Höstlistan 🍂🍃

IgÄr nÀr jag promenerade ivÀg till uni var det helt plötsligt sommar utanför min dörr. 24 grader och strÄlande sol och dÀr stod jag utanför skolan i svarta jeans och skjorta och svettades. Jag som lÄg i sÀngen och tÀnkte pÄ Sandras höstlista tidigare pÄ morgonen.

Under sensommaren förra Äret flyttade jag till Malmö, bodde pÄ madrass i vardagsrummet hos min storebror och försökte lÀra mig att navigera genom ett höstigt Malmö utan Google Maps. Jag var precis nyinflyttad, orolig i bröstkorgen och sÄ himla spÀnd pÄ framtiden att jag helt glömde bort den hÀr lilla bloggen för ett tag. Jag har dÀrför inte sÄ mycket att visa eller skriva om frÄn förra hösten, men tÀnker att den hÀr höstlistan om 2018 kan vara en fin start för sÀsongen som precis börjat.

Trots att det nyss blev sommar för en dag.

SĂ„ hĂ€r kommer den, höstlistan 2018 🍂🍃

1575

1587

Hur kÀnner du inför hösten 2018?
Jag kÀnner mig sÄ mycket lugnare inför den hÀr hösten och det Àr nog den största skillnaden mot förra. Att jag ser fram emot hösten för att njuta, och inte för att springa igenom den och stÀndigt vara pÄ vÀg igen. SÄ jag kÀnner mig spÀnd och glad! Framför allt ser jag fram emot en höst utan lÄngdragen renovering av kök och att stÀndigt vara stressad för hur Otto mÄr. Nu Àr ju lÀgenheten klar sedan lÀnge, och Otto lever lajf med sina kompisar pÄ dagis under dagarna medan vi pluggar och jobbar.

Vad Àr din planer?
Jag har precis börjat terminens första kurser pÄ uni och kommer lÀgga mycket av min fokus pÄ just studierna i höst. Jag kommer lÀsa fyra intressanta kurser och försöka ta mig igenom hösten samtidigt som jag ser till att ha roligt. Just nu har jag inga datum inplanerade för nÄgot annat speciellt utan försöker hitta rutiner innan jag planerar upp höstens bravader.

Jag har i ett par veckor nu skrivit om att jag *tÀnkt pÄ bloggens framtid* och funderat över hur jag vill forma den hÀr platsen framöver, och nu har jag landat lite mer i mina tankar kring bloggen. Eftersom jag kommer behöva lÀgga fullt fokus pÄ mina studier den hÀr hösten kommer jag sÀnka ribban lite vad gÀller bloggen. Planen Àr att fortsÀtta uppdatera ett par gÄnger i veckan, men helt klart dra ner tempot frÄn 10 inlÀgg/veckan till ett par stycken mer kvalitativa. Jag hoppas att ni kommer gilla det och hÀnga med mig Àven framöver!

1577

1584

Vad Àr ditt favorit-te?
Jag gillar fruktiga, gÀrna med hallonsmak.

Snyggaste höstaccessoaren?
En rutig halsduk och en skepparmössa kanske!

Vad Àr vÀrst, kylan eller mörkret?
Mörkret, helt klart. NÀr jag tÀnker pÄ det blir jag till och med lite provocerad. Huuuur kan vi leva i det hÀr mörkret sÄ mÄnga mÄnader om Äret? Hittills har jag ju bara gjort pÄ grund av att det Àr det en gör, men nÀr jag tar pÄ orden kÀnns det sÄ orimligt.

Top tre godast höstmat?
JordÀrtskockssoppa, jordÀrtskockssoppa och jordÀrtskockssoppa. Hehe.

1636

1634

En utflykt du vill göra i höst?
Helst av allt skulle jag vilja Ă„ka ut i en djup skog och plocka svamp! Helst nu pĂ„ direkten. Men varken Johan eller jag har fĂ„tt grepp om nĂ„gon bra svampskog hĂ€r i Malmö-trakterna med omnejd, sĂ„ vi har lagt den utflykten lite pĂ„ vĂ€nt. Ens bĂ€sta svampstĂ€llen Ă€r det ju fĂ„ som vill avslöja, TYVÄRR.

Annars vill jag gÀrna tillbaka till nÄgot av naturreservaten vi besökte i vÄras. Fina promenader i riktig natur.

En restaurang som Àr extra mysig pÄ hösten?
Åh, den hĂ€r Ă€r jag helt blank pĂ„. Jag har bara Ă€tit pĂ„ en handfull restauranger i Malmö och vet inte om nĂ„gon av dem Ă€r extra mysig pĂ„ hösten. Jag skulle hemskt gĂ€rna vilja göra ett Ă„terbesök pĂ„ Dubbel Dubbel, det var sĂ„ stĂ€mningsfullt och fint dĂ€r. Har ni nĂ„gon bra restaurang i Malmö som jag borde boka bord pĂ„ i höst?

1569

1608

1714

En serie du vill se i höst?
Det ser ut som att Vikings börjar igen precis nÀr november ska slÄ om till december, och det ser jag fram emot! En sÄ otypiskt serie att gilla för mig. Inser ocksÄ att jag har ett par avsnitt av American Horror Story att se ikapp. Det blir nog en lÀskig seriehöst om jag inte bryter av med Paradise Hotel eller nÄgot annat knÀppt.

NÄgonting du ser fram emot extra mycket just nu?
Att orka som jag brukar. Just nu Àr jag inne i en jobbig vecka rent PMS-cykliskt och dÄ dippar alltid min energi till botten. SÄ just nu ser jag extra mycket fram emot att orka ett pass i skolan utan att behöva sova hela eftermiddagen och kvÀllen, och att jag istÀllet kan pyssla med roliga grejer under eftermiddagen. Illustrera litegrann, kanske sy nÄgot av alla de dÀr projekten jag listat i telefonen eller bara hÀnga med Johan en kvÀll utan att gÀspa i varje mening.

