Augusti genom min telefonlins

Ett helt augusti har passerat och jag har så mycket fint att visa er från månaden. Vi börjar med ett milslångt inlägg om augusti genom min telefonlins.

25 bilder från månaden som blomstrade i mig.

3203

Åkte till ett kalkstensbad och blev en sjöstjärna.

Fick också smaka på baksidan av att ens smultronställen delas på sociala medier: kalkstensbadet som tidigare år bara haft ett par besökare samtidigt var nu ÖVERFULLT :( Vi snackar parkering längs vägen, människor som satt överallt längs klippkanterna. Obs på att det är roligt att folk har det najs och att det är något oskönt i mig som tänker LÄGG AV ÅK HÄRIFRÅN, men men.. hehe.

3204

Otto och jag tog längre morgonpromenader supertidigt på morgonen, när värmen fortfarande var hanterbar för honom. På grusvägar mellan åkrar. Ensamma så långt ögat nådde.

3205

Naturen hörni.

3206

Johans mamma brukar få till minst en kräftskiva när så många som möjligt är samlade i huset på ön. Gillar grejen med kräftskiva så mycket. Så pass att Johan och jag hade en egen liten när vi kom hem till Malmö igen – samma kväll som vår hyresvärd stängde av vattnet i huset pga vattenläcka i källaren :)))

Tack å lov för minst ett paket våtservetter som alltid ligger och samlar damm i något hörn här hemma.

3207

Kvällsbad nummer jag-har-tappat-räkningen.

3216

3218

Trött person i hängselshorts och bikini.

3209

Ben på strand.

3223

Ben på promenad.

3224

Det här är en av de sakerna jag saknar mest efter vår flytt till Malmö. Havet. Att ha det nära, att det liksom känns nära hela tiden.

När jag säger det högt brukar folk rynka på näsan och säga att Malmö är ju också en kuststad. Jo, men det är ändå inte riktigt samma. I Malmö har en inte havet utanför dörren. Här slår inte vågorna upp över en ödslig brygga som bara går att komma till genom en smal stig genom skogen. Det är inte alls långt till kustlinjen från vår lägenhet, men det är ändå inte samma.

3227

Två som är typ samma person. Johan och hans mamma.

3225

Efter tre veckor på Öland tog Johan och jag semesterpaus och åkte hem till Malmö för en veckas Malmöfestival. Vi var båda två fortfarande lediga, men vi smakade på livet hemma lite också. Bland annat genom en kanongod vegansk wok.

Världens bästa topping för övrigt: koriander och sesamfrö.

3233

Hej hej här är jag.

3236

Vår första lunch på Malmöfestivalen ↑ Jag tog langos och Johan en afrikansk blandtallrik. Johan lös upp som en sol när han såg den afrikanska foodtrucken eftersom det var ungefär det han åt som kiddo, när hans familj bodde ett par år i Ghana.

3237

3238

GLAD.

3240

Under vår vecka hemma gjorde jag två kanonbra loppisfynd. Först ut är den här skålen ↑ Kunde inte fatta att ingen haffat denna innan mig, jag som inte ens kom till öppning.

3247

Det andra är dessa ↑ Ett par nya, oanvända och typ felfria seglarskor i prick min storlek. Samtidigt hittade Johan en funktionsskjorta från Fjällräven, också den oanvänd och kanonfin. Bra loppisdag!

3242

Vill äta den här minst en gång i veckan hela hösten, tack.

3243

En till lunch på Malmöfestivalen ↑ Den här gången testade jag kantarellklämma (prick lika gott som det låter, lovar) och Otto var nyfiken i en strut.

3246

Ett stycke gatukonst.

3250

En morgon gick jag ut på tur i mina nya seglarskor. Promenerade till HM Home och köpte bordsduk och fyndade tyg på loppis till matsalsmöbeln som behövde lite kärlek. Var lika trött som jag såg ut.

3252

GE MIG.

3259

Efter prick en vecka hemma i vårt Malmö åkte vi tillbaka för vår sista semestervecka på Öland.

Och gissa vad? Jag har inte en enda bild (utöver den här) att visa er från den veckan. Mådde inte alls särskilt bra och försökte mest bara njuta av sommarens sista allt medan jag hade gråten i halsen.

3260

Och det gick rätt fint, för när vi packade ihop oss och åkte hem igen kände jag mig ändå glad och nöjd.

Augusti hade fått blomstra ordentligt i mig.

4 kommentarer

4 kommentarer

  1. åh ellen, jag hoppas du mår bra precis nu. somrar är svåra men augusti ser fint ut det du delar. kram fining.

  2. Fina bilder! En fantastisk sak med Malmö är ju även att det är så lätt att ta sig ned på kontinenten därifrån. Så lätt att bara åka över till Köpenhamn över dagen. Och ta tåget vidare nedåt också!

    Glumslöv är väldigt vackert också. Vid Örenäs slott med ålabodarna nedanför, också det vid havet. Ett sevärt tips om du inte varit dit! Ligger ju inte alltför långt därifrån. Var dit med mamma som 13-åring, första gången jag var i Skåne. :)

    1. Gillar just det med Malmö, att det liksom är nära till allt. För oss, som kommer från Oskarshamn/Öland, blir det liksom närmre (i tid) att åka till Stockholm nu för att kollektivtrafiken är så najs – trots att vi är ytterligare 3-4 timmar söderut i landet jämfört med tidigare. Ser fram emot att se mer av Köpenhamn och resten av Europa!
      Tack så hemskt mycket för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.