En veckolista direkt från sängen

God morgon från en som sovit första natten i sin egen säng igen. Bästa känslan.

Hur mår du idag? Måndag morgon. Jag tycker alltid de är lite knepiga på något sätt. Som en rivstart som ingen egentligen riktigt orkar. Jag sitter exempelvis fortfarande skräddare bland sängkläderna och planerar vart den här dagen ska bära av. Ett loppisbesök? En promenad? Båda?

3260

Veckans

▹ planer:
Det här är sista veckan innan terminsstart. Min sista sommarlovsvecka. Jag har egentligen inga större planer mer än att försöka komma tillbaka i rutiner, vänja Otto vid lite häng på hunddagis och vänja mig vid Malmö-pulsen igen. Igår när vi klev ut på vår gata för kvällspromenad tyckte Johan att det luktade utomlands igen. Älskar det.

▹ önskning:
Att Ottos tandläkarbesök hos hunddoktorn på torsdag går bra <3

▹ pepp:
Har än-tli-gen fått ner en cykel till Malmö! Ska försöka få den servad i veckan så att Otto och jag kan fara fram lite snabbare under höst- och vintermorgnar sedan. Ser så mycket fram emot alla de där cykelturerna.

▹ måste:
Beställa kurslitteratur, boka tvättid och försöka omförhandla vår internetkostnad. Kanske den tråkigaste meningen jag någonsin skrivit.

▹ matrelaterade:
Vi har beställt en stavmixer med matberedare som tillbehör!!!! Längtar så orimligt mycket till att lätt och ledigt slänga ihop en hummus till middag eller smoothie till frukost. Pajdeg, pesto, ALLT.

▹ fråga:
Följdfråga på det här med stavmixer/matberedare: vad gör du i din matberedare? Vill ha alla tips på smidigheter i köket.

▹ bloggrelaterade:
Wow, den här sommaren har verkligen varit magisk på alla sätt förutom kanske bloggmässigt. Jag hade tankar om att *hinna allt jag ville* under alla de veckorna jag skulle ha ledigt, men riktigt så blev det inte ändå. I helgen som precis var satt jag och funderade på vad jag vill med den här platsen och kom fram till att jag nog vill göra lite förändringar framöver. För att minska stress och press för mig, för att förhoppningsvis skapa mer av vad ni gillar och mindre av sådant ni bläddrar förbi. För just nu tror jag att dessa två, min och er känsla, går hand i hand. För att kunna göra det ordentligt vill jag veta vad ni allra helst läser om. Finns det en favoritkategori? Ett favorittema? Något ni undrar? Berätta vad ni vill se mer av så tar jag med mig det till planerna för blogghösten.

Och förresten! Ni glömmer väl inte klicka på det lilla hjärtat i era favoritinläggs slut? Det är det lättaste sättet för mig att se vad ni gillar och vill se mer av. Gå gärna loss på den gillningen så att jag vet!

14 kommentarer

14 kommentarer

 1. Jag ska börja plugga på uni för första gången i mitt liv om en vecka så för mig skulle det vara superfint med ett inlägg om dina bästa pluggrutiner, studieteknik och hur du gör för att sortera upp vad och när du ska plugga. Jag känner mig helt LOST. :’)

  Mer generellt gillar jag dina veckoplaneringar, inredningsinlägg och typ lite mer personliga inlägg om något speciellt ämne. <3 Kram!

  1. Lovar att återkomma på punkterna om pluggrutiner och studieteknik! Jag skulle säga att det är högst individuellt (tyvärr, tråkigaste svaret när en letar hjälp, hehe!) men att det definitivt finns ett par knep att ta till för att hitta något som fungerar. Som sagt, återkommer!

   Stort lycka till inför uni-starten <3 Och tack för din input med favoritinlägg, det tar jag med mig!

 2. Grattis till matberedaren! Jag använder min till väldigt mycket. Kan speciellt tipsa om rivfunktionen! I med lök, morötter, sötpotatis, etc. och VROOOM. Du behöver aldrig slita med ett rivjärn igen! 😃

 3. Jag tycker att de allra mest fängslande inläggen är de som består av texter (tycker du skriver så himla bra!), återberättande av dagar, frågor och svar och tips (typ på hur man klipper håret eller något sådant). De ”minst kul” inläggen tycker jag är typ sådana här inlägg (sorry sorry! men tänker att det kanske är skönt att skriva sådana här inlägg för din egen skull, att det kanske är mest därför du gör det? och i sådana fall ska du ju fortsätta med det) och typ skönhetsrelaterade inlägg (pga att jag inte själv är intresserad av det). Alltid fint att läsa om Otto och ditt studerande också! Gillar din blogg mkt <3

  1. Tusen tack för din input!! Så himla fint att se vad du gillar, och viktigt att se vad du scrollar förbi. Precis som du nämner är veckolistorna mycket till för min egen skull (för att på något sätt sortera upp kommande vecka), men också för att ni ska veta vad jag har på gång och därigenom få en känsla av hur bloggen kan komma att se ut de närmsta dagarna. Helt okej att inte gilla det upplägget <3

   Än en gång, tusen tack för viktig feedback!!

 4. Prövade att riva potatis (mjölig!! game changer) till rårakor med hjälp av en sådan! Hur smidigt och gott som helst. Imat fraiche, tångcaviar, rödlök och dill till.

 5. Jag älskar att få följa med i din vardag, typ vad du gör, vad du tänker på, hur du känner, vad du äter, vad du har på dig. Tycker även att det är fint när du delar med dig av sånt som känns svårt och jobbigt! Veckolistorna får tummen upp av mig, såg att nån annan inte alls gillade dessa.. :-) De inläggen jag scrollar förbi är typ hudvård och shoppingtips (typ det senaste med örhängen), men det är främst för att jag försöker minimera min konsumtion. Hehe, vad svårt det måste vara för dig, just det där med örhängen var det ju faktiskt någon annan som hade efterfrågat..!

  Jag tycker att du har en fin mix av olika grejer i din blogg, tack för att du delar med dig! Kram :)

 6. Åh va kul med cykeln!! Så himla befriande att kunna cykla överallt. Dock svårare här i Umeå på vintern pga mängden snö. Jag brukar mest baka chokladbollar i min matberedare, men ser fram emot att prova nya recept! Hoppas dina höstrutiner blir precis som du tänkt dig <3

  1. Åh, förstår att vintern i Umeå är svårcyklad. Hoppas du kan ta dig cykelturer när snön inte är som värst! Måste ver-kli-gen testa att göra chokladbollar i matberedaren. Kan inte tänka mig ett bättre ändamål, hehe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.