Ser ocksÄ vÀldigt mycket fram emot de dÀr typiska höstkvÀllarna. NÀr en skyndar sig hem för att regnet gör en blöt ÀndÄ in pÄ underklÀderna. NÀr en kryper upp i soffan och ser en serie medan en Àter middag. NÀr en sitter och lÀser i ljuset av ett par stearinljus. Klyschigt men ocksÄ sÄ jÀkla fint.

 

Vad ser du fram emot med hösten?

13 kommentarer

13 kommentarer

 1. Mm blir sĂ„ sugen pĂ„ höst nu! Hoppas du fĂ„r en mysig en 🙂 Jag ser fram emot att dricka kaffe pĂ„ uteservering eller balkongen ingosad i varma klĂ€der. Skulle ocksĂ„ vilja Ă„ka och promenera pĂ„ Risen eller i Torup.

  Om restauranger i Malmö sĂ„ tror jag CafĂ© Agnez för vegansk lunchbuffĂ© pĂ„ innergĂ„rden kan vara extra mysigt nu nĂ€r det Ă€r sĂ„dant fint höstvĂ€der, eller kockens val pĂ„ Far i hatten som har sĂ„ mysig inredning bĂ„de inne och ute 😊 Mineral som Ă€r en vinbar med 1 middagsrĂ€tt varje kvĂ€ll Ă€r ocksĂ„ supermysig Ă„ret om. De har en liten Ă€ppeltrĂ€dgĂ„rd utanför som jag tror kan bli extra fin pĂ„ hösten ocksĂ„.

  1. LÄter som att du kan fÄ en riktigt fin höst ocksÄ! Uteserveringar, mmm.

   Tusen tack för tipsen <3 Ska definitivt kika in dessa!

 2. Lyxa till det med avsmakningsmeny pĂ„ Lyran! Mmm, sĂ„ gott. Även Kvarteret Åkern ligger dĂ€r tvĂ€rs över gatan och Ă€r vĂ€rt ett besök.
  Annars instÀmmer jag med Sara ang. Mineral, det Àr mysigt att gÄ dit och kura in sig med bara ett glas mustigt rödvin om man kÀnner för det. Ibland spelar nÄgot jazzband.

  Och Far i hatten sÄklart nÀr vinden viner i skorstenen.

  1. Åh ja, Lyran Ă€r najs! Vi var dĂ€r i vintras, sĂ„ himla mysigt. Det lĂ„ter dock verkligen som att jag borde kika vidare pĂ„ Mineral. Det har jag fĂ„tt i tips av en kompis tidigare ocksĂ„.

 3. Hej dĂ€r! Jag bor inte i Malmö lĂ€ngre, sĂ„ jag kan tipsa vidare om mitt favorit-svampstĂ€lle! SkĂ„ne Ă€r ju inte den optimala regionen för svamp dock, pga all lövskog, men en favorit har jag! KlingaĂ€lvsĂ„ns dalgĂ„ngs naturreservat. GĂ„r att ta buss dit. Gör’t!

  Lycka til1!

  Kram

 4. Det Àr fint de Är nÀr trÀden verkligen lyser i klara fÀrger, orange, rött och gult. Och nÀr det Àr soligt och fint och inte bara regn och rusk. Sen kan det vara kul att börja anvÀnda halsdukar i olika klara fÀrger igen, som jag brukar göra! SÄ det blir en fÀrgklick. :)

 5. Åh vilken hĂ€rlig lista. Den kanske jag mĂ„ste sno.
  Önskar dig en lugn och fin höst med massor av svamp, soppa och te med hallonsmak!

  Jag har lite panik över att hösten snart Ă€r slut hĂ€r hos mig. Tycker sĂ„ himla mycket om den. Eller ja, förhoppningsvis varar den hela oktober, men jag rĂ€knar den ”riktiga hösten” som slut sĂ„ fort alla löv lĂ€mnat trĂ€den, för dĂ„ kommer oftast snön, och nĂ€r det finns snö Ă€r det vinter, sĂ„ det sĂ„.

  Men till dess lÀngtar jag efter att fortsÀtta med det jag gjort i september hittills: spana efter norrsken, njuta av naturens alla fÀrger och fika gott med vÀnner. Ta rÀtt pÄ allt som skogen och gÄrden bjuder pÄ och kanske hitta en ny favoritförfattare (förhoppningsvis med mÄnga utgivna böcker) att snöa in pÄ. Tror det blir himla fint!

 6. LÄter klokt att dra ned tempot pÄ bloggen, vi som lÀser hÀnger kvar ÀndÄ! Jag ser fram emot all kreativitet som den friska luften för med sig. Har sÄ mycket roligt jag vill skapa och pyssla med i höst <3

 7. höhö, gillar du jordÀrtskocksoppa? och har du bara bott i malmö i ett Är?! kÀnns som lÀngre! hÄller med dig gÀllande mörkret som kryper sig pÄ, kyla klarar man av men mörker OCH kyla Àr tammefasen inget att ha. urk!

 8. SÄ fin lista och Äh hösten Àr ju för mysig ÀndÄ, om en embracar den. Jag har kÀnt som du att jag behöver fÄ till rutinerna kring studierna mer innan jag bokar in och var nÀstan helt blank i planer inför oktober nÀr jag satt och spÄnade. Skönt ÀndÄ, att kunna vara hÀr och nu. Det kan faktiskt rÀcka.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.