När jag ändå är igång – en tur ut i skogen

3331

Det är väl ändå bara bäst att passa på när en har ångan uppe, så att säga?

Förra helgen var jag och Johan ute i skogen för att plocka svamp! Vi kikar på hur det såg ut vettja.

3332

Vi packade ryggsäckar med frukost och picknickfilt och tog en svampkorg med oss ut. Otto var pepp som attans på skogen.

3334

Även om Johan och jag varit ute en del i Skånes natur under vårt år i Malmö blev vi förvånade över Skånes svampnatur. Skogarna briljerade nämligen inte på kantareller, men på narrkantarell och klassiska flugsvampar. De giftiga varianterna var ståtliga och klarröda och narrkantarellerna bredde ut sig på lur i varenda skogsdunge. Typiskt.

3335

Övervägde att träna Otto till svampletare :-)

3336

Efter lite promenerande i skogen hittade vi ett passande träd och dukade upp till frukost. Mitt i smörandet av våra knäckebröd ÖPPNADE sig himlen och vi fick slänga ihop och springa tillbaka till bilen.

3337

Naturen ändå hörni.

3333

När regnet gett med sig sprack himlen upp i sol igen. Vi promenerade ut och gick i säkert en timme till. Hittade tre kantareller och fick till slut springa tillbaka till bilen ytterligare en gång eftersom himlen också körde en lur och bjussade på regnskur nummer två mitt under vår runda.

3339

3340

Tre tappra lyckades vi skramla ihop där ute i skogen.

Hoppas du haft bättre svamplycka.

7 kommentarer

7 kommentarer

  1. Men vilken mysig utflykt ändå, trots regn, känns ju nästan som att det hör till under en höstutflykt. Har inte varit i skogen alls i år och svampletat, kanske måste bli av snart!

  2. Hej! Jag hittade hit från Sandra Beijers blogg – där du hade kommenterat – för någon vecka sedan och jag måste bara säga att jag älskar din blogg! Den är min nya favorit. Du skriver fantastiskt och tar skitbra bilder! Ville bara säga det. Allt gott,
    Sandra (en annan. Inte Beijer, haha)

  3. Hahaha åh, men nej <3 Tycker iofs väldigt mycket om regn, men det är ju inte så himla roligt att verkligen LETA och vara blöt. Bättre när en vet var en ska, kan gå och plocka och sedan vända hemåt. Åh. Hoppas ni har bättre lycka nästa gång. Ni såg i alla fall ut att ha det himla mysigt så länge det varade. Skogen alltså <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.