan.

Litegrann i alla fall.

 

Vad har du tänkt göra i veckan?

6 kommentarer

6 kommentarer

  1. Önskar dig en jättefin vecka!! Jag har liksom du min näst sista lediga vecka framför mig och tänker att jag ska sova. Mycket och länge! Hoppas på att börja universitet utvilad, jag som sovit så ofantligt dåligt i sommar. Kram <3

  2. Hoppas du får en rogivande vecka!! Får alltid existentiell ångest i samband med pms nuförtiden. Riktigt jävligt. Viktigt att komma ihåg att tankarna oftast försvinner lika fort som de dyker upp <3

  3. Ska skriva klart en kompletterings-omtenta, hitta födelsedagspresent till inte-så-liten-längre-kusin, och sen åka hem till lilla Falkenberg för en kort men fin helg med kalas, äppelplock och björnbärsplock tänkte jag! Eller hoppas jag, framförallt det där med björnbären. Som jag saknar att kunna gå ut i skogen och plocka saker här i Malmö, det är en sån frihetskänsla som liksom saknas här??

    1. Åh, det där lät så himla fint. Hoppas att du fått det toppen på sistone! Jag kan verkligen förstå den saknaden, jag känner den också. Brukar beskriva det som att det är skillnad, att jag hemma kan öppna dörren och typ VARA i skog och vid hav. Här är det ju inte så, trots att både hav och skog inte alls ligger så långt bort. Men det är ändå skillnad, på något sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